חלון ההעברות של ינואר אמנם לא סיפק עסקאות מפוצצות, אבל הוא כן המחיש עד כמה הפרמיירליג שולטת ביד רמה בכל מה שקשור לכסף. חברת "דלויט" ניתחה את השוק באנגליה ובשאר אירופה וגילתה כמה ממצאים שלמען האמת, ידהימו אתכם.
קבוצות הליגה האנגלית הבכירה הוציאו 175 מיליון ליש"ט בינואר, הסכום השני בכל הזמנים. השיא נקבע בחורף 2011, אז האנגליות בזבזו 225 מיליון ליש"ט. מה שיותר מדהים, הוא שביחד עם ההוצאות בקיץ, סכום הכסף הכללי ששולם על ידי המועדונים בפרמיירליג בעונת 2015/16 חצה את רף מיליארד הליש"ט והגיע ל-1.045 מיליארד ליש"ט - שיא חדש. השיא הקודם עמד על 965 מיליון ליש"ט בעונה שעברה.
הנתונים הללו מגיעים למרות שהמועדונים הגדולים נמנעו כמעט באופן מוחלט מרכישת שחקנים. רוב העסקאות בוצעו על ידי קבוצות תחתית, חלקן אף שברו שיאי מועדון על שחקנים. ניוקאסל, ווטפורד ונוריץ' היו המבזבזות הגדולות ביותר, ורשומות על 40% מסך הכספים ששולמו. בכלל, שש הקבוצות האחרונות בטבלה הוציאו 90 מיליון ליש"ט יחד.
המספרים הללו מקבלים תהודה גדולה יותר כאשר עורכים השוואה עם ליגות אחרות. באופן מפתיע למדי, דווקא הליגה האיטלקית הייתה השנייה בכמות הבזבוזים, עם כ-50 מיליון ליש"ט. בבונדסליגה כ-35 מיליון ליש"ט עברו ידיים, בעוד שהליגות בספרד ובצרפת ראו סכומים צנועים יחסית של כ-26 מיליון ליש"ט בהעברות. עכשיו קחו בחשבון שבצ'מפיונשיפ, ליגת המשנה באנגליה, קבוצות הוציאו כ-35 מיליון ליש"ט על שחקנים חדשים, ותבינו כמה הפער הכלכלי גדול.
מה היו ההעברות הגדולות ביותר בפרמיירליג? הנה הרשימה (הסכומים במיליוני ליש"ט):
1. ג'יאנלי אימבולה, מפורטו לסטוק, 18.3
2. עומאר ניאסה, מלוקומוטיב מוסקבה לאברטון, 13.5
3. ג'ונג'ו שלבי, מסוואנזי לניוקאסל, 12
-. אנדרוס טאונסנד, מטוטנהאם לניוקאסל, 12
5. בניק אפובה, מוולבס לבורנמות', 9
-. ווחבי חאזרי, מבורדו לסנדרלנד, 9
7. סטיבן נייסמית', מאברטון לנוריץ', 8.5
-. טים קלוזה, מוולפסבורג לנוריץ', 8.5
9. עבדולאי דוקורה, מראן לווטפורד, 8
-. אלברטו פלוסקי, מקייבו לסוואנזי, 8