mako
פרסומת

פפ: "ה-VAR פגע בנו המון ומעולם לא התלוננו"

מנג'ר סיטי הגיב לטענות שפילד. וגם הנתון הנהדר של אגוארו

פורסם:
הקישור הועתק
(GETTY)
(GETTY) | צילום: ספורט 5

שפילד פחות נהנו מהמצב. (GETTY)
שפילד פחות נהנו מהמצב. (GETTY) | צילום: ספורט 5

אמנם מנצ'סטר סיטי סיימה את שנת 2019 עם ניצחון לא פשוט מול שפילד יונייטד (0:2), אבל מה שתפס את הכותרות היה החלטת שיפוט שנויה במחלוקת, שהובילה לשער הראשון של התכולים. פפ גוארדיולה, שחגג הערב (ראשון) את ניצחונו המאה בפרמיירליג החליט לענות לביקורות של היריבה.

אז על מה כל המהומה? במצב של 0:0 בדקה ה-52, שפילד ניסתה להוציא התקפה מחצי המגרש שלה, אבל לצערה השופט, כריס קבאנה, הפריע למהלך התקין של המסירה, ובעקבות כך הכדור הגיע לקווין דה-בריינה, שבישל לסרחיו אגוארו. לפי החוקים החדשים, במידה וכדור פוגע בשופט, הוא מחויב להעניק את הכדור לקבוצה שהכדור היה בשליטתה, אך לרוע מזלה של האורחת, היא לא קיבלה שריקה.

"כולנו עושים טעויות, והיום השופט גם עשה", אמר כריס ווילדר. המנג'ר של שפילד הזכיר בעצמו גם את החוקים החדשים ואף הוסיף: "בוודאות בסיטואציה הרגישה שהייתה, הוא היה חייב לשרוק".
פפ ניסה להרגיע את ווילדר. (GETTY)
פפ ניסה להרגיע את ווילדר. (GETTY) | צילום: ספורט 5

גוארדיולהלא נותר אדיש לביקורות, כשאמר: "יש לי רשימה ארוכה של החלטות VAR שפגעו בי ולא אמרתי שום דבר". המנג'ר הוסיף: "טעויות שיפוט נועדו לשופטים, והם צריכים לפתור את זה בין עצמם".

מעבר להחלטות השיפוט הייתה גם התמודדות. גוארדיולה שעד השער המדובר קבוצתו התקשתה מאוד: "אני מבין למה שפילד נמצאים במיקום שלהם בטבלה", אמר המנג'ר הספרדי על יריבתו, שהפסידה לראשונה במשחק חוץ, מאז ינואר שנה שעברה, "הם הקשו עלינו מאוד במחצית הראשונה, אבל בשנייה היינו הרבה יותר טובים".