זה היה אמור להיות אירוע חגיגי, הכרזה של ענף הג'ודו, ספק המדליות מס' 2 של ישראל בכל הזמנים במשחקים האולימפיים, כענף מועדף לקראת לונדון 2012 מספר ימים לפני שתשעה מספורטאיו הבכירים יוצאים לאליפות העולם בפאריס. אלא שהמצוקה התקציבית בו שרוי הענף שנמצא תחת מפרק, העיבה על האווירה האופטימית.
"יושבים פה ספורטאים עם יכולת למדליה אולימפית ולנו לא יהיו את המשאבים לתת להם את ההכנות האופטימליות. מתוך התקציב של איגוד הג'ודו זה לא יוכל לקרות, לא נוכל לעשות את זה ללא סיוע אמיתי וכספי מהמוסדות", אמרה המדליסטית האולימפית, יעל ארד שהתגייסה בתקופת הפירוק לסיוע מקצועי לענף.
חובות של 350 אלף ש"ח לנושים אותם אישר בית המשפט לפרוס על פני ארבע שנים פוגעים בספורטאי ההווה ומקשים על ההכנות למשחקים. עד סוף 2011 המטרה של האיגוד שנמצא כיום תחת המפרק הזמני, עו"ד נמרוד טפר, היא לקיים בחירות ולצאת מהמצב הלא נעים שהוא נקלע אליו.
"כשהחזרנו את נבחרת הג'ודו מיפן אחרי הרעידת אדמה זה עלה לנו 100 אלף ש"ח מתוך התקציב הזעום שלנו, אין בישראל לא במועצה ולא בוועד האולימפי דרך לקבל את הכסף חזרה תחת נהלים ברורים, אין בספורט הישראלי תמיכה באיגודים במשבר, צריך לעשות שינוי", הוסיפה ארד.
עד אז, מנסים להיאחז בהישגים הספורטיביים וכאלו לא חסר. למעשה בניגוד גמור לשבר הניהולי שעבר הענף בשנים האחרונות, מחזיק הג'ודו כיום בעומק מרשים עם מספר כישרונות מבטיחים גם בגילאים צעירים. 9 ספורטאים ייצגו אותנו בפאריס כשמשלושה מהם, אריק זאבי (עד 100 ק"ג), ירדן ג'רבי ואליס שלזינגר (עד 63 ק"ג) מצפים לחזור עם מדליה מונחת על צווארם. שניים מהם, גולן פולק וטומי ארשנסקי יאלצו לחזור משם עוד לפני סיום כל ימי הקרבות בגלל מחסור בתקציב.
"הג'ודו עבר רעידת אדמה, אבל הוא נושם, עושה איפונים ומתחרה ואנחנו בהחלט רואים בו כענף שיכול להביא לנו מדליות וכבוד. ההכנות האולימפיות לא ייפגעו ההיפך הוא הנכון", ניסה יו"ר הוועד האולימפי, צבי ורשביאק להפיח מעט אופטימיות.
מנהל היחידה לספורט הישגי, גילי לוסטיג הוסיף, "הבנים והבנות זוכים לתנאי אימון אידיאליים בווינגייט, זו התקדמות בלתי רגילה".
אריק זאבי, ירדן ג'רבי או אליס שלזינגר בוודאות יגיעו ללונדון. השאלה המסקרנת היא האם נצליח לשלוח ספורטאים נוספים. כרגע מי שנמצאים קרובים מאוד לקריטריון הם סוסו פלאלשווילי בגברים ורוני שוורץ בנשים.
"יש היררכיה ברורה מאוד, הספורטאים הבכירים מקבלים תוכנית אופטימלית. סוסו פלאלשווילי יצא השנה ל-10 תחרויות בחו"ל זה המון", התייחס לוסטיג לנושא. "את סוסו היו צריכים לאתר ארבע שנים לפני שהוא אותר. לקחת ספורטאי כזה ולהעמיד אותו במקום 22 בדירוג העולמי זה מוכיח את המאמצים שלנו", אמר מאמן הנבחרת, אורן סמדג'ה.