בימים האחרונים קיבלנו הצצה למה שצפוי להיות הדבר החם בעולם בעוד שנה - טורניר גביע הקונפדרציות, שמהווה חזרה גנרלית למונדיאל בדרום אפריקה. אלו בינינו שעקבו אחר המשחקים בטח שמו לב לרעש הרקע היוצא דופן שליווה כל משחק ביוהנסבורג ושאר המגרשים: זמזום ארוך המזכיר להקת ענק של יתושים. מתברר כי לרעש יש שם ואפילו מסורת, והוא מגיע ממכשיר הנקרא "בובוזלה".
הבובוזלות הן צינורות ארוכים המזכירים את הזמבורה המוכרת לנו, בהם עושים האוהדים שימוש (רצוף. לאורך כל המשחק. כולם ביחד, ולא רק במשחקים של נבחרת דרא"פ). על השאלה מאין הגיע המנהג אין תשובה חד משמעית, ובעוד חלק מהמקומיים טוענים כי זהו מנהג עתיק שתפקידו בעבר היה לזמן אל מועצת הכפר את כל התושבים, בעלי המפעלים לייצור הבובוזלות מתעקשים כי מקורו של המכשיר בכלל במפעלי צעצועים ביפן.
בפיפ"א, חשוב לציין, לא מוצאים שום סימפטיה אל הבובוזלה. בעקבות תלונות מצד נבחרות רבות בדבר הרעש הבלתי נסבל אותו מייצר הקהל במגרשים המארחים את המשחקים, פנתה פיפ"א אל מארגני הטורניר בבקשה לבדוק האם קיימת אפשרות לאסור על שימוש בבובזלות. נכון לעכשיו, התשובה שהתקבלה היא שהבובוזלות הן חלק בלתי נפרד מהתרבות של העם הדרום אפריקאי ואין שום כוונה להפסיק את השימוש בהן.
עם זאת, אי אפשר להתעלם מהתהייה כיצד רק עכשיו שמו לב בפיפ"א אל הבובוזלה ואל הרעש המתלווה אליה, ולחשוד שמא מדובר בסה"כ במסע יחסי ציבור של אחד הגופים החזקים בעולם. גם התלונות של שחקני הנבחרות עצמן קצת מפתיעות, בהתחשב ברעש הרגיל לצליליו הם משחקים בד"כ.
נדמה כי הסבירות שפיפ"א אכן תחייב את המארגנים לאסור על שימוש בבובוזלות נמוכה מאוד, ולכן לנו בארץ הקודש נותר רק להודות על המזל הגדול שנפל בחלקנו בעקבות אי ההעפלה של נבחרת ישראל למונדיאל. מה אנחנו צריכים את כל הרעש הזה?