sportFive1328864 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
שיטת ההצבעה לא תשתנה (getty) (צילום: ספורט 5)
שיטת ההצבעה לא תשתנה (getty)|צילום: ספורט 5

קבוצת אמאורי, הבעלים של הפראנס פוטבול והלאקיפ, חתמה היום (שישי) הסכם שותפות עם אופ"א על ארגון טקס כדור הזהב החל מהעונה הבאה. מדובר על הסכם של שלוש שנים וננסה להסביר את המשמעות.

החיבור נוצר על מנת להרחיב את ההשפעה שיש לטקס כדור הזהב בעולם, באמצעות פיתוח העסקי והמסחרי והיכולות של אופ"א, הארגון שמאגד את כל התחרויות החשובות בכדורגל האירופי. "אנחנו שמחים על ההחלטה, אמן ז'ן אטיין אמאורי, המנהל הכללי של קבוצת אמאורי, "השותפות הזאת מושלמת כי אופ"א היא שחקן גלובלי שיכולה להעניק לטקס מימד בינלאומי".

למרות שאופ"א לוקחת חסות על הפרס, זה לא יגביל את המשתתפים רק לאירופה. מאז 2007, כדור הזהב נפתח לשחקנים שמשחקים בליגות בכל העולם, כך שבאופן תאורטי שחקנים מערב הסעודית, ה-MLS או הליגה הברזילאית יכולים להשתתף. בדיוק כפי שמסי, שחקנה של אינטר מיאמי, זכה השנה בפרס הגדול.

זו לא הפעם הראשונה שכדור הזהב מתמזג עם ארגון כדורגל גדול. בין 2010 ל-2015 פיפ"א לקחה חסות משותפת עם קבוצת אמאורי, אבל בניגוד לאז הפעם לא תשתנה שיטת ההצבעה: כמו בשנים האחרונות 100 עיתונאים מרחבי העולם (כולל מישראל, נדב יעקבי) יהיו היחידים בעלי זכות ההצבעה שיקבעו מי הוא הזוכה בכדור הזהב. כך גם 50 העיתונאים שיבחרו את זוכת כדור הזהב לנשים. כך, שקפטנים ומאמני נבחרות והציבור הרחב לא יהיו בעלי זכות הצבעה.

הטקס שעורכת אופ"א מאז 2011 יבוטל, כאשר רק פרס אחד ינתן על ידי נשיא אופ"א: השחקן הטוב ביותר של העונה בליגת האלופות וביורו. שאר הפרסים שכוללים את שחקן השנה בעולם, השוער הטוב ביותר והשחקן הצעיר הטוב ביותר ישארו במסגרת כדור הזהב. התחרות שנערכה כל שנה בפריז, עשויה לנדוד לערים אחרות ברחבי אירופה כתוצאה מהאיחוד.