חצי הגמר כבר כאן (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
חצי הגמר כבר כאן (gettyimages)|צילום: ספורט 5

על פניו, זה היה נראה כמו רבע הגמר הכי חד צדדי ביורו הזה. גרמניה המרשימה, אחרי 3 ניצחונות ומאזן מושלם ב"בית המוות" מול יוון - אלופת 2004 אמנם - אבל האנדרדוג הקלאסי, זה שמצא את עצמו בשלב 8 האחרונות אחרי שהשיג רק נקודה אחת בשני המשחקים הראשונים. למרות זאת, היו לא מעט שניבאו כי הבחורים של פרננדו סנטוס יבואו כדי להתגונן, ישחקו על מתפרצות וינסו לגנוב גול. בדיוק כמו שעשו מול היריבות שלהם אז לפני שמונה שנים. זה בערך מה שקרה, אלא שהערב (שישי) עמדה מולם אחת הנבחרות האיכותיות ביורו, שלא התרגשה מהמגננה, השיגה 2:4 עצום ועלתה לחצי הגמר. סוף עידן הבונקר.

  • למרות התוצאה החד צדדית, זה לא הלך כל כך פשוט עבור הגרמנים. היוונים עשו את מה שהם יודעים הכי טוב - להגן, אלא שגרמניה היא לא רוסיה. זה הצליח להם 38 דקות בדיוק במחצית הראשונה וגם רבע שעה נוספת בתוך המחצית השניה. אלא שהבחורים שרוצים להחזיר את הגביע האירופי לברלין לראשונה מאז 1996 לא התרגשו מהשיוויון המפתיע של סמאראס בדקה ה-55 ועוד לפני שאוהדי הכדורגל הנייטרליים הספיקו לומר "עוד פעם היוון הזו והבונקר שלה", רויס רץ לחגוג את השער הרביעי בסיומו של בליץ מדהים של נבחרת מאומנת מאין כמוה. כשבתווך גם ח'דירה וקלוזה הרשיתו.

    אגב מאומנת. אמרו על יוגי לב שהוא שמרן ולא ממש מסוגל לאלתר. הערב בגדנסק הוא אילתר, וגם עשה את זה בהצלחה רבה. שלושה באנקרים בהרכב - תומאס מולר, לוקאס פודולסקי ומריו גומז - מצאו את עצמם לפתע על הספסל. מרקו רויס, אנדרה שורלה ומירוסלאב קלוזה עלו במקומם, היו אחראיים לשני שערים מתוך הארבע ובעיקר הוכיחו כמה עומק יש לנבחרת הזו. עושה רושם שאפילו גרמניה ב' הייתה יכולה ללכת רחוק בטורניר הזה.

    בכל אופן, גרמניה א' הראתה בפעם המי-יודע-כמה שהרנסאנס שהיא עוברת היא סופי לחלוטין ושהיא הנבחרת ההתקפית והאטרקטיבית ביותר באירופה, ואולי אפילו בעולם כולו. שיקום מי שזכור מתי יוון ספגה 4 שערים, ועוד יצאה בזול. בלי קשר לכך, כל שער גרמני היה פשוט בונבון: הבעיטה הפנטסטית של לאם, הוולה האדיר של של ח'דירה או הטאץ' האלגנטי של רויס. כל אחד מאלו יכול להיות מועמד לגיטימי לשער היפה ביותר של היורו. 

    ונחזור לרגע למהפכה של לב. המאמן החליף כמעט את כל החלק ההתקפי, כאשר רק אחד שרד בהרכב, קוראים לו מסוט אוזיל. ולא בכדי. הפליימייקר של ריאל מדריד פשוט היה בכל מקום וגם אם לא היה מעורב ישיר בכל אחד מהשערים היה מהטובים במגרש. כל נגיעה שלו בכדור, כל מסירה, בעיטה או פעולה כזו או אחרת נתנה עוד חותם לכך שזו הנבחרת שלו.

    אבל להתייחס רק לאוזיל יעשה עוול גדול לגרמנים. כי זו פשוט נבחרת קבוצתית, כמעט ללא חולשות. זה מתחיל במנואל נוייר. שוערה של באיירן מינכן אמנם ספג שניים אבל לא היה אשם באף אחד מהשערים, עובר דרך מאטס הומלס - ללא ספק הבלם הטוב באליפות על כה - ממשיך בבסטיאן שוויינשטייגר וח'דירה במרכז הקישור ומסתיים בעומק הבלתי נתפס שיש ליוגי לב בכל עמדה.

