(דני מרון) (צילום: ספורט 5)
(דני מרון)|צילום: ספורט 5
התכנית קיימת, אך האם היא תצא לפועל? (שיבר) (צילום: ספורט 5)
התכנית קיימת, אך האם היא תצא לפועל? (שיבר)|צילום: ספורט 5

במשרד הבריאות ניתן למצוא כבר עכשיו תכנית מפורטת לחזרת הקהל למגרשים. כאשר על הפרק כמות מסוימת של אוהדים, אשר עשויה בסופו של דבר למלא את היציעים, במשרד הבריאות לא ממהרים להודיע על ההחלטה הסופית, כיוון שזה יהיה זה צעד תקדימי שעדיין לא נעשה בעולם.

לפי התכנית לחזרת האוהדים ליציעים, תהיינה הנחיות ברורות כיצד בדיוק נוכחותם במגרשים תתקיים. על פי המסתמן בכל צד של האיצטדיון תותר כניסה של שליש מכמות האוהדים שיכולה למלא את המושבים, כאשר ישבו במרווחים של שני כסאות בין אוהד לאוהד.

עד שההחלטה הרשמית תתקבל, צריך להבין שלתוכנית עצמה יש כמה נקודות רגישות. ראשית כיצד ניתן להימנע מהתגודדויות בכניסות ואיך מונעים מהקהל מלהתחבק בזמן חגיגות של שערים. מעבר לכך מאחר שהתכנית היא לפתוח את כל חלקי האיצטדיון, נשאלת השאלה כיצד ניתן לעשות זאת ובמקביל לעמוד בעלויות של האבטחה.

במנהלת אופטימים. (שיבר) (צילום: ספורט 5)
במנהלת אופטימים. (שיבר)|צילום: ספורט 5

כמו כן, הבעיה הכי גדולה כרגע היא שאף ליגה באירופה טרם החזירו קהל למגרשים. למעט באיי פארו, לה תנאים מקלים לאור השתלטות באופן סופי על המגיפה ואוכלוסייה קטנה במיוחד, בכל שאר המדינות טרם נרשם הישג כזה.

בכל הנוגע לביצוע מעשים תקדימיים כחלק מאסטרטגיית היציאה מבידוד, מדינת ישראל מעדיפה שלא להיות הראשונה לבצע פעולות כאלו, לא רק בספורט, אלא בכל המשק. לכן, בשלב זה במשרד הבריאות לא ששים להיות הראשונים להחזיר את הקהל. לכן ממתינים שמדינות אחרות יעשו את הפעולה הזאת לפני.

על אף הבעיות, במנהלת הליגות יש עדיין אופטימיות זעירה. גורמים המקורבים לעניין אמרו: "שמנו את הרגל במפתן הדלת".  עוד נמסר ששיתוף הפעולה עם משרד הבריאות ופרופ' איתמר גרוטו ימשך: "הערכה שבסופו של דבר יימצא הפתרון בימים הקרובים וייערך פיילוט על פי תוכנית מוסכמת שמחכה לאישור של משרד הבריאות".