sportFive697487 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
מליקסון נכנס לרחבה.
מליקסון נכנס לרחבה. "שמעתי את עוצמת המכה" (דני מרון)|צילום: ספורט 5

ביום שאחרי משחק העונה בין הפועל ב"ש למכבי ת"א, בו האלופה פתחה פער של 6 נקודות בראש הטבלה, כמות ניכרת מהפוקוס ניתנה לשופט במשחק, רועי ריינשרייבר, שבהחלטה שנויה במחלוקת העניק פנדל לב"ש בדקה ה-21, אחרי ספק הכשלה של אלי דסה על מאור מליקסון.

ריינשרייבר התארח ב-"5 באוויר", תוכנית הרדיו של ערוץ הספורט, וסיפר כי כבר שם את המשחק מאחוריו: "נרדמתי די מהר. קראתי בכל מיני מקומות שלא ישנתי טוב, אבל ישנתי בסדר גמור. במקרה של זהבי (בדרבי בנובמבר 2014) ישנתי פחות טוב. כבר בדרך חזרה הביתה ראיתי את האירוע כמה פעמים. מה שראיתי במגרש זה מה שראיתי במסך אחרי זה".

השופט שחזר את האירוע מהעיניים שלו: "מליקסון אוהב את האחד על אחד. חתכתי שמאלה כדי לקבל זווית טובה יותר לאירוע. ראיתי את הגלישה של דסה, הוא פספס את הכדור ופגע ברגל של מליקסון. שמעתי את עוצמת המכה וקיבלתי החלטה מיידית. מערכת השמע הייתה שקטה. לפי התורה שלנו, לפי ההנחיות, שופט הרחבה לא אמור להסתכל על זה. ההחלטה הייתה 100% נטו שלי. השריקה הייתה מהירה מאוד".

קרויף וברדה במחצית. ריינשרייבר:
קרויף וברדה במחצית. ריינשרייבר: "מיד עצרתי את ברדה, זה היה יכול להתסיס" (דני מרון)|צילום: ספורט 5

לפי התגובה של דסה, ריינשרייבר משוכנע שצדק: "מיד אחרי ששרקתי הוא לא אמר כלום. בתגובה שלו הבנתי את מה שהוא עשה. נשאיר את מה שהיה ביני לבין דסה בינינו. אני מכיר אותו עוד מהימים שהוא שיחק שמיניות. אף אחד מהשחקנים של מכבי לא בא ומחה על השריקה פרט לרובן מיקאל, שאמר שלדעתו לא היה פנדל. תראו שלא היה מחאות מצד שחקני מכבי".

השופט לא מסכים עם התרעומת הציבורית והתקשורתית על הפנדל: "השריקה היא לא שריקה הזויה. אפשר להגיד שהיא לכאן או לכאן מבחינת האנשים, אבל אני לקחתי החלטה באופן מיידי. עם תחושות ורגשות של אוהדים אני לא יכול להתווכח. אני בא בצורה הכי אובייקטיבית. השריקה הייתה בבום, במיידי. אני יכול להבין שההחלטה יכולה להיות לפה או לשם על פי תצלומי הטלוויזיה. הזווית הראשונה היא מספיק טובה בשביל לראות את המגע.
אז לבוא ולומר שלא היה מגע או שהייתה התחזות זה לא נכון. אפשר להתווכח על עוצמת הפגיעה".

ריינשרייבר התייחס גם לשימוש בשופט וידאו: "אם היה לי שופט וידאו באירוע הזה, הוא לא היה חולק עליי. הוא היה הולך איתי בגלל שהיה מגע. בסופו של דבר המגע הזה מספיק בשביל לשרוק על פנדל. מי שכן אולי ראה משהו הוא ניסן דוידי, אבל הוא רחוק. אני 8 מטרים מהאירוע, חייב לקבל החלטה. אם לא הייתי מקבל את ההחלטה לבד זה לא היה בסדר. השופט הרביעי קיבל הנחיה להיות מאופק ולעשות פעולות מנע ולהגיע לסוף המשחק בצורה טובה. בסוף המשחק ניגשתי לעוזר המאמן של מכבי והזהרתי אותם, אבל לא היה משהו שעבר את גבול הטעם הטוב".

ריינשרייבר בלב הסערה באותו דרבי:
ריינשרייבר בלב הסערה באותו דרבי: "אבן דרך" (אלן שיבר)|צילום: ספורט 5

עוד במחצית ג'ורדי קרויף ואליניב ברדה התווכחו, וריינשרייבר סיפר על שאירע: "ברדה הגיע לתחומי המגרש במחצית. אני מיד עצרתי אותו מכיוון שהאירוע יכול לגרום להתססה. תוך כדי ג'ורדי נכנס לעצור את ברדה, אמר לו שזה לא מתאים ולא מקצועי, אבל אני מיד הזזתי את שניהם. גם ברדה בסוף המשחק הבין שזה מיותר להגיע לשופט. במחצית המשחק זה מיותר. המשחק היה ספורטיבי. היו אמוציות, זה ברור. אלו אירועים שכשופטים אנחנו יודעים שיכולים לחמם את האווירה, אבל זה היה בסדר בסה"כ. במחצית השניה העניינים נרגעו".

כזכור, לא מדובר במחלוקת הראשונה אליה נקלע השופט בן ה-35. לפני כשנתיים וחצי, הרחיק את ערן זהבי לאחר שאוהד הפועל ת"א, פואד, פרץ למגרש. מבחינת ריינשרייבר, "המקרה של הדרבי לפני שנתיים היה אבן דרך: או שזו התרסקות טוטאלית ופרישה, או למנף את האירוע הזה למקומות ששופט רגיל לא יכול. גם בעונה הזו יש לי עונה טובה. זה המון עבודה. פעם בשבוע אני נפגש עם שופטים צעירים. זו עבודה חשובה מאוד. שופט, ככל שהוא יראה יותר קליפים, יותר משחקים שלו, הוא יהיה שופט טוב יותר. בלי הדרבי לפני שנתיים לא הייתי מגיע לנקודה שבה אני נמצא היום מבחינה מקצועית".