לפני פתיחת הטורניר רבים חזו שהמשחק הזה יהיה חשוב רק לקבוצה אחת והשניה תופיע רק לפרוטוקול, וכמה שהם צדקו. קוסטה ריקה ואנגליה נפגשו הערב (שלישי) למחזור הסיום של בית ד', ואחרי 0:0 חלש הפרידו סופית בין הנערים לגברים: הטיקוס המשיכו לשמינית הגמר כראש בית המוות, הבריטים יעלו על המטוס הראשון ללונדון.
מי שעבורו המשחק הזה ציין פרידה מהגביע העולמי היה פרנק למפארד, שרשם את הופעתו האחרונה במדים הלאומיים, וכעת הוא הופך לאקס הנבחרת. גם סטיבן ג'רארד ערך את מה שכלל הנראה היה משחק הפרידה שלו מאנגליה, אם כי במקרה שלו נצטרך להמתין להודעה רשמית.
במונדיאל הרביעי בתולדותיה, קוסטה ריקה כבר שחזרה את הישג השיא שלה, והעפילה לשמינית הגמר לראשונה מאז 1990. הטיקוס אולי נחשבו לבשר התותחים של בית המוות, אלא שהערב הם השלימו העפלה מהפסגה, עם 2 ניצחונות ותיקו, ובמאזן שערים של 1:4. אחרי ה-1:3 הגדול על אורוגוואי, וה-0:1 סנסציוני על איטליה, החבורה הלוחמת הזו ידעה שתיקו יספיק לה, וגם שיחקה בהתאם, כששלטה בקצב, לא נסחפה להרפתקאות וגם עמדה במשימה. בשלב הבא היא תפגוש את הסגנית של בית ג', שעשויה להיות קולומביה, יוון, יפן או חוף השנהב.
מנגד, אנגליה המאכזבת שוב חוזרת הביתה עם הזנב בין הרגליים. במולדת הכדורגל אולי חגגו את המשחק מול איטליה כאחד הטובים שלהם בעשור האחרון, אבל הם קצת שכחו שאת המשחק הזה הם הפסידו. לאחר מכן הגיע לואיס סוארס, שהתעלל בהגנה המוגבלת של הודג'סון וסידר להם טיסה מוקדמת הביתה, וגם הערב לא היו בשורות.
רוי הודג'סון ביצע 9 חילופים בהרכב והציג את דור העתיד של אנגליה, אלא שגם הצעירים לא הביאו ישועה. ב-14 המונדיאלים שלה אנגליה עברה את רבע הגמר רק פעמיים, ו-4 שנים אחרי שעפה בשמינית, הפעם היא מודחת מוקדם יותר, אז הגיע הזמן שהאנגלים יפסיקו לראות בעצמם מועמדים לזכיה בכל טורניר.
מהלך המשחק
ההזדמנות הממשית הראשונה הגיעה מרגליו של בורחס (23) שסובב באמנות כדור חופשי, אך פוסטר הסיט למשקוף והחוצה. בדקה ה-34 כדור קרן אנגלי הגיע לראש של סטארידג', שמ-5 מטרים נגח מעל המשקוף.
ההדמנות הטובה של אנגליה הגיעה בדקה ה-63, כשסטרלינג מצא את סטארידג' ברחבה, החלוץ פספס את המסגרת בסנטימטרים.
הרכבים
קוסטה ריקה: קיילור נאבאס; כריסטיאן גאמבואה, אוסקר דוארטה, ג'יאנקרלו גונסאלס, רוי מילר, ג'וניור דיאס; ילצין טחדה, סלסו בורחס, רנדאל ברנס (כריסטיאן בולאנוס/58); בריאן רואיס, ג'ואל קמפבל (מרקו אורנייה/67).
אנגליה: בן פוסטר; פיל ג'ונס, כריס סמולינג, גארי קייהיל, לוק שואו; ג'ק ווילשר (סטיבן ג'רארד/72), ג'יימס מילנר (וויין רוני/76), אדם לאלנה (ראחים סטרלינג/62), פרנק למפארד, רוס בארקלי; דניאל סטארידג'.