sportFive735011 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
לאלה ועורך דינו, אייל יפה. ביה
לאלה ועורך דינו, אייל יפה. ביה"ד העליון יקל בעונשו?|צילום: ספורט 5

מהראן לאלה הגיש הבוקר (שני) באמצעות עורך דינו אייל יפה את הערעור על עונש ההרחקה לשנתיים שספג בעקבות פרשת השימוש בחומרים אסורים. חלוצה של הפועל חיפה ביקש מבית הדין העליון לשקול הקלה בעונש וכן לאפשר לו לעסוק בענף בתפקידים מקצועיים.

בכתב הערעור נכתב: "העונש חיסל וגמר את הקריירה של המערער כשחקן כדורגל וחמור מכך ניתן אפילו להבין שחל איסור על המערער לעסוק כלל בענף הכדורגל", דבר שמגדירים פרקליטיו של לאלה כ"בלתי סביר ומהווה פגיעה אנושה ולא מתקבלת על הדעת בחופש העיסוק ובכבוד האדם".

בערעור מצויינות קביעות בהחלטה המקורית שלטענת לאלה ונציגיו היו צריכות להוביל להפחתה בעונש. אלו הן, בין היתר, "עברו הנקי בתחום זה ובכל עבירת משמעת", התרשמות ביה"ד כי החלוץ לא פעל בכוונה וכי לא השתכנע כי מדובר במעשה רמאות.

מובאות בכתב הערעור דוגמאות לעונשים פחותים משנתיים, כגון במקרה של מריה שראפובה, ש-CAS הפחית את עונשה משנתיים ל-15 חודשים. בנוסף, נציגיו של לאלה ביקשו שבזמן הערעור מצבו יוגדר כ"מושעה" ולא כ"מורחק", מה שעשוי לאפשר לו לשוב לאימונים, גם אם לא למשחקים.

דבר נוסף שעלה בערעורו של לאלה, הוא העובדה שרשימת החומרים האסורים אינה מופיעה בתקנון ההתאחדות ולא באתר ההתאחדות ולמעשה ההוראה היחידה היא הפנייה לסעיף מהתקנון הרפואי ובלשון הערעור: "הוכח שההתאחדות לא עשתה ולא נקטה במשך שנים בכל פעילות הסברתית ומניעתית, לא כינסה את נציגי הקבוצות, לא עשתה כנס רפואי לא כינסה את הרופאים ומאמני הכושר העוסקים בעניין במשך שנים. לא ניתן להתעלם מתרומתה בעניין היעדר מודעות של שחקנים".

משום שנטען כי פיפ"א אינה מתערבת, יש להתייחס רק לתקנון הישראלי, שההתאחדות דנה אך ורק בשלושה מקרים כשל לאלה. הדוגמא שניתנה בערעור היא של פרשת יוסף עוואד, שהועמד לדין בעבירה דומה של חומרים אסורים ועליו נגזר עונש של 10 חודשים בלבד. הערעור לא יידון לפני 29 בספטמבר, בחלוף 3 חודשים מתחילת העונש.