mako
פרסומת

הערכה: המועד שיכריע אם ליגת העל תקוצר

קברניטי הכדורגל עוקבים מקרוב אחרי ההתפתחויות. כל הפרטים העדכניים

פורסם:
(צילום: אלן שיבר)
צילום: ספורט 5
הקישור הועתק
(צילום: אלן שיבר)
(צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

במנהלת הליגות בכדורגל ממשיכים לדון על עתידה של עונת 2025/26, על רקע מבצע "שאגת הארי" והמערכה מול איראן, שנכנסת הבוקר (שני) ליומה השלישי. במנהלת מקווים שתוך ימים ספורים יתקבל האישור לחזור ולהתאמן במקומות שיש בהם מיגון - אבל גם זה, הם יודעים, יקרה כאשר בארץ לא נמצאים מרבית הזרים.

במנהלת מעריכים כי אם הליגה לא תחודש בשלושת השבועות הקרובים אז לא יהיה מנוס מקיצור הוענה. במנהלת מקווים שעד אז ליגת העל תוכל לחזור לפעילות, גם אם זה אומר שיתקיימו משחקים ללא קהל.

במנהלת הבהירו הבוקר כי למרות העיכוב (שהתארך בשבוע נוסף, בעקבות הארכת המצב המיוחד בעורף לעוד 12 יום), עדיין קיים מרווח נוסף שיאפשר לסיים את הליגה במלואה - וזו, כמובן, העדיפות הראשונה. אם המלחמה מול איראן תימשך שבועות ותתארך, עשויים במנהלת להחליט על קיצור העונה - אבל זה בהכרח יהיה מוצא אחרון.

מכשול נוסף לחידוש הליגה מגיעה מכיוונם של השחקנים הזרים. חלק מהקבוצות מצאו פיתרון מקומי, כמו למשל מ.ס. אשדוד שהעבירה את כל שחקניה הזרים לאילת. מכבי תל אביב עדיין מנסה למצוא פיתרון, ובהפועל באר שבע הזרים נמצאים בשלל מדינות שונות.

מיגל ויטור והלדר לופס חזרו לפורטוגל. קינגס קנגוואה טס חזרה לזמביה, ג`יבריל דיופ נמצא במרוקו, ג`אבון איסט כרגע בעומאן ולוקאס ונטורה רגע מבלה את זמנו באירופה. המשמעות היא שייקח זמן להחזיר את כולם, ולכן גם אם הליגה תחזור זה יהיה במתכונת חלקית מאוד מבחינת הקבוצות.

במנהלת פועלים בהתאם להוראות פיקוד העורף, ושם לוקחים בחשבון כי גם אם המשחקים יחזרו בעתיד הקרוב, זה ככל הנראה יהיה עם מגבלות קהל וללא כל הזרים. הכל, כמובן, בהתאם למצב שמתפתח ומשתנה כל הזמן.