1. הנה אוסף חבוט של קלישאות: מכבי נתניה קבוצה משעממת, המשחקים שלה משעממים ואת המקום שלה בצמרת היא השיגה בזכות שעמום אחד גדול. אלא שהסטטיסטיקה לא רוצה להתיישר עם הקביעות האלו: במשחקיה של נתניה נכבשו העונה 55 שערים, שהם 2.3 גולים למשחק. הקבוצה של לותר מתיאוס מקום השני בליגה בפרמטר זה, ביחד עם מכבי חיפה.
במשחקים של איזו קבוצה הסיכוי הקטן ביותר לראות שערים? מכבי פ"ת. במשחקיה נכבשו 39 שערים (1.6 למשחק), ובמלים אחרות שער בכל 56 דקות.
2. מי שהולך למשחקים של מ.ס. אשדוד צריך להיזהר שלא למצמץ. הקבוצה של יוסי מזרחי מובילה את מדד האטרקטיביות של הליגה עם 72 שערים שנכבשו במשחקיה. מה שאומר 3.1 שערים למשחק או שער בכל 29 דקות. למרות ש-19 משחקים בליגה הסתיימו העונה ב-0-0, אשדוד היא הקבוצה היחידה בליגה שלא סיימה אף משחק בתוצאה הזאת. הבעיה היחידה של אשדוד היא שמשחק פתוח כזה גובה מחיר: לקבוצה יש גם את ההתקפה הטובה ביותר בליגה (37 שערים) וגם את ההגנה הגרועה ביותר (35 שערים).
3. גם השחקן היעיל היותר בליגה מגיע מאשדוד. דוד רביבו מבשל או כובש בכל 89 דקות. בסך הכל הוא היה מעורב השנה באופן ישיר ב-21 שערים של קבוצתו, עם תשעה שערים ו-12 בישולים.
אחרי רביבו במדד היעילות נמצאים שחקנים בפער די גדול: סמואל יבואה מקום שני בטבלת השחקנים הפוריים בליגה - אחראי ל-15 שערים שכבשה הפועל ת"א העונה (12 כיבושים ו-3 בישולים); ברק יצחקי שמדורג שלישי מעורב ב-14 שערים שכבשה בית"ר (9 כיבושים ו-5 בישולים); יניב קטן סידר למכבי חיפה 13 שערים (5 כיבושים ו-8 בישולים);
השחקן הבולט בנתניה הוא שלו מנשה (6 כיבושים ו-4 בישולים); אה, דיברו על מאור בוזגלו שלא מספק את הסחורה - דווקא בוזגלו הוא הצדיק היחיד במכבי ת"א העונה, ואחראי ל-10 שערים שכבשה הקבוצה, עם 7 כיבושים ו-3 בישולים. ובמלים אחרות, לחצי מהשערים של מכבי ת"א העונה אחראי "זה שלא מספק את הסחורה".
4. אבל עזבו בישולים ומעורבות, מי מהחלוצים באמת נותן תפוקה של חלוץ. כלומר, מזיז את הרשת בתדירות הכי גבוהה. כאן לוקח את התואר נכון לשלב זה של העונה דווקא שמעון אבו חצירה מהפועל פ"ת, שאת 11 השערים שלו העונה הוא כובש בתדירות של שער בכל 161 דקות. יבואה של הפועל כובש בכל 164 דקות בממוצע.
אבל הסיפור הכי מעניין העונה הוא זה של איליה יבוריאן. השחקן הארמני היה בשנים האחרונות אחד מהחלוצים היותר פוריים בישראל, וכבש 25 שערים בליגת העל במדי הפועל פ"ת, הפועל ת"א ובני סכנין. העונה במכבי ת"א הוא כבש שער אחד בלבד ב-1,201 דקות על המגרש.
ויש עוד טאלנט שמדברים עליו כחלוץ הבא בכדורגל הישראלי - טל בן חיים ממכבי פ"ת. בן חיים העונה הצליח לשבור אפילו את השיא הבלתי אפשרי של יבוריאן, כשב-14 הופעות בליגה הוא הצליח לייצר עבור קבוצתו את התפוקה הבאה: 0 שערים, 0 בישולים.
5. האצטדיון בטדי נחשב פעם אולי למקום הכי קשה לצאת ממנו עם נקודות. אבל העונה האלופה מצליחה יותר דווקא במשחקי החוץ, שם אספה 63% מהנקודות האפשריות (קבוצת החוץ הטובה בליגה), לעומת 58% במשחקים שקיימה בבירה. מה שפגע בבית"ר מהבחינה הזאת זה בעיקר הסיבוב הראשון, אותו סיימה ללא אף ניצחון ביתי. מאז היא לקחה 16 מתוך 18 הנקודות האפשריות בטדי.
בכל מקרה, מצבה של בית"ר טוב בהרבה מזה של מכבי ת"א, שניצחה העונה משחק בית אחד בלבד. מכבי, שלקחה בבלומפילד תשע נקודות, היא הקבוצה הביתית השנייה הכי גרועה בליגה אחרי סוגרת הטבלה הכח ר"ג, שלקחה בווינטר שבע נקודות.
הפועל ת"א היא אמנם הקבוצה היחידה בליגה שלא הפסידה העונה משחק בית (81% הצלחה), אבל ניצחה רק בשלושה משחקי חוץ. מאזן החוץ של יתר יריבותיה לצמרת טוב בהרבה: מכבי חיפה ובית"ר ניצחו שישה משחקים בחוץ, נתניה ניצחה חמישה משחקי חוץ.
6. כנראה שמאיר לוי לא סתם החזיר את הכרטיס האדום אתמול (ב') שהוציא לווינסנט אניימה לכיס המכנסיים שלו. לוי הוא בין השופטים הרחמנים בליגה בכל הקשור לכרטיסים אדומים, ומוציא אדום בכל 420 דקות.
משה בוחבוט משתמש באופציה של כרטיס אדום בתדירות נמוכה יותר - אחת ל-540 דקות, שי שטרית שולף אדום בכל 810 דקות. אבל גדול הרחמנים הוא איתן תבריזי, עם אדום אחד בלבד ב-1,260 דקות שלו העונה בליגת על. ומי גדול המחמירים? אלון יפת שמוציא אדום בכל 102 דקות.