sportFive957928 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
"חבל שהוא לא איתנו". כרמי באירוע לזכר שפירא|צילום: ספורט 5

47 שנים בדיוק חלפו מאז הטרגדיה הקשה באולימפיאדת מינכן 1972, בה שמונה מחבלים מארגון הטרור "ספטמבר השחור" רצחו בדם קר 11 ספורטאים מהמשלחת הישראלית. כמעט יובל חלף, אך בישראל עדיין זוכרים ומציינים את האירוע בכל שנה. הערב (חמישי) ציינו בהרצליה את האירוע עם חניכת פארק כושר חדש על שמו של מאמן האתלטיקה, עמיצור שפירא, שהיה אחד מקורבנות הטבח.

עמיצור הקדיש את חייו לספורט את מיטב זמנו ומאמציו והעמיד דור של אלופים ושיאנים, כשהישגו הבולט ביותר היתה ה"תגלית" שלו, אסתר רוט-שחמורוב, בה טיפל שש שנים והוליכה לתהילה בתחרויות רבות בארץ ובחו"ל עד לשיא, באולימפיאדת מינכן. רוט-שחמורוב סיפרה על ההיכרות עם שפירא: ״עמיצור לא היה רק מאמן בשבילי אלא ממש כמו אבא", שיתפה, "הוא התווה לי את הדרך בחיים והיה המאמן שלי במשך 6 שנים, כל שאמר לי עשיתי, לא המריתי את פיו לרגע״.

כמו כן נכחו באירוע גם ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, אלמנתו של המאמן הוותיק, שושנה שפירא, אורי אפק, מנכ"ל הוועד האולימפי דאז, האתלטים מרים סידרנסקי ואלכס אברבוך, גילי לוסטיג מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל, שתי אלמנות מינכן - אילנה רומנו ואנקי שפיצר, וכן גם יגאל כרמי, יו"ר הוועד האולימפי. "לצערי לא הכרתי את עמיצור, הייתי ילד כשזה קרה", סיפר היו"ר כרמי, שהגיע לטקס חניכת הפארק, "מי שעשה לי אותו דמות חיה זאת אסתר רוט-שחמורוב שסיפרה איך הוא גילה אותה, ראה אותו רצה וזיהה בה את הספורטאית האולימפית שתהיה ותמיד אני חושב אם הוא עדיין היה איתנו, כמה עוד 'אסתרים' היה מוצא".

על הציפיות לקראת טוקיו 2020 אמר כרמי: ״אני מרגיע את הציפיות, החבר׳ה בארץ בטוחים שנגיע ונקווה מדליות, אז לא, צריך לזכור שעם שגיא היו עוד 13 חברי משלחת שלא עשו זאת, זה מאוד קשה. יש עוד 11 אלף איש שרוצים אותן מדליות, התחרות תהיה קשה אבל אני מאמין שנצליח יותר מריו״.

על זכייתו של שגיא מוקי הוסיף: ״שנה לפני האולימפיאדה ועוד באותו מקום שהיא תתקיים, והוא עשה את זה, זה נותן לנו הרבה תאבון ותקווה. שגיא עבר דרך מאוד ארוכה, התאושש מהפציעה מריו וכיום הוא אלוף עולם, והוא יצטרך לדעת להתמודד עם התואר המחייב והמרגש הזה״.