מי שרכש את הכדור עשוי העור הוא אזרח אורוגוואי, שביצע את הקניה דרך הטלפון, על אף הודעתו של בעל בית המכירות הפומביות כי ייתכן שהכדור הספציפי הזה בכלל שימש במשחק אחר בטורניר הגמר של 1950 ולא בהכרח במשחק שהכריע את בית הגמר.
"אחרי שראיתי את תוצאות הבדיקות, שהוכיחו שהתפרים על הכדור קצת שונים, ולאחר שיחות עם כמה דמויות מאותה תקופה, ברור לי שזה לא הכדור של הגמר ההוא", טען בעל בית המכירות, דניאל שאייב, בראיון ל"גלובו". "אולי הוא שימש במשחק אחר אז, אבל לא במראקנאסו. ובכל זאת, לכדור הזה יש ערך היסטורי כי הוא היחיד ששרד מאותם המשחקים".
דווקא זהות הכדור פחות מעסיקה כיום את חובבי הכדורגל באורוגוואי (שהם 99 אחוזים מהאוכלוסיה, אם תשאלו אותנו). אותו אלסידס גיג'יה, כובש שער הניצחון ההיסטורי, מאושפז בימים אלה במצב קשה בבית החולים ובמונטווידאו חוששים מאוד לגורלו.
כזכור, טורניר הגמר של גביע העולם ב-1950 נערך בברזיל, שנחשבה לפייבוריטית המובהקת לזכיה בתואר. לבית הגמר הגיעה הסלסאו עם אורוגוואי, שבדיה וספרד ולמשחק המכריע מול הסלסטה הגיעה כשתיקו יבטיח לה את הזכיה. כולם במדינה הגדולה בדרום אמריקה כבר החלו בהכנות לחגיגות, אבל מהפך במחצית השניה שלח את התכולים להנפה השניה בתולדותיהם.