גם בגיל 35 אפשר להצליח (צילום: ספורט 5)
גם בגיל 35 אפשר להצליח|צילום: ספורט 5

בגיל 35, אנתוני ארווין זכה במדליה זהב במשחקים האולימפיים בריו, שהייתה השנייה שלו בהפרש של 16 שנים. בימים האחרונים הוא הגיע לביקור בארץ והיום (ראשון) ערך סדנה מיוחדת ל-400 שחיינים ביניהם גם אלו של הנבחרת, במהלכה סיפר את סיפור חייו והדגים תנועות במים לשיפור הטכניקה.

גיא ברנע שלמד יחד עם ארווין, היה מהיוזמים של הגעתו לארץ וסיפר: "שחיתי איתו במשך כמה שנים באוניברסיטת ברקלי, נהיינו חברים וכיף שהוא הגיע. הוא היה קצת בהלם מתשומת הלב התקשורתית שלו כאן, אבל זה מחיר התהילה הוא יתמודד". אלוף ישראל דיבר בנוסף על ההישג של היהודי-אמריקאי: "גם בגילאים של 30 וצפונה מסתבר שאפשר לזכות בתארים. אני חושב שהשיקול הוא בעיקר כלכלי. גם בטניס ראינו שכל המתמודדים הסופיים באליפות אוסטרליה היו מעל גילאי 30 וזה מראה שזה אפשרי".

"הייתה לי הפסקה של תשע שנים. הזנחתי את גופי בכוונה בתקופה הזו והתמקדתי בדברים אחרים כמו מוזיקה ויצירתיות וכשחזרנו למים הרגשתי שליטה בגוף שלי שחשבתי ששכחתי", סיפר ארווין. "המוטיבציה תפסה אותי ולא אני חיפשתי אותה. האם היה אתגר מנטלי? בהחלט. כל יום. חזרתי לשחות וזהו".

המדליסט שיבח בנוסף את ברנע: "הוא הקשר הראשון שלי לארץ, כשאני חושב על ישראל אני חושב עליו וכמה שהוא שגריר טוב לישראל. כקפטן אני חושב על משמעת ועל הרצון להגיע ממקום אחד לאחר. צריך לעבוד ביחד כדי להשיג את המטרות, לשמור על מורל ממקום טוב וחיובי שיכול לעזור לשאר השחיינים, וזה מה שמפעיל אותי. לא חושב שאני יותר טוב מאחרים במה שאני עושה, פשוט טוב במה שאני עושה בדרך שלי".

מנכ"ל מכון וינגייט, אמוץ בכר, הוסיף: "אני מברך על היוזמה של איגוד השחייה להבאתו של המדליסט האולימפי, אנתוני ארווין, אלינו לבריכה הלאומית במכון וינגייט. אני שמח על ההזדמנות שניתנה לספורטאי העתיד של ישראל להקשיב וללמוד משחיין עם סיפור אישי מרתק כמו של ארווין. נמשיך ליצור עבור הצעירים האלה עוד שיעורים לחיים. הם התקווה הישראלית למדליה ובהם צריך להשקיע".