האצטדיון החדש בנתניה. יקום ב-2012 (צילום: מערכת ONE)
האצטדיון החדש בנתניה כפי שאמור להיראות|צילום: מערכת ONE

על פניו נראה שהאצטדיון העירוני שנבנה בנתניה תקוע כבר הרבה זמן, אולם מתחת לפני השטח נעשית עבודה רבה של קברניטי העיר בכל הנוגע לסינונים של החברות שהגישו מועמדות להשתתפות במכרז החדש להמשך הבנייה.

כזכור, לפני יותר משנה הופסקו העבודות באצטדיון, שנמצא במזרח העיר בברכת חנון, לאחר שהחברה שזכתה במכרז הראשון והחלה את הבנייה, "רמט", נקלעה לקשיים כלכליים ודרשה מעיריית נתניה תוספת תקציב לזו שנקבעה במכרז.

בעירייה לא הסכימו להוסיף כספים ל"רמט" והחליטו לנתק עמם את הקשר. בהמשך החברה אף פשטה את הרגל.

בעיריית נתניה החליטו לצאת במכרז חדש, ופתחו את הדלת לחברות שונות במשק, שהגישו מועמדות למכרז. בעירייה החליטו לבדוק לעומק את כל החברות מבחינה כלכלית והנדסית על מנת שלא להיכוות שוב כפי שקרה בעבר עם "רמט".

לאחר תהליך סינון ארוך הגיעו לקו הסיום חמש קבוצות ממוזגות, בכירות ביותר במשק הישראלי, שיתמודדו ביניהן על המשך בניית האצטדיון. החברות הן: "א. דורי", "שיכון ובינוי" שתיגש יחד עם "סולל בונה", "מנרב" ו-"דניה סיבוס", "אלקטרה נדל"ן" ו-"שפיר הנדסה" וחברת "ב.ס.ט".

על פי גורמים בעירייה, יקבלו הקבוצות פרק זמן של חודשיים החל מה- 17 בפברואר להכין הצעת מחיר, ולהעביר אותה לעיריית נתניה, כאשר בעוד חודשיים תיבחר ההצעה הטובה ביותר. הצפי לעליית הטרקטורים על הקרקע הוא מאי 2010.

תוכנית האצטדיון בנתניה. מקווים שהעבודות יתקדמו כעת (צילום: מערכת ONE)
אצטדיון נתניה (ONE)|צילום: מערכת ONE

דובר עיריית נתניה, קובי ברדה, מסר בתגובה: "עיריית נתניה לא מוסרת פרטים על החברות שיגשו למכרז. אני יכול לומר שהמכרז הזה הוא לא כמו מכרז רגיל ומתנהל בעדינות גמורה עקב הדברים שקרו בעבר. כל התהליך הזה הוא כמו ניתוח לב פתוח, שבו אנו בודקים כל וריד ונים בפינצטה, כדי למזער את הסיכוי לאי הצלחה".