    לעומת העומק של לב, יוון הצנועה לא ממש יכולה להתפאר באיכות וכמות של שחקנים, אך עם זאת יכולה להיות גאה בדרך שעשה גם בטורניר הזה. הנבחרת שעברה גם את ישראל בבית המוקדם ידעה כהרגלה להתעלות במאני טיים (ה-0:1 על רוסיה שהקנה לה את הכרטיס לרבע הגמר) ואפילו הצליחה להלחיץ את גרמניה עם שער השיוויון של סמאראס בדקה ה-55 אך בסופו של דבר נכנעה לנבחרת כדורגל איכותית בהרבה.

    אנגלה מרקל שצפתה במשחק מהיציע יכולה לרשום "וי" קטן בפנקס החשבונות שלה מול היוונים. בדומה למצב הכלכלי באירופה, הגרמנים הפגינו עליונות מוחלטת. אך בניגוד למשבר היורו, הפעם הם לא חילקו להם מתנות. כנראה ששתי המדינות הללו, גרמניה ויוון, יחזרו לזירה הרבה יותר חשובה מאשר האיצטדיון בגדנסק - המשבר הכלכלי שמאיים על כל אירופה.

    ועכשיו, המאנשאפט יביטו קדימה לעבר חצי הגמר. אחרי שהם עברו ללא קושי נבחרת הגנתית חזקה ביותר, בשלב הבא תחכה להם בכל מקרה קבוצה עם יכולות דפנסיביות מצויינות: אנגליה או איטליה. בכל מקרה, השחקנים של יוגי לב יתמודדו עם משוכה לא פשוטה בכלל אבל ביכולת הזו - גם לרוי הודג'סון וגם לצ'זארה פראנדלי - לא יהיה יותר מדי סיכוי.

    מהלך המשחק
    כבר בדקה הרביעית הגרמנים מצאו את הרשת אך השער נפסל בטענה לנבדל. סמי ח'דירה בעט חזק מחוץ לרחבה, סיפאקיס הדף ושורלה דחק את הכדור מ-5 מטרים, אך עוזר השופט הרים את הדגל בהחלטה צודקת. הגרמנים המשיכו לשלוט במרכז המגרש, ומסוט אוזיל הגיע להזדמנות ענקית (24) אך בעט ברשלנות לגופו של השוער במצב של אחד על אחד. קשר ריאל מדריד עשה מבצע מדהים בתוך הרחבה כשפירפר שלושה שחקני הגנה והניח לח'דירה שבעט בעוצמה מ-16 מטרים וסחט הצלה יפה מסיפאקיס. בדקה ה-39 באו פערי האיכות לידי ביטוי. פיליפ לאם עצר על החזה, השתחרר מהמגן שלו, ושיגר פצצה לחיבורים של סיפאקיס. 0:1 לגרמניה במחצית.

    המחצית השניה נפתחה עם חילוף של סנטוס, שבא על שכרו בדקה ה-55. התקפה מתפרצת נפלאה, בה סלפינגידיס פרץ נהדר מימין והעביר רוחב, הסתיימה ברגל של סמאראס שכפה שוויון מדהים ולא צפוי. אבל הגרמנים ממש לא נבהלו. ח'דירה השיב את היתרון בדקה ה-61 בוולה פנטסטי לאחר בישול של בואטנג, קלוזה נעץ את השלישי רק 6 דקות אחר כך בנגיחה אחרי טעות ענקית של השוער. עוד חור בהגנה גרם לרויס לכבוש את הרביעי בוולה נוסף (74).  סלפינגידיס עוד הבקיע בפנדל (88), אבל רק המתיק את הגלולה. 2:4 לגרמניה בסיום. 

    הרכבים
    נבחרת גרמניה: מנואל נוייר, ז'רום בואטנג, הולגר באדשטובר, מאטס הומלס, פיליפ לאם, בסטיאן שוויינשטייגר, סמי חדירה, מרקו רויס (מריו גצה /80), אנדרה שורלה (תומאס מולר /67), מסוט אוזיל, מירוסלב קלוזה (מריו גומז /80).

    נבחרת יוון: מיכאליס סיפאקיס; ואסיליס טורוסידיס, סוקרטיס פאפאסטאת'ופולוס, קיריאקוס פאפאדופולוס, גיורגיוס צבלאס (גיורגוס פוטאקיס /46); גירוגיוס מאקוס (ניקוס ליברופולוס/ 71), ג'יאניס מניאטיס, קוסטאס קצוראניס; דימטריס סלפינגידיס, סוטיריס ניניס (תאופאניס גקאס /46), גיורגוס סמאראס.