(אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(אלן שיבר)|צילום: ספורט 5
הקבוצות טענו שהעונש חמור מדי (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
הקבוצות טענו שהעונש חמור מדי (אלן שיבר)|צילום: ספורט 5

מכבי ת"א והפועל ת"א כבר הצהירו שהן מתכוונות לערער על העונש שספגו בבית הדין המשמעתי בעקבות אירועי הדרבי. כזכור, אב בית הדין המשמעתי, ישראל שמעוני, לא התרשם יתר על המידה מהפעולות שעושות הקבוצות למיגור התנהגות האוהדים ביציעים וגזר על הצהובים קנס של 25 אלף ש"ח, סגירת יציעים 10 ו-11 למשחק נוסף ומשחק רדיוס בפועל, בעוד האדומים ספגו עונש חמור יותר - שלושה משחקי רדיוס, יציעים 4 ו-5 ייסגרו לשני משחקי הבית הקרובים וקנס של 50 אלף ש"ח.

הקבוצות זעמו, שלחו מסרי לחץ שכוונו מן הסתם לדיינים, שיישבו בערכאה העליונה בקרוב, אבל דווקא הדיין בדימוס, עמנואל סלע, לא רואה בהחלטה עונש חמור, אלא להיפך. סלע, אחד הדיינים המוערכים ביותר מאז הוקמו בתי הדין בהתאחדות לכדורגל, קרא גם הוא את ההחלטה. רבים יאמרו שהוא היה הדיין הכי לא פופולרי בקרב הקבוצות, אבל קשה למצוא כאלו שלא העריכו את עבודתו.

הדיין הוותיק לשעבר, שניהל מאות תיקים מתוקשרים לא פחות וגזר עונשים חמורים תוך כדי מתן נימוקים ארוכים, אמר לערוץ הספורט: "גם בחו"ל מענישים קבוצות במשחקי רדיוס או סוגרים יציעים. זה לא משהו שקורה רק בישראל. אין לי מול העיניים את כל ההרשעות הקודמות של הקבוצות, אבל על פניו מדובר בעונש קל. יואב גליצנשטיין ואדהם שבטה נפגעו קשה כתוצאה מרימונים וזיקוקים, אז אני מעדיף שייתנו עונשים כאלה ויגרמו לקבוצות לעשות משהו כדי שמקרה גליצנשטיין ואדהם שביטה לא יחזרו".

סלע הסביר את דבריו: "ברגע שקבוצות יגישו תביעות אזרחיות נגד אוהדים וידרשו לקבל מהם 100 אלף ש"ח על הנזק שנגרם להן ולא יוותרו עד שהכסף הזה יעבור, אז הדברים ישתנו. קבוצות מפחדות מהאוהדים, לא רוצות לריב איתם. הרי הן מכירות את כולם וישנם אוהדים שגורמים נזק לקבוצה. ההיסטוריה הוכיחה שפגיעה בכיס לאוהד עשתה את השינוי".

"להעביר שמות למשטרה, עם כל הכבוד, זה קשקוש כי זה לא בסדר העדיפויות של המשטרה שיש לה קצת יותר מזה על הראש. גם לשלול מנויים זה טוב להרשעה ראשונה, אבל אחר כך כבר צריכים לעשות פעולות נוספות, לשדרג את המאמצים, הרי מה הבעיה של אותו אוהד לרכוש כרטיס או לקחת מחבר מינוי? הקבוצות צריכות לא לפחד ולפעול ביד קשה נגד האוהדים ובפגיעה בכיס".