1. במהלך כל עונת 2008/09 בליגת העל נטען כי רמת הכדורגל עלובה ביחס לעונות הקודמות. אמרו שמכבי חיפה דוהרת לאליפות רק כי היא הקבוצה הכי פחות גרועה.
אז ככה, גם בית"ר ירושלים הגדולה של ארקדי גאידמק, מהקבוצות היקרות בתולדות הכדורגל ישראלי, לקחה בשתי העונות הקודמות אליפות עם 67 נקודות בלבד. 66.3% הצלחה. בדיוק כמו מכבי חיפה העונה. וזאת בית"ר שהיה קונצנזוס על היכולת הגדולה שלה.
2. את האליפות שלה העונה צברה מכבי חיפה בעיקר בזכות ההצלחה מול הקבוצות הקטנות. במשחקים מול המוליכות העונה (בית"ר, הפועל ת"א ונתניה) היא צברה רק 11 נקודות מ-27 אפשריות. למעשה, מבין המוליכות היא זו שהצליחה הכי פחות: הפועל צברה 12 נקודות מ-27 אפשריות מול המוליכות, בדיוק כמו בית"ר. נתניה מוליכה בפרמטר זה עם 13 נקודות בלבד.
מה שמעניין יותר הוא שדווקא קרית שמונה שירדה לליגה הלאומית היא זו שהסתדרה הכי טוב מול ארבע המוליכות: היא צברה 60% מהנקודות שלה מול ארבע המובילות (16 נקודות מתוך סך של 27). לעומתה, הכח עמידר ר"ג, המתמודדת במבחנים, גירדה רק 3 נקודות מול המוליכות.
אבל אם הכח תישאר בליגה בסופו של דבר, היא תוכל לזקוף את זה לשלושת משחקי העונה שלה מול קרית שמונה, בהם לקחה את כל 9 הנקודות האפשריות.
3. בדבר אחד קשה להטיל ספק: ככל שעוברות השנים, ליגת העל מספקת פחות בידור ואקשן. השנה הובקעו בליגה 432 שערים (ממוצע של 2.18 למשחק), ירידה לעומת אשתקד אז הרשתות רעדו 459 פעמים (2.31 למשחק). גם לפני שתי עונות הובקעו הרבה יותר שערים (492, 2.48 בממוצע), ופתאום עונת 2002/03, אז נכבשו 581 גולים (2.93), נראית כמו פרה-היסטוריה.
אגב, אם כבר עוברים בעונה הבאה לליגה של 16 קבוצות, אז בהסתמך על ההיסטוריה, לפחות ההגעה של כמה קבוצות שיהוו בשר תותחים עשויה להועיל לכמות הכיבושים: בעונת 1998/99 שהיתה האחרונה עם 16 קבוצות נכבשו בממוצע 2.97 שערים למשחק.
4. השחקן היעיל ביותר בליגה העונה מבחינת מעורבות בכיבושים ובישולים היה דוד רביבו, שהיה מעורב ב-23 שערים (10 גולים ו-13 אסיסטים).
עם זאת, קשר מ.ס אשדוד כבש מחצית משעריו בפנדלים. לכן, אולי יהיה נכון יותר להעניק את מדלית התפוקה דווקא לברק יצחקי (14 שערים כשרק אחד מהם בפנדל, בנוסף ל-7 בישולים).
אגב, אלירן עטר מבני יהודה לא התכבד השנה רק בכיבוש שער העונה (ואולי גם העשור), אלא גם בהפיכה לחלוץ הקטלני בליגה: כבש כל 155 דקות בממוצע על המגרשים. ומי השחקן שהיה הכי קריטי עבור קבוצתו? שמעון אבו-חצירה, שכבש 14 גולים - 46% מכלל השערים של הפועל פ"ת העונה.
5. הפועל ת"א אמנם הסתפקה רק בסגנות ליגת העל, אבל לפחות בטבלה אחת היא מובילה: זאת של ההגינות. האדומים ספגו השנה הכי מעט כרטיסים צהובים (55) וביצעו הכי מעט עבירות בממוצע למשחק (9.8). הקבוצה של גוטמן ספגה 3 אדומים, בדיוק כמו מכבי פ"ת, בית"ר וחיפה. לבני יהודה הורחקו שחקנים רק פעמיים העונה - הכי מעט בליגה.
כצפוי, קבוצות התחתית מובילות בטבלאות הכיסוחים. הקבוצה הכי פחות הוגנת בליגה היא הכח, עם 16.4 עבירות למשחק, 94 כרטיסים צהובים ו-4 אדומים. בני סכנין אמנם ביצעה פחות עבירות מהכח (14.2) אבל עקפה אותה בקטן מבחינת כרטיסים צהובים (104) ובענק באדומים (12 הרחקות, כאשר השיאן שלה ושל כלל הליגה הוא השוער מאיר כהן, שיצא 3 פעמים למקלחת מוקדמת).
6. לא מפתיע שהקבוצה הכי לוזרית העונה בליגה היתה קרית שמונה: 4 פעמים הפכו הקבוצות ששיחקו מולה פיגור לניצחון.
שיאנית המהפכים היא בית"ר ירושלים, ש-4 פעמים הפכה פיגור לניצחון, ואחריה מדורגת הפועל ת"א (3 מהפכים).
7. מאיר לוי שפט הכי הרבה פעמים העונה - 21 משחקים. במשחקים בהם שפט ניצחו קבוצות הבית 12 פעמים, לעומת הפסד אחד.