sportFive1358264 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
טוקלומטי. נשאר (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
טוקלומטי. נשאר (אלן שיבר)|צילום: ספורט 5

תם מקצה השיפורים: חלון ההעברות של ינואר נסגר אתמול (שלישי), ואיתו גם ההבנה של הקבוצות שזהו - מעכשיו, אולי בתוספת תיקונים קטנים, זה מה שיש ועם זה (ננסה) לנצח. יותר מכל, החלון של ינואר 2024 ייזכר בתור החלון שאחרי המלחמה - כזה שבו לא מעט שחקנים ישראליים חזרו לארץ מחו"ל, בין אם מתוך רצון לחזור הביתה, או בין אם באירופה האפשרויות לא נראות הכי סימפטיות.

ועכשיו, מגיע גם הצורך לנסות ולדרג - מי היתה הקבוצה שבלטה יותר, ומי בלטה פחות, בחלון הזה? צריך להגיד כאן מראש שרוב ההנחות כאן נכונות ליום הזה - הזרים הם עדיין תחת סימן השאלה, ובוודאות הטור הזה ייראה מוזר בהמשך הדרך. תחת העירבון המוגבל הזה, הנה דירוג העוצמה נכון לעכשיו.

14. הפועל חיפה (ציון 4.5)
הביאה: דמיטרי אנטלייבסקי. שחררה: שובל גוזלן (הפועל פ"ת)
החלון הזה של הפועל חיפה הוא לא על מה שקרה, אלא על מה שלא קרה - בסופו של דבר, לא הגיע שדרוג משמעותי לסגל. הקבוצה אמנם נמצאת בהצלחה פנומנלית, אבל דווקא בגלל כך היתה מחשבה שאולי יואב כץ ורוני לוי ינסו לקחת צעד קדימה - אולי להגיע לאירופה (משימה שהיא לא מופרכת בכלל, בהתחשב במקום שבו הקבוצה נמצאת בשלב די מתקדם). בסופו של דבר, בחלון הזה לא נעשה כמעט דבר - וזה קצת חבל.

13. בני סכנין (ציון 5)
הביאה: קלאודיו ספינאלי, קונסטנטינוס סוטיריו, ג`וזף גנדה, עידו וייר ואיתי בן חמו. שחררה: נורי עותמאן (מכבי בני ריינה), יואל אבוחצירה (שפרעם), מוחמד פוקרא (שפרעם), יזן נאסר (שפרעם).
גם סכנין, בסופו של דבר, לא באמת ביצעה איזשהו מהלך מרהיב. עידו וייר בא לעמדת המגן הימני, אבל רוב השחקנים שהוחתמו הם שחקני גיבוי להרכב הראשון. אין כאן בשורה גדולה.

12. מכבי פ"ת (ציון 5)
הביאה: אלון אזוגי, אביב סלם, לוקה שטור, אנדראס קארו, עוביידה חטאב, רוי קורין. שחררה: מוטי ברשצקי (בני יהודה), ג'ארד קאסה, גדעון אקווה (טבריה), לורנצו פרמאטי.
ההישג הגדול כאן, כך נדמה, זו השמירה על הקיים: אחרי קיץ שלם שבו שמענו על גיא דזנט וטוקלומטי, בסופו של דבר שניהם נשארים באם המושבות. האם הקבוצה שודרגה? קשה לומר. שטור לא השאיר רושם גדול מדי במשחק הראשון שלו (אבל ניתן לו את ההנחה). האם אזוגי, סלם וחטאב הם צעד קדימה של פ"ת? לא נראה לי.

ברדה. הצליח לצרף שני זרים בסיטואציה לא פשוטה (מאור אלקסלסי) (צילום: ספורט 5)
ברדה. הצליח לצרף שני זרים בסיטואציה לא פשוטה (מאור אלקסלסי)|צילום: ספורט 5

11. בית"ר ירושלים (ציון 5)
הביאה: ניקה חורחלי, פלאמן גלאבוב, זוהר זסנו, רועי בן שמעון. שחררה: טרזי תומא (קסימפאשה), נתנאל דלויה (הפועל כפ"ס), דני הוצ'קו, אמיר ברקוביץ' (הפועל חדרה), ליאל דרעי (הפועל רעננה).
תעשיית הספינים של ברק אברמוב עבדה שעות נוספות בחלון הזה. זה התחיל בעלייה על עץ גבוה מול גדי קינדה, נמשך עם שמועות על אלעד מדמון ושגיב יחזקאל - ונגמר בניסיון של הרגע האחרון להביא את איתמר שבירו או יונתן כהן. כל החמישה האלה לא באו. מי כן בא? גלאבוב, שנתניה לא רצתה אותו; זסנו שהוא פוטנציאל שלא ברור אם יתממש, רועי בן שמעון שבא מהליגה הלאומית וניקה חורחלי - שאולי יתברר ככוכב, אבל לא מגיע עם רקורד גדול מדי כדי לגבות את זה. בית"ר היא קבוצה שנבנתה בינוני, ולא עשתה את התיקונים הנדרשים. ועכשיו גם אין לה מאמן שיידע להוציא נפלאות מסגל בינוני.

10. מכבי נתניה (ציון 5)
הביאה: סבה חוודג'אני, עומר ניראון, עידו טבצ'ניק. שחררה: פלאמן גלאבוב (בית"ר), רוי קורין (מכבי פ"ת), עידו וייר (בני סכנין), ראצ'יד צירינו (אום אל פאחם), רז כרמי (הפועל פ"ת), פורז וולקוביץ' (כפר שלם).
גם היהלומים זכו ללא מעט התעניינות על מספר שמות בסגל, בראשם איתן אזולאי - שהוזכר כמועמד לשתי הגדולות, ובסופו של דבר שמרו על הנכסים בידיים גם הפעם. חיזוק שהגיע לשולי הסגל (עוד נראה כמה חוודג'אני שווה), כולל שני שוערים מחליפים - ושורה של שחקנים מהשוליים שמצאו קבוצות. לא העלו, ולא הורידו.

9. הפועל ב"ש (ציון 6)
הביאה: אור דדיה, מקסימו לוי, דיינר קיניונס, ארתור שושנאצ'ב. שחררה: פטריק קלימלה (ורוצלאב), כריסטופר פטרסון (פורטונה סיטארד), ניב פליטר (מכבי בני ריינה), תומר חמד (מכבי חיפה), רועי ממן (הפועל כפ"