mako
פרסומת

בקצות האצבעות: פ.ס.ז' בחצי גמר האלופות

צפו: אסטון וילה הפכה 2:0 ל-2:3, אך מפגן הצלות של דונארומה שמר על 4:5 בסיכום

פורסם:
sportFive1540706
צילום: ספורט 5
הקישור הועתק
sportFive1540706
צילום: ספורט 5
הפתיחה הייתה שייכת לפריזאים (GETTY)
הפתיחה הייתה שייכת לפריזאים (GETTY) | צילום: ספורט 5

זה אולי לא הסתיים ברומונטדה שתיזכר לדורות, אך המפגש השני בין אסטון וילה לפריז סן ז'רמן היה ללא ספק בלתי נשכח. המארחת של אונאי אמרי כבר הפכה הערב (שלישי) פיגור 2:0 ל-2:3, אך מפגן הצלות של ג'יג'יו דונארומה שמר על 4:5 בסיכום, והעלה את האורחת מעיר האורות במו ידיו לחצי גמר ליגת האלופות בפעם הרביעית בשש העונות האחרונות. בשלב הבא תחכה ללואיס אנרקיה המנצחת בין ארסנל לריאל מדריד.






אבל וילה לא אמרה נואש, לפחות לא מבחינת הכבוד שלה, ותוך שבע דקות ענתה בשער מצמק ממתפרצת משלה (35), בסיומה טיילמאנס שיגר את הכדור שהוסט מחזהו של וויליאם פאצ'ו לרשת וקבע 5:2 בסיכום.

המחצית השניה כבר הייתה סיפור אחר מהראשונה, והפעם האנרגיות של וילה גם הובילו לשערים מהירים. בדקה ה-55, ג'ון מגין, שבישל את השער הראשון, דהר קדימה ושלח בעיטה אדירה מרחוק, שהוסטה על ידי פאצ'ו ששוב שלח כדור לשערו. החניכים של אונאי אמרי נישאו על גלי הטירוף מהיציעים בברמינגהאם, ותוך שתי דקות שוב חגגו, הפעם לאחר מבצע אישי של מרקוס רשפורד, שהעביר לאזרי קונסה, שדחק מקרוב שערו הראשון במפעל. 

וילה המשיכה לשטוף את הדשא, ופריז נראתה בעיקר כמו אותה חבורה הלומה שלאורך ההיסטוריה שלה במפעל כבר איבדה 3 פעמים יתרון של שני שערים או יותר מהמשחק הראשון מתוך 7 מקרים. אבל למזלה הגדול, היה לה בשער את ג'יאנלואיג'י דונארומה. השוער האיטלקי שחתם את שמו על העליה לרבע הגמר בדו קרב הפנדלים מול ליברפול סיפק שלל הצלות בלתי נתפסות, גם מול לא אחר מרקו אסנסיו, שהושאל בינואר מפ.ס.ז' לווילה. על סגירת המשחק והמעגל היה אחראי דווקא פאצ'ו, שהצליח לבלום מקו השער בעיטה של איאן מאטסן בתוספת הזמן.