(אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(אלן שיבר)|צילום: ספורט 5
"למדתי את מבנה השפה". סאנוגרה (אתר ההתאחדות)|צילום: ספורט 5

הפועל תל אביב מקווה לצאת העונה לדרך חדשה וחיובית. אחרי שעידן המינצברגים נפתח ובמועדון כבר הודיעו על צירופם של מספר שחקנים וביניהם חוסה רודריגס ועמרי אלטמן, האדומים ממשיכים בהכנות. בינתיים, מאמן הכושר בשנתיים האחרונות מאורו סאנוגרה התראיין לתקשורת הספרדית ודיבר על החיים בישראל, שגרת האימונים של הקבוצה והמטרות של האדומים לעונה הקרובה.

"תמיד היתה לי גישה לשפות", התייחס סאנוגרה לחיים בישראל: "אני מדבר עברית. התחלתי בלשנן כמה מילים כדי שאוכל להציג את עצמי. המשפטים הכי שגורים, הכי יומיומיים, כדי להסתגל ולכבד את התרבות החדשה שקיבלה אותי. לאחר מכן, כשאני חווה במשך 24 את התרבות, המילים התחילו להגיע אליי ותוך שנתיים, הודות לזה, למדתי את המבנה וזה עוזר לי".

מאמן הכושר גם מסייע למועדון מול שחקנים זרים: "בסופו של דבר, מה שאני מנסה לעשות זה לעזור למועדון ולכדורגלנים זרים להסתגל בצורה טובה יותר. לתרגם עבורם בזמנים מסויימים. היו לי פגישות מו"מ עם שחקנים בהן נכחתי. הרבה מדברים ספרדית. ההשפעה של השפה גדולה והמועדון זקוק לי בסיטואציות האלה. כעת, עם המאמן החדש, אני יכול לעזור עם ההיטמעות שלו. השפה קריטית כשאתה יוצא החוצה".

"יש תשוקה לכדורגל בישראל" (אלן שיבר)|צילום: ספורט 5
"אני מתעורר ב-05:54 בבוקר", סיפר על שגרת יומו. "קודם כל אני עורך אימון בחדר הכושר ובשבע אני מוכן לעבודה. עד 09:00 אני מכין את האימון ואת החומרים ועובר על רשימת השחקנים שעומדים לרשותו לפני שאני פוגש את הצוות הרפואי והמאמנים. אני מעביר את המידע ואנחנו מסכמים על איך האימון ייראה. ב-12:30 אנחנו נפגשים לארוחת צהרים ובין 14:00 ל-17:00 אנחנו מנתחים את נתוני ה-GSP, אני מכין את האימון למחרת, אני מנתח אילו שחקנים צריכים לעבוד על דברים ספציפיים וב-19:00 אני חוזר הביתה כדי להמשיך וללמוד".

על המטרות של הפועל תל אביב אמר: "המטרה שלנו היא להגיע לפלייאוף. בעונה שעברה היינו מרחק נקודה מהפלייאוף והמטרה שלנו העונה היתה להגיע לשם, אבל היתה חוסר יציבות מקצועית ונלחמנו נגד הירידה. האקדמיה שלנו תרמה הכי הרבה שחקנים לסגל ושישה מהם השתתפו במונדיאליטו. היו לנו שלושה מאמנים, שני מנהלים מקצועיים, שינוי בעלות. היה קשה. אני הייתי היחיד ששרד מתחילת הדרך".
"הכדורגל בישראל הפתיע אותי עם הפנאטיות של האוהדים. יש תשוקה לכדורגל בישראל,  אבל חסרים סדר וארגון בהתאם לאופי של החברה פה, אבל לאט לאט מטמיעים פה יותר ויותר מודלים אירופאים. בגלל זה אני חושב שיש פה הרבה פוטנציאל ומתחילים לראות את זה באירופה. הדינמיקה מאוד מקצועית ודומה לאירופה, אבל המועדונים, מבחינה תקציבית, אין את מבנה דומה לזה שיש באירופה. מבחינה ארגונית, המועדונים פה קטנים יותר".

על הבצורת בדרבי סיפר: "הדרבי מדהים, זה המשחק הכי גדול של השנה. זה מתחיל שבוע לפני ומסתיים שבוע אחרי אם התוצאה לא טובה. המשמעות וההשפעה שלו נמשכים לאורך זמן. הייתי בשישה דרבים ואף אחד מהם לא התחיל לפני הדקה ה-15, זה טקס של אבוקות, עצירת משחק.. אני תמיד צריך להיות מוכן כמאמן כושר להמשיך את החימום. הקבוצה שלנו לא ניצחה דרבי תשע שנים והלחץ חוצה את גבול הספורט, זה עניין פסיכולוגי. אנחנו חייבים לשבור את זה ולסיים את הבצורת".

סאנגורה סיכם: "ישראל היא מדינה מערבית גם הרבה גיוון. תל אביב היא עיר קוסמופוליטית, מאוד בינלאומית, עם הרבה פעילויות, מזג אוויר נוח, אבל כולם יודעים שבמשך ארבעה שבועות בשנה יש עימות. אבל בשאר ימות השנה זו מדינה מדהימה לחיות. יש רגעי מתיחות קטנים. יש מצבים שבמהלך אימון אתה עוצר את העבודה כדי להיכנס לממ"ד, בגלל שיש אזעקה. אלו מצבים שאתה צריך להסתגל אליהם. צריך לקבל את הסיטואציה הזו ולעשות את הכי טוב שאתה יכול".