(צילום מסך: מארקה) (צילום: ספורט 5)
(צילום מסך: מארקה)|צילום: ספורט 5

ברצלונה ניצחה אמש (ראשון) בדקה ה-94 את ולנסיה בקרב צמרת לוהט, אבל גם המשחק היוקרתי הזה לא הגיע לכותרות הבוקר בספרד. הסיבה: קטטת הענק שגבתה את חייו של אוהד דפורטיבו לה קורוניה, לפני המפגש עם אתלטיקו מדריד.

נראה שבספרד מתכננים לפתוח במלחמה בחוגי האולטראס, כאשר ההתאחדות הספרדית כבר כינסה דיון חירום בנושא וכמעט כל בעל תפקיד בספרד התייחס לאירועים שכללו למעלה מ-15 פצועים ו-20 עצורים. אחד מאלה שדיברו הוא קרלו אנצ'לוטי שהישווה בין הכדורגל הספרדי לאנגלי.

"זה רגע עצוב לכדורגל הספרדי", אמר האיטלקי, "אנחנו צריכים למנוע את האלימות בכדורגל פה וללמוד מה שהאנגלים עשו בכדורגל שלהם. הכדורגל הספרדי חייב לעצור את התופעה הזו. אפשר ללמוד מריאל שטיפלה בבעיה הזו".

"בכדורגל האנגלי אין אלימות בתוך האצטדיון, אין קללות קשות או מכות. יש הרבה מאוד ילדים במגרש", המשיך המאמן, "לא ספגתי שום קללות וגידופים בכל התקופה שלי באנגליה וכאן רק לאחרונה קיללו אותי. זה עניין של תרבות, אנחנו לטיניים".

בינתיים, בתקשורת הספרדית עשו מיפוי של ארגוני האולטראס כפי שאתם יכולים לראות במפה כדי לדעת כיצד להתמודד עם התופעה (ממוספר על פי המפה בתמונה). 

1 - ריאזור בלו, לה קורוניה. הארגון הוקם ב-1987 ופורק אחרי מוות של אוהד ב-2003. מאז, הגרעין הקשה אוחד מחדש ומונה קרוב ל-2,000 אוהדים. חלק מהם השתתפו בקטטה האלימה אמש.

2 - סלטרס, סלטה ויגו. הארגון הוקם ב-1987. 200 חברים שמגדירים את עצמם כארגון גרילה של מחוז גליסיה. רק בסופ"ש האחרון שרקו בוז בטקס באצטדיון לזכרו של שוטר שנהרג.

אוהדי אתלטיקו. מטשטשים את הפנים (צילום: ספורט 5)
אוהדי אתלטיקו. מטשטשים את הפנים|צילום: ספורט 5

3. Herri Norte Talde, בילבאו. הארגון הוקם ב-1981 ומגדיר את עצמו כ-''101 אחוזים אנטי פשיסטי''. חלק מחבריו תומכים במחתרת הבאסקית וידועים בקללות נגד ספרדים כולל האימרה: "בואו נהרוג ספרדי". התעמתו עם הנהלת המועדון בנוגע למקום מושבם באצטדיון.

4. 'Eskozia La Brava, אייבר. הארגון הוקם ב-2001 וכמו המועדון, מדובר בארגון קטן המונה כ-70 אוהדים ולא מזוהה פוליטית. אחד החברים הוא חבר הנהלה במועדון עצמו. לא נחשב לארגון מסוכן יחסית.

5. Peña Mújica, ריאל סוסיאדד. הארגון הוקם ב-1981. מזוהה עם השמאל הקיצוני, אבל נחשב לארגון בעל יחסים טובים עם ההנהלה.

6. הבריגדות הכחולות לבנות, אספניול. הארגון הוקם ב-1985 ומונה כמה מאות אוהדים, נחשבים לימניים מאוד במפה הפוליטית. מדובר בארגון שהיה חזק מאוד בשנות ה-80 וה-90 אבל איבד מכוחו וכמעט ולא רואים את סמליו באצטדיון אחרי שחבריו התערבבו עם קבוצות אוהדים אחרות.

