נדחתה פנייתה של בית"ר ירושלים לעכב את הליך ההוצאה לפועל שהגיש שוער הקבוצה לשעבר אריאל הרוש, באמצעות עורך דינו רועי רוזן. בית"ר והבעלים אלי טביב ביקשו לעצור את הליך מימוש הנכסים שהחל נגד המועדון, זאת בטענה כי 300 השקלים שהפקיד טביב הם בבחינת "פרעתי" על פי חוק המדינה, משמע: סכום מספק בכדי למנוע זמנית את ההליך.
בית"ר טענה כי בהפקדתה קיזזה למעשה את חובה, לאור העובדה שמכבי נתניה חייבת לבית"ר 450 שקלים נטו, בדמות דמי השבחה על הרוש, כפי שקבעה הוועדה למעמד השחקן. אלא שכאמור בהוצאה לפועל דחו הבוקר (רביעי) את הבקשה, בטענה כי אין בהפקדה פירעון מספק של החוב להרוש - העומד על 780 אלף שקלים ברוטו, כך על פי פסיקת הבורר מחודש אוגוסט האחרון.
ביום ראשון מתכוונת בית"ר להגיש תביעת בוררות נגד הרוש בדרישה לקבל ממנו את 450 אלף השקלים, בטענה כי נתניה עדיין לא שילמה את החוב. הירושלמים יטענו כי באחד מהסעיפים בפסיקה של הוועדה למעמד השחקן כתוב כי הרוש או נתניה צריכים לשאת בתשלום. במקביל יש לציין כי בעלי נתניה, אלי שגב, הצהיר מספר פעמים כי הוא זה אשר ישלם לבית"ר את הכסף. בית"ר עדיין לא קיבלה רשמית את החלטת ההוצאה לפועל, אך גורם במועדון מבהיר כי כאשר זה יקרה יוגש ערעור בנושא לבית המשפט המחוזי.
בית"ר דוחה את הטענות לגזענות
בית"ר ירושלים שלחה הבוקר מכתב תשובה למשרד הכלכלה - נציבות שיוויון הזדמנויות בעבודה - לאחר תלונות ל"אפליה מחמת לאום ודת" בגיוס שחקנים למועדון, לאור דבריו של המאמן גיא לוי כי לא יצרף שחקן ערבי למועדון. במכתב, שנוסח על ידי עורכי הדין אלעד איזנברג ורוני מוזסון, דוחה בית"ר את הטענות מכל וכל.
במכתב מציינים עורכי הדין כי ישנם 6 שחקנים ערבים בבית ספר לכדורגל של בית"ר ובמחלקת הנוער, בגילאים שונים וכן רק לפני כמה חודשים נעשה ניסיון להחתים שחקן מוסלמי (לנרי קהינדה) ומספר שנים קודם לכן פנתה הקבוצה לאחמד סבע, שהיה במכבי נתניה, אך האחרון סירב להגיע לבית"ר.
"השאלה האם בית"ר ירושלים פועלת להעסקת שחקן ערבי חוזרת ונשנית פעמים רבות בתקשורת, על שלל גווניה, בצורות כאלה ואחרות", נכתב בתשובת המועדון, "עד היום נשאלו קברניטי המועדון פעמים רבות בדבר יחסם לסוגיה והתשובה היתה תמיד זהה וברורה - אין כל מניעה להעסיק שחקן ערבי במועדון, כאמור. לפיכך, יש לדחות כל ניסיון להטיל על המועדון אחריות כלשהי בגין כל אמירה של עובד כזה או אחר, המתבטא בחוסר אחריות בכלי התקשורת".
עורכי הדין של בית"ר אף ציטטו את הבעלים אלי טביב, שיצא בעצמו נגד הטענות לגזענות: "מאסתי כבר בכל הרינונים וההכפשות כנגד המועדון בדבר מדיניותו הגזענית על פי כמה מכלי התקשורת. לומר שאני מצדד בגזענות ואפליה זה עוול אישי ועוול כלפי בית"ר ירושלים. כבעלים של הפועל כפר סבא והפועל תל אביב שיחקו תחתי לא מעט שחקנים בני לאומים שונים - לרבות מוחמד קבהא, ביברס נאתכו, וואליד באדיר ומהראן לאלה. לא רק שלא הפליתי את אותם השחקנים, אני חיבקתי ואימצתי אותם לחיקי כדי שיחושו אהודים ואהובים ולא נבדלים כלל".
"בראש ובראשונה, נציין כי צר למרשינו על מכתבך", כתבו עורכי הדין, "שוב מרשינו נאלצים להוכיח ש'אין להם אחות' ולהתייחס לפניות שאינן מבוססות על עובדות, אלא על קטעי משפטים מראיון עיתונאי של עובד המועדון, שבמקרה דנן עובד בו 3 חודשים בלבד ואשר אמון בו רק על הצד המקצועי, אך בינו לבין מדיניות ההעסקה של המועדון אין דבר וחצי דבר".
"אין בין דבריו של מאמן הקבוצה מר גיא לוי, תהא הפרשנות שתינתן להם אשר תהא, בכדי ללמד על 'דרכה של הקבוצה' כאמור במכתבך ויודגש שמר לוי הינו מאמן הקבוצה במשך מספר חודשים בלבד והגיע לקבוצה בעיצומה של עונת המשחקים האחרונה ולאחר שסגל השחקנים של הקבוצה הושלם. לאור התקופה הקצרה שבה הוא מועסק הוא כלל לא היה במצב (ולו פוטנציאלי) של מעורבות בהחלטה האם להעסיק שחקן זה או אחר. הוא דיבר על דעת עצמו, הוא אינו מייצג את מדיניות המועדון וחשוב מכך - הוא אינו מוסמך לדבר בשם המועדון או להציג את מדיניות המועדון. הבעלים של הקבוצה, מר אלי טביב, הוא הגורם היחיד שבסמכותו לקבוע את מדיניות המועדון ובכלל זה האם להעסיק שחקן כזה או אחר".
בהמשך המכתב מצוינת חלק מהפעילויות שהמועדון עושה בשנים האחרונות בכדי לתרום לקהילה, להגברת החינוך לערכים ולמצוינות ולמאבק בגילויי אלימות וגזענות, כמו פעילות משותפת בין בתי הספר לכדורגל של בית"ר לבין מועדונים במגזר הערבי והדרוזי. "אין כל בסיס לטענה כי חוק השוויון הופר ואין כל בסיס לנקיטת הליך כלשהו כנגד המועדון", נכתב בדברי הסיכום.