היה שווה לחכות 4 שנים, להמתין בדריכות ובקוצר רוח לשריקת הפתיחה של המונדיאל ה-20 ולסבול את הדיווחים הבלתי פוסקים על הליקויים בהכנות של הברזילאים. האמת? בשביל משחק פתיחה כזה היינו מחכים גם עוד שנתיים. נבחרת ברזיל פתחה את המונדיאל עם ניצחון סופר חשוב וסופר יקר - 1:3 על נבחרת קרואטיה, לעיני כ-68,000 צופים באיצטדיון ארנה דה סאו פאולו.
מבחינת הברזילאים זה היה לא פחות מניצחון הירואי, שעשוי לסלול להם את הדרך לראשות הבית, כאשר בהמשך מחכות להם קמרון ומקסיקו. לואיס פליפה סקולארי ושחקניו החלו את המירוץ לעבר הגביע העולמי השישי שלהם עם מהפך מול אחת הנבחרות הקשוחות של הטורניר. שער עצמי של מרסלו בדקה ה-11 הכניס להלם את ארץ הסמבה כולה, אך אז הגיע הגיבור של הערב.
בגיל 22 ניימאר עשה את מה שרבים וגדולים לא עשו לפניו - כבש צמד במשחק הפתיחה. כדור ההרגעה הראשון הגיע כבר בדקה ה-29 ואילו השער השני הקפיץ לשמיים 200 מיליון תושבים. פרד התחזה ברחבה וניימאר ניצל את המתנה שקיבל מהשופט היפני יואיצ'י נישימורה והשלים מהפך מתוק עבור הסלסאו. את הקינוח הגיש אוסקר עם שער יפהפה בדקה ה-91.
אמנם ניימאר ידע עונת בכורה רצופת עליות וירידות בברצלונה, אך כשמדובר בנבחרת הלאומית הכישרון הברזילאי מתייצב לשורותיה ומספק את הסחורה בכל פעם. הצמד שלו הערב העלה את מאזנו ל-33 שערים ב-50 הופעות ובכך השתווה לרונאלדיניו וז'אירזיניו (רק נזכיר שהוא בן 22). ניימאר הזיל דמעות בהמנון ביחד עם חבריו, אך ידע להשאיר את האווירה והלחץ בצד וברגע האמת סיפק את הסחורה עם צמד במשחק הבכורה שלו בקריירה במונדיאל, דבר שאפילו דייגו מראדונה לא עשה.
המשחק של הסלסאו הוכיח כי ביכולתה של הנבחרת הלאומית לגשר על הפערים. העיצומים ברכבת התחתית הופסקו, ההפגנות נעלמו לכמה שעות ואפילו נמצא פתרון לבעיות הבטיחותיות שגרמו לפסילת 7,000 מושבים בסאו פאולו - האנשים ישבו על הטריבונות. נדמה לנו שבשביל לראות את ניימאר, אוסקר, פרד וכל החבורה בצהוב, המקומיים היו יושבים גם על הגג, בלי רתמת בטיחות.
נכון שניימאר הביא לברזיל את הניצחון, אך הוא וכל חבריו לנבחרת צריכים לשלוח זר פרחים גדול לשופט היפני יואיצ'י נישימורה. השופט, שב-2010 שפט את ברזיל בהפסד 2:1 להולנד ברבע הגמר, סידר לסקולארי וחניכיו את המהפך עם פנדל מופרך. המחאות של הקרואטים ההמומים לא עזרו. מעניין מה חושבים בפיפ"א על ההחלטה ההזויה הזו.
ברזיל המשיכה את המסורת לפיה הנבחרת המארחת של המונדיאל מעולם לא מפסידה במשחק הפתיחה שלה בטורניר. הסלסאו ניצחה בכל תשעת משחקי הפתיחה שלה במונדיאל, מאז הגביע העולמי בספרד ב-1982. מאז אותו מונדיאל, הברזילאים תמיד סיימו כראש בית. לאור הניצחון הערב נדמה כי המארחת תשמור על הסטטיסטיקה הזו גם הפעם.
המשחק הבא של סקולארי ושחקניו יהיה ביום שלישי ב-22:00 (שעון ישראל) מול מקסיקו, שתחל את דרכה מול קמרון. קרואטיה וניקו קובאץ' יהיו חייבים לנצח למחרת את סמואל אטו וחבריו כדי להישאר בתמונת העלייה מבית א' לשמינית הגמר. המאמן יקבל בחזרה לשורותיו את מריו מנדז'וקיץ', שהיה מושעה ממשחק הפתיחה.
מהלך המשחק
הברזילאים פתחו חזק את המשחק בניסיון לכבוש כבר בדקות הראשונות. ההזדמנות הראשונה הגיעה עם נגיחה של דויד לואיז לידיו של פלטיקושה. שתי דקות חלפו והקרואטים כמעט הדהימו. הגבהה של דריו סרנה הגיעה לראשו של אוליץ', שפספס במעט את הקורה. בדקה ה-11 קרה הלא ייאמן. אוליץ' פרץ באגף שמאל, שלח כדור רוחב לתיבת החמש, ניקיצה יילאביץ' לא נגע טוב בכדור, אך הסיט אותו למרסלו, שדחק מקרוב לשערו של סזאר. שער הפתיחה במונדיאל הוא גם שער עצמי. 0:1 מדהים לקרואטיה.
לברזיל לקח קצת זמן להתעורר, אבל בדקה ה-29 המדינה כולה רעדה. ניימאר קיבל כדור במרחק 35 מטרים מהשער, התקדם ומ-20 מטרים ירה כדור שטוח ומדויק לקורה הימנית ומשם לרשת של פלטיקושה. 1:1.
המארחת התקשתה להיכנס לקצב בפתיחת המחצית השניה וככל שנקפו הדקות כך מפלס הלחץ עלה. כדור חופשי של דני אלבס בדקה ה-67 עבר במעט מעל השער של פלטיקושה. סקולארי ניסה להעיר את שחקניו כשהכניס את הרנאנס וברנרד. שתי דקות חלפו וברזיל קיבלה מתנה. אוסקר מצא את פרד, שהוכשל בתוך הרחבה לאחר שנתפס על ידי דיאן לוברן. ניימאר לקח את האחריות ובעט פנימה (71). פלטיקושה רק נגע קלות לפני שהכדור נכנס. 1:2 לברזיל. קרואטיה הצליחה לכבוש בדקה ה-83, אך השופט פסל את השער בעקבות עבירה של אוליץ' על השוער ז'וליו סזאר. הפינאלה הגיע בדקה ה-91, כאשר אוסקר קיבל כדור עמוק בתוך מחצית המגרש של קרואטיה ובעט שפיץ מ-22 מטר לרשת. 1:3 לברזיל.
הרכבים
ברזיל: ז'וליו סזאר; מרסלו, טיאגו סילבה, דויד לואיז, דני אלבס; פאוליניו (הרנאנס/ 62), לואיס גוסטבו, אוסקר; ניימאר (רמירס/ 88), פרד, הולק (ברנרד/ 68).
קרואטיה: סטיפה פלטיקושה; דריו סרנה, ודראן צ'ורלוקה, דיאן לוברן, סימה ורסאליקו; לוקה מודריץ', איבן ראקיטיץ', מתיאו קובאצ'יץ' (מרסלו ברוזוביץ'/ 60), איבן פרישיץ'; ניקיצה יילאביץ' (אנטה רביץ'/ 78), איביצה אוליץ'.
שופט: יואיצ'י נישימורה (יפן)