ארדן.
ארדן. "אזרחי ישראל לא צריכים להיענש על תחלואי רשות השידור''|צילום: ספורט 5

האם הערוץ הראשון יחשיך את המסכים וימנע מתושבי המדינה לצפות במונדיאל? כרגע עובדי רשות השידור מאיימים להשבית את השידורים בעקבות הרצון לבצע קיצוצים פרסונליים. העובדים, שמבינים את החשיבות של הטורניר ואת נתוני הצפייה הגבוהים שלו, מנסים כנראה לעשות שרירים בעזרת השבתת השידורים בזמן האירוע.

היום (שבת), שר התקשורת, גלעד ארדן, העלה סטטוס בחשבון הפייסבוק שבו הוא מאשים את העובדים ודורש מהם שלא למנוע את שידור המשחקים.

''אל תגעו לנו במונדיאל. יש דרכים לגיטימיות לנהל מאבק של עובדים, וזו לא אחת מהן'', רשם השר בחשבון הפייסבוק, ''שילמנו את האגרה מספיק שנים, כדי שגם אנחנו נוכל להיות חלק ממשפחת העמים ונזכה לצפות במונדיאל בברזיל, וכדי שזה יקרה אני מנסה למצוא דרך להפקיע מרשות השידור את זכויות שידור המונדיאל במצב של השבתה''.

''אין לי כוונה בסטטוס הזה להתייחס שוב לכמילארד השקלים שרשות השידור מקבלת מדי שנה מהציבור, גם לא לתמורה המעליבה שאנחנו מקבלים, ואפילו לא לכך שצוות גדול של עובדי רשות השידור כבר רכש כרטיסים על חשבון כולנו, והם יזכו לצפות במונדיאל בברזיל, בזמן שאנחנו, אם יתממשו האיומים, נשב מול שקופית מחאה''.

"אני מדבר על משהו אחר, פשוט בהרבה: אזרחי ישראל לא צריכים להיענש על תחלואי רשות השידור. בכל מדינות העולם, המפותחות והבלתי מפותחות, יצפו במונדיאל. גם במשטרים טוטליטריים, השלטון מאפשר צפייה במשחקים. גם במדינות עולם שלישי. זה יהיה באמת שיא חדש של עליבות מצד הוועדים ברשות השידור לעשות פה תקדים עולמי, ולמנוע מאזרחי ישראל את הצפייה במשחקים. צעד כזה יפגע גם, ובצדק, בלגיטימיות של מאבקי וועדים בישראל. מדוע הציבור צריך להיות כלי משחק בסכסוך הזה? מדוע זכרון הילדות של ילדינו מהמונדיאל בברזיל צריך להיות שהם צפו בשקופית?''.

''לפי המידע שנמצא בידי, הוועדים של רשות השידור שוקלים ברצינות להשבית ולשבש את שידורי המשחקים", המשיך ארדן בפניה שלו לציבור. ''הנחיתי את אנשי משרד התקשורת לאתר כל חלופה אפשרית, כדי שהציבור יוכל להנות מהחוויה הנפלאה של המונדיאל, שמגיעה אחת לארבע שנים. אני פועל מול גורמי שידור בינלאומיים כדי שיתאפשר משפטית להפקיע את זכויות השידור של המונדיאל מרשות השידור ולהעבירן לערוצים ישראלים אחרים, אבל אני זקוק גם לכם! בואו נפעיל לחץ ציבורי. בואו נגרום להם להבין שיש גבול להתעמרות".