7. בוישוס נויס, ברצלונה. הארגון הוקם ב-1981. למרות שהקאמפ נואו לא ידוע בכמות האוהדים השרופים שבו, הנשיא הקודם ז'ואן לאפורטה גירש אותם מהאיצטדיון. הם עדיין מופיעים לעיתים במשחקי חוץ כשהאירוע האחרון שקשור אליהם היה זריקת חפץ על ג'רארד פיקה. ברזומה שלהם אפשר למצוא: צלבי קרס, מועל יד, קללות נגד שחורים, חזיזים, אבוקות ולא מעט מקרי אלימות כאשר ב-1991 אחד מחבריהם רצח אוהד של אספניול. בנוסף, אחד ממנהיגיהם ניסה לחטוף את לאפורטה. 

8. collectivo aldeano, ויאריאל. הארגון הוקם ב-2011 ונחשב לאחד התומכים במועדון, אך פורק לאחרונה.

9. ultra yomus, ולנסיה. ארגון אוהדים קיצוני שהוקם ב-1987, אבל ב-2012 אוחד עם שאר האוהדים השרופים ב''יציע הצפוני" של המסטאייה.

10. אולטראס לבאנטה, לבאנטה. הוקם ב-1985 וחובר לארגונים אחרים ביציע. נמצא בקשרים טובים עם המועדון אך נושא לעיתים דגלים או שלטים עם סמלים לא חוקיים.

Jove elx.11, אלצ'ה. הארגון הוקם ב-1982. מדובר בארגון שמאל קיצוני שסיסמתו "נולדנו עבור אלצ'ה". נמצאים ביחסים לא טובים עם ההנהלה, קוראים להדחת הנשיא ולא לוקחים חלק עם שאר ארגוני האוהדים של המועדון.

12. youbg grade, אלמריה. הארגון הוקם רק ב-2009, ולא נחשב לקיצוני או בעל אידיאולגיה פוליטית רדיקלית. יושבים בפינה שמאחורי השער.

13.  seccion kolokon, גרנאדה. הוקם ב-2005. אמנם מדובר בארגון א-פוליטי שמונה רק 200 חברים אבל הם נותנים את הטון ביציעים מבחינת עידוד ושירה. 

14. 'Front Bokeron', מלאגה. הוקם ב-1986. למרות שבשנים האחרונות הארגון קטן מבחינת מספר חבריו, עדיין מדובר ב-200 אוהדים מרעישים והבעייתיים ביותר של הקבוצה בעל נטיה ימנית, שיושבים מאחורי השער בחלק התחתון.

15. biris, סביליה. ארגון האולטראס הוותיק ביותר בספרד (1975).  חבריו יושבים מאחורי השער הצפוני וידועים בדעותיהם השמאלניות הקיצוניות. לאחרונה הפסיקו לעודד בטענה כי המועדון לא מגן עליהם.

16. הבריגדות הלבנות ירוקות, קורדובה. ארגון שהוקם ב-1993 ונחשב לקיצוני ימני, לא חבר בהתאחדות האוהדים הספרדית, מונה כ-100 חברים שיושבים ביציע הדרומי ואחראים על לא מעט עבירות משמעת כמו זריקת חפצים ואלימות.

17. Bukaneros, ראיו וייקנו. הארגון שהוקם ב-1992 מונה 700 אוהדים ויחסיו עם ההנהלה רעים. לטענת המועדון, הם אחראיים על מהומות והתפרעיות אלימות בשנים האחרונות.

18. הצבא הכחול, חטאפה. הארגון הוקם ב-1994 כשהקבוצה היתה בליגה השניה וכולל בסביבות מאה אוהדים.

19. Frente Atletico, אתלטיקו מדריד. ארגון האולטראס הגדול בספרד (הוקם 1982) שמונה קרוב ל-4,000 אוהדים שיושבים ביציע הדרומי. רוב האוהדים בעלי דעות ימניות קיצוניות וכך גם השירים שלהם. מתכנסים בדרך כלל לפני משחקים בברים ומעוררים מהומות. היו מעורבים באירוע אמש ובכלל, ידוע כי חלק מאותם אוהדים בעלי רקע פלילי.

20. אולטראס סור, ריאל מדריד. הארגון הוקם ב-1980 ולמרות שמדובר במועדון גדול ועשיר, זהו קהל אלים ואגרסיבי. מהקיץ האחרון, הנהלת ריאל לא נותנת להם להיכנס ולהתרכז ביציע הדרומי וכל אחד מהחברים יכול להיכנס רק בצורה אינדיבידואלית. מנסים להשפיע פוליטית על המועדון כשברזומה שלהם פריצה לאסיפות הנהלה, קריאות 'זיג הייל', מעשה אלימות ואפילו השחתת הקבר של אשתו של פלורנטינו פרס.