פרידה מקרית אליעזר ודמעו לזכרו של אבי רן (יוסי שקל) (צילום: ספורט 5)
פרידה מקרית אליעזר ודמעו לזכרו של אבי רן (יוסי שקל)|צילום: ספורט 5
Get Adobe Flash player

עידן נגמר בכדורגל שלנו ובעיקר בכדורגל החיפאי. הערב (רביעי) ייערך המשחק האחרון באצטדיון קרית אליעזר, כשמכבי חיפה מארחת את מכבי תל אביב למשחק שאמנם חשוב עבור הירוקים בכל הנוגע למאבק על הכרטיס לאירופה, אבל הפך לשחקן משנה בהצגה הזו.

שעתיים לפני המשחק, כבר החלו לזרום אוהדים למגרש ולקחת חלק בהפנינג ענק שנערך במקום כולל אפילו כתובות גרפיטי על קירות המבנה. אגב, אותם אוהדים יוכלו לרכוש פיסות דשא וכיסאות מהאצטדיון תמורת תשלום.

עוד לפני הקרב על הדשא, יצאו מחדר ההלבשה שחקני העבר של המועדון מעונת 84, עונת האליפות הראשונה של הקבוצה. הרגע המרגש ביותר הגיע כשמשה רן הוזמן למרכז המגרש כשהוא מזיל דמעות וקיבל חולצה ממוסגרת עם השם שלו. לאחר מכן, יעקב שחר אמר: "היו לי פה רגעי שמחה גדולים וגם אכזבות קשות, אבל הרגע שאני אקח מכאן הוא קשה  - הפציעה של אמיר רנד". גם יונה יהב נשא דברים והבטיח כי הירוקים יאבקו על האליפות כבר בעונה הקרובה ויארחו באצטדיון סמי עופר.

ואפשר להבין את ההתרגשות הגדולה. מה לא עבר על האצטדיון הזה.. משחקים גדולים כמו ה-0:5 על מכבי ת"א, ה-2:3 על פ.ס.ז' או ה-3:4 של הירוקים על אוקטובה אחרי מהפך משוגע, העשיריה המיתלוגית מול הצהובים ואפילו משחק השרוכים הידוע לשמצה. גם שחקנים גדולים כמו משה סלקטר, ברוך ממן, זאהי ארמלי, רוני רוזנטל, יוסי בניון, אייל ברקוביץ', חיים רביבו, ג'ובאני רוסו, ניר דוידוביץ', אבי רן ז"ל ורבים אחרים דרכו על הדשא.

אז קצת היסטוריה, האצטדיון הוקם ב-1955 כתרומה של איגוד הפועלים האיטלקי והכיל כ-17,000 מקומות ישיבה, אבל כיום, הוא הוקטן ל-14,000 צופים. המשחק הראשון שנערך בו היה הדרבי החיפאי שנערך ב-24 בספטמבר ונגמר ב-1:4 לצד הירוק של העיר.

למרות זאת, חשוב לציין כי הקמפיין המוצלח של הקבוצה בליגת האלופות ב-2002/03 (עם אולימפיאקוס, מנצ'סטר יונייטד ולברקוזן) לא נערך בקרית אליעזר או במגרש אחר בישראל בעקבות המצב הביטחוני ובכלל, האצטדיון לא עמד בתקן של הצ'מפיונס והקמפיין הנוסף של המועדון (עם באיירן מינכן, בורדו, יובנטוס) נערך באצטדיון ר"ג.