(Getty) (צילום: ספורט 5)
(Getty)|צילום: ספורט 5
יילמז. נכנס לתפקיד המנהיג (Getty) (צילום: ספורט 5)
יילמז. נכנס לתפקיד המנהיג (Getty)|צילום: ספורט 5

לפני כחמש שנים איש העסקים הלוקסמבורגי, ג’רארד לופס, לווה מ-JP Morgan ומקרן אליוט מנג׳מנט כסף בסך 225 מיליון אירו, ורכש את ליל כשהיא במקום ה-14 בליגה. על מנת להחזיר את החובות לופס בנה על שוק השחקנים. הוא החתים את המנהל הספורטיבי, לואיס קמפוס, האיש שבנה את מונאקו הגדולה של 2017, שמלבד האליפות הרוויחה 500 מיליון יורו משוק השחקנים, עם מכירתם של קיליאן אמבפה, פאביניו, תומא למאר, אנתוני מרסיאל, ברנרדו, חאמס רודריגס ועוד.

במהלך העונה הראשונה של הבעלים החדש, מרסלו ביילסה פוטר וכריסטוף גאלטייה מונה במקומו והציל את הקבוצה מירידת ליגה במחזור האחרון של העונה. בעונה שלאחר מכן הקבוצה סיימה במקום השני והמכובד אחרי פ.ס.ז', ממנו העפילה ישירות לליגת האלופות. הכל הלך כמתוכנן - ניקולאס פפה וגבריאל נמכרו, ותהליך הבנייה של קמפוס התחיל ברגל ימין.

בליגת האלופות ליל פגשה את צ’לסי בשלב הבתים, הפסידה פעמיים 2:1 וסיימה במקום האחרון. בליגה זה הלך קצת יותר טובה, ואז הגיעה הקורונה. העונה תמה במחזור ה-28, וליל סיימה במקום הרביעי - המוביל לליגה אירופית. ויקטור אוסימן נמכר וקמפוס החתים את בוראק יילמז, החלוץ הוותיק בן ה-34, על מנת שינהיג את החבורה הצעירה שהתגבשה בליל.

נראה היה שהקבוצה תתגבר על משבר הקורונה, אך פארסת ענק הקשורה לזכויות השידור של הליגה איימה להנחית מכת מוות על המועדון. חברת מדיאפורו התחייבה לשלם 3.25 מיליארד יורו למשך ארבע עונות ובפועל שילמה פחות מ-10% מזה. מועדוני הליגה בצרפת היו במצוקה כלכלית אמיתית, לאחר שנותרו ללא כסף מכרטיסים וללא כסף מזכויות שידור על העונה שעברה.

איך הסיפור של ליל יסתיים? (Getty) (צילום: ספורט 5)
איך הסיפור של ליל יסתיים? (Getty)|צילום: ספורט 5

ואז, באוגוסט 2020 הגיע מועד הפירעון של קרן אליוט. לופס נדרש להחזיר 123 מיליון יורו, אבל לא היה כסף, והמועדון שועבד אוטומטית למלווים. הם חיפשו למכור, על מנת שיקבלו את כספם. ובדצמבר, קרן ההשקעות מרלין פרטנרס רכשה את המועדון, מינתה מנכ״ל מטעמה וגם קמפוס פוטר.

בשבוע של החלפת הבעלים, ליל סיימה בתיקו מול פ.ס.ז'. ושמרה על המקום הראשון בליגה. גאלטייה שלט בקבוצה והיה אהוב על השחקנים. הוא החיה את ג׳ונתן דיוויד, שכבש שני שערים בלבד ב-25 המשחקים הראשונים שלו בקבוצה, רנאטו סאנצ׳ס חזר לעצמו, יילמז התעלה, מייק מניאן הפך לאחד השוערים באירופה ושמר על 21 רשתות נקיות וליל זכתה באליפות הרביעית בתולדותיה. וזה, עם סגל שעלה קצת יותר מ-66 מיליון יורו, כשליש ממה שפ.ס.ז'. שילמה על אמבפה או ניימאר. בראיון לאחר האליפות, המאמן לא שכח להודות לאדריכל הקבוצה שפוטר - לואיס קמפוס על הסגל שבנה.

יומיים לאחר האליפות, ולמרות שנותרה שנה בחוזהו, המאמן כריסטוף גאלטייה הודיע שהוא עוזב את הקבוצה. בקיץ, מניאן  נמכר למילאן, בובאקרי סומארה ללסטר, מיינדבה לאתלטיקו מדריד, וזו רק רשימה חלקית. הקבוצה החלה שוב בנייה מחדש, הפעם ללא המאסטרו קמפוס. בשביל הפרופורציה צריך לציין כי לפני כחודש פרסמה CIES, חברה הבודקת תופעות בכדורגל העולמי, מחקר לפיו הקבוצה שהרוויחה הכי הרבה בעשור באחרון משוק השחקנים היא ליל - 349 מיליון יורו.

המכה ניכרה בפתיחת העונה הנוכחית. ליל השיגה רק חמש נקודות בששת המחזורים הראשונים ובליגת אלופות המצב לא היה יותר טוב. תחייה מפתיעה של ג’ונתן דייויד, שכבש בכל אחד משלושת המשחקים הבאים הוביל את ליל לראשות הבית, בפעם הראשונה בתולדותיה ומקום בהגרלת שמינית הגמר. צ'לסי, אליה נמכר השחקן שהביא את האליפות הקודמת לליל, ואולי השחקן הכי טוב בצ’לסי בעשור האחרון - אדן הזאר, חיכה.
 
הבלוז מגיעים מהמקום השלישי בפרמיירליג, כשמנגד, ליל במקום ה-11 בצרפת ונאבקת על תדמיתה. יילמז ינסה לעשות פלקאו, ודייויד, שלא כבש חודשיים, רוצה להשאיר חותם. שניהם, כנראה בעונתם האחרונה בליל, ינסו לעזור לקבוצה בתקווה האחרונה העונה, בדרך, אולי, לשחזר שוב את ההישג של מונאקו 16/17 ולעשות את הבלתי יאמן, הפעם בליגת אלופות.