אוהדים אנגלים לא יוכלו לטוס בזמן המונדיאל(רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אוהדים אנגלים לא יוכלו לטוס בזמן המונדיאל(רויטרס)|צילום: מערכת ONE

רשויות החוק בבריטניה החליטו היום (שלישי) על החרמת 3200 דרכונים של אוהדי הנבחרת האנגלית הנחשבים לחוליגנים, כדי למנוע את נסיעתם למונדיאל שיערך בדרום אפריקה בעוד כחצי שנה.

דובר משרד הפנים אמר כי "ההתנהגות של אוהדי אנגליה השתפרה באופן דרמטי בשנים האחרונות, לכן אין סיבה לחשוש שאנשים יסעו למונדיאל כדי לעורר בעיות. עם זאת, אסור לנו להיות שאננים".

הדובר הוסיף ש"המשטרה תפקח על כל אוהדי אנגליה שיצאו למשחקים ותמנע כל סיכון למעשה אלימות או גרימת איסדר ואנחנו עובדים בשיתוף פעולה בנושא עם רשויות דרום אפריקה במטרה למזער כל סיכון בטיחותי או בטחוני הקשור לאירוח אירוע הכדורגל הגדול".

אוהדי אנגליה ידועים בהתנהגות האלימה שלהם וכמה מהפרקים האפלים ביותר בתולדות הכדורגל המודרני רשומים על שמם. המפורסם בהם הוא אסון הייזל, כאשר במהלך גמר גביע אירופה בין ליברפול ליובנטוס, במאי 1985 החלו האוהדים האנגלים בקטטה שהסתיימה במותם של 39 אוהדים איטלקים ובפציעתם של 300. בעקבות המקרה הורחקו המועדונים האנגלים מתחרויות לקבוצות באירופה לתקופה של חמש שנים.

מקרה אחר, שנסיבותיו שרויים במחלוקת, הוא אסון הילסבורו, בו נמחצו באיצטדיון בשפילד 96 מאוהדי ליברפול ונוטינגהם פורסט, שהתמודדו במסגרת חצי גמר הגביע באפריל 1989. לאחר המקרה הוקמה ועדת חקירה בראשות השופט טיילור שפרסם דו"ח ויישום המלצותיו סללו את הדרך לטיפול קשה בחוליגנים ושיפור האיצטדיונים, שתרמו להפיכת הפרמייר ליג לליגה האיכותית בעולם.

אנגליה (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
שחקני נבחרת אנגליה. 3200 אוהדים פחות (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

עד כה, משחקי הנבחרת האנגלית במונדיאל הם הפופולריים ביותר, כאשר למעלה מ-20 אלף כרטיסים למשחקיה נמכרו, יותר מלכל נבחרת אחרת. לצד התמיכה הבלתי מסוייגת של האוהדים האנגלים לנבחרתם הלאומית ניכרת תרומתם של תושבי המדינה המארחת דרום אפריקה לנתון זה. למרות האפרטהייד והקולוניאליזם בעבר נבחרת אנגליה היא הפופולרית ביותר במדינה.

נבחרת אנגליה תפתח את האליפות ב-12 ביוני במשחק מול ארה"ב - המדורגת שניה במכירות הכרטיסים עד כה עם כ-20 אלף. עוד מתמודדות באותו בית, הנחשב לקל יחסית: אלג'יריה וסלובניה.

האצטדיון בקייפטאון,  גרין פוינט (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
האצטדיון בקייפטאון, גרין פוינט (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

רשת ה-BBC שבה ומדווחת על דאגות בדרא"פ, המארחת הראשונה ביבשת השחורה של אירוע ספורט בסדר גודל שכזה, מפני חוסר היכולת לשמור על הסדר והבטיחות במהלך המשחקים.