אם מישהו עדיין לא שם לב, שלב הגישושים ביורו 2012 כבר מזמן מאחורינו. הערב (שבת) נערך המחזור האחרון של בית א' ואחרי 90 דקות מותחות ודרמה כפולה בשני המשחקים, רוסיה, אותה רוסיה שכל כך הרשימה עם ה-1:4 במחזור הראשון, הפסידה 1:0 ליוון הלוחמנית, ששחוללה סנסציה והעפילה לרבע הגמר על חשבונה. השתיים סיימו עם אותו מספר נקודות, אך למרות הפרש השערים העדיף של רוסיה, הניצחון הישיר של יוון עליה שלח אותה ל-8 האחרונות.
- מתחם יורו מיוחד גם באפליקציות האנדרואיד, אייפון ואייפד של ערוץ הספורטזירת המשחק גם באפליקציות ערוץ הספורט (מופעל בלחיצה על המשחק מאזור היורו)
בסופו של דבר, מעבר לבונקר מזכיר הנשכחות של היוונים, הרוסים הם אלו שהפסידו יותר מאשר הנבחרת של סאנטוס ניצחה. רוסיה היתה זקוקה לתיקו בלבד לפני המשחק אך לא הצליחה לכבוש, ומהרגע שבו נודע על יתרון צ'כי במשחק המקביל הרוסים פשוט חדלו לתפקד. יוון מצדה, חגגה כל הדרך למקום השני וברבע הגמר היא צפויה לפגוש את גרמניה, או כל נבחרת אחרת שתסיים ראשונה בבית המוות.
שריקת הסיום בורשה תפסה את הרוסים המומים, אבל היוונים היו לא פחות מופתעים. יוון, שהגיעה למשחק הזה עם נקודה אחת בלבד ועם כל הסיכויים נגדה, עשתה שוב את הבלתי ייאמן והעפילה ל-8 האחרונות ביורו 2012. אוטו רהאגל כבר מזמן לא מאמן אותם, אבל הניצחון הערב היה הראשון של יוון ביורו אחרי 8 שנים (מאז הנצחון על פורטוגל בגמר 2004), כך שכנראה שרוחו של הגרמני תשרה על הנבחרת הזאת לעד.
הרוסים שטפו את המגרש בכל 45 הדקות הראשונות ולולא החמצות של קרז'אקוב (אליפות שירצה לשכוח), זי'רקוב וארשבין (מכאן הכיוון הוא רק למטה), אדבוקאט היה חוגג עלייה כבר במחצית. הרוסים ידעו שתיקו יספיק להם, אבל בתוספת הזמן של המחצית הראשונה הם איבדו את הראש: כדור שנמסר לאחור הפך לחטיפה של קראגוניס, והקפטן הוותיק התגבר על ז'ירקוב בדרך לפצצה לפינה של מאלפייב.
לאורך כל המחצית השנייה, יוון הציגה בדיוק את המעלות שהביאו אותה להישג ההוא ב-2004: מלחמה, לב ו... בונקר מושלם. קראגוניס עוד הספיק לצלול ברחבה ולספוג צהוב שימנע ממנו לשחק ברבע הגמר, צבאלס עוד דפק כדור חופשי למשקוף, אבל פרט לשני המקרים הללו, ראינו את היוונים מתבצרים בדיוק כמו בימים ההם. שיקום עכשיו אוהד כדורגל ישראלי ויגיד שזה מגעיל אותו והוא לא היה מוכן להתחלף איתם במקום השני של בית א'. מישהו?
למרות הדה-ז'ה-וו באדיבות היוונים, סיפור גדול לא פחות, הוא ההדחה המפתיעה של רוסיה. כל עוד המשחק בין פולין וצ'כיה היה בתיקו מאופס, הרוסים עוד היו רגועים, אבל מהרגע שצ'כיה עלתה ל-0:1 (72) והבשורות הגיעו לורשה, חניכיו של אדבוקאט פשוט לא תיפקדו. הוהלנדי עוד זרק חלוצים למגרש, אבל זה היה רק אקט של ייאוש, כשהמבטים על הספסל הבהירו שאפילו הם לא מאמינים שניתן לחזור למשחק. בשלב הזה נזכיר, שרוסיה היתה צריכה בסה"כ הכל שער בודד, ולא - רחמנא לצילן - מהפך.
ומה נאמר על אנדריי ארשבין? הכוכב הגדול של רוסיה הגיע לאליפות הזו כסוג של מבחן אישי אחרי שחזר הביתה מארסנל בטענה שלא ממש התאמץ במדי התותחנים. הערב ארשבין פתח טוב, אבל כשהנבחרת שלו והאומה שלו היו צריכות אותו, הוא התעקש להמשיך להתחכם במסירות מסובכות ובבעיטות פאתטיות מ-20 מטר. מכאן כוכבו של ארשבין רק ידעך. אחרי שהקדנציה של חוס הידניק לא צלחה, גם ההולנדי שהחליף אותו כנראה ייסים את דרכו. אולי כדאי שינסו שם מאמנים מזן אחר.
מהלך המשחק
כבר בדקה ה-5 היוונים זכו בקרן שהוגבהה לעבר קאצורניס, שהמשיך עם בעיטה מתוך רחבת החמש, אבל מאלפייב היה במקום. חמש דקות מאוחר יותר ארשבין הקדים את טורוסידיס לכדור הרוחב והצליח לבעוט, אך סיפאקיס קלט. אותו ארשבי היה זה שהוסיף בעיטת יעף נאה (12) מקצה הרחבה, הכדור שרק ליד המשקוף.הלחץ נמשך כשזי'רוקב פרץ משמאל (17) ועקף שני שחקנים, סיפאקיס שוב עצר. בדקה ה-40 קרן קצרה משמאל הגיעה לזי'רקוב, המגן שלח פצצה מ-20 מטרים, אך הכדור רק גירד את המשקוף. בתוך תוספת הזמן, יוון טרפה את הקלפים: קראגוניס חטף כדור ומתוך הרחבה הוא הצליח לכבוש בניגוד גמור למהלך המשחק, 0:1 מפתיע ליוון.
אדבוקאט שלח את פבליוצ'נקו במקום קרז'אקוב המאכזב, ורוסיה המשיכה לתקוף גם בפתיחת החצי השני, אך לא היתה מספיק מרוכזת. דניסוב היה הקרוב ביותר עם טיל ששרק ליד הקורה (54), ומן העבר השני רוחב של סלפנגידיס כמעט ומצא את גקאס על קו השער (58), אך ברזוצקי התערב ברגע האחרון. בדקה ה-60 קראגוניס הפיל את עצמו ברחבה, השופט לא קנה את זה ושלף לו צהוב, שימנע מהקפטן לשחק ברבע הגמר.
עשרים דקות לסיום צבאלס הדביק כדור חופשי נפלא למשקוף, ובדקה ה-72 הדיעה הבשורה מהמשחק המקביל על שער של צ'כיה, שמשמעותו - רוסיה בחוץ. אדבוקאט ביצע עוד חילוף התקפי, אבל הלחץ הגדול ניכר על שחקניו בכל נגיעה. בדקה ה-83 דזאגוייב התרומם מצויין, אבל הנגיחה שלו הלכה באיטיות החוצה.
הרכבים:
יוון: מיכאליס סיפאקיס; ואסיליס טורוסידיס, סוקרטיס פאפאסטאת'ופולוס, קיריאקוס פאפאדופולוס, גיורגיוס צבלאס; גיורגיס קראגוניס (גירוגיוס מאקוס/67), ג'יאניס מניאטיס, קוסטאס קצוראניס; דימטריס סלפנגידיס (ניניס/83), תאופאניס גקאס (חוסה הולבאס/64), גיורגוס סמאראס.רוסיה: ואצ'יסלב מלאפייב; אלכסנדר אניוקוב (מראט איזמאלוב/81), אלכסיי ברזוצקי, סרגיי איגנשביץ', יורי ז'ירקוב; רומן שירוקוב, איגור דניסוב, דניס גלושאקוב (פאבל פוגרבנייאק/74); אנדריי ארשאבין, אלכסנדר קרז'אקוב (רומן פבליוצ'נקו/46), אלן דזאגוייב.