רגע המחלוקת (צילום: אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
רגע המחלוקת (צילום: אלן שיבר)|צילום: ספורט 5
Get Adobe Flash player

אב בית הדין המשמעתי לשעבר, חיים אלחדיף צפה כמו כולנו בתמונות הקשות מאצטדיון בלומפילד במהלך הדרבי התל אביב שפוצץ שלשום ולא הגיע לסיומו. אלחדיף כבר פסק בתיקים מהסוג לא פעם ולא פעמיים. לפני ארבעים שנה, הוא נזכר, במשחק בין בית"ר ירושלים להפועל ת"א באצטדיון 'באסה', הקהל הירושלמי פרץ לחדר ההלבשה ולמגרש ובמקום היה פוגרום. העונש בזמנו על חדירת האוהדים, היה סגירת המגרש לחצי שנה.

עד החלטת בית המשמעתי בנושא הוא לא מתכוון לומר מה לדעתו צריך להיות העונש, אבל יש לו מסר ברור:" זהבי לא היה צריך להיות מורחק. אוהד הפועל הפתיע אותו ורץ לעברו ושחקן מכבי ת"א לא פעל כנגדו ורק התגונן. כל מי שראה את התמונות יכול להבין שהשחקן הופתע והוא הקורבן".

אלחדיף סבור שגם אם הנחיות איגוד השופטים מדברות על כך שלזהבי הגיע אדום על הפעולה שלו מול אותו אוהד, תקנון המשמעת של ההתאחדות לכדורגל הוא הקובע ולכן השופט שגה. " ישנה נקודה חשובה בה ערן זהבי מתגרה באוהדי הפועל ת"א עם תנועה אחרי השער ועל זה הוא קיבל כרטיס צהוב, משמע נענש, כך שלא ניתן להעניש פעמיים ולתת לו אדום על הפעולה הזו לדעתי".

ביטלת לא פעם ולא פעמיים כרטיס אדום לשחקנים האם זה אפשרי תקנונית לבטל את הכרטיס כעת, למרות שמדובר בהרחקה אוטומטית?

"לטעמי האדום צריך להיות מבוטל", אמר אלחדיף. "יש בעיה עם נושא ההרחקה האוטומטית, כי זה בתקנון, ורק אחריו ניתן לבטל את האדום אבל היו גם מקרים אחרים. כאשר שופט פוסק שער שהובקע, לצורך העניין ביד, כמו במקרה מראדונה, בית הדין המשמעתי לא יכול לתקן את העוול שנעשה, אבל כאשר שופט כמו במקרה הזה פוסק 'פסיקה משמעתית', בית הדין הוא הדרג העליון לדון בנושא הזה ורשאי לשנות את רוע הגזרה".

מקרי העבר מלמדים שהעונשים נגד פריצת אוהדים לכר הדשא ופיצוץ משחק הם בדרך כלל כבדים. מה לדעתך צריך לעשות במקרה הזה?

"לא אדבר על עונש לפני ההחלטה של בית הדין המשמעתי. אני יכול לומר שאני חושב שראוי שיישב יותר מדיין אחד בתיק מהסוג הזה למרות שאין חובה תקנונית כאן.  השאלה שחייבת להישאל היא אם זהבי היה צריך להיות מורחק או לא כדי לבחון את מידת הנזק אבל כשנכנסים אוהדים כמובן שיצטרכו לקבל החלטה האם להוריד את הנקודות לשתי הקבוצות (שלא יקבלו את הנקודה על התיקו) או רק לקבוצה אחת (הפסד טכני). עבירה כזו מחייבת עונש קשה. זהו מקרה חמור שאי אפשר לדלג עליו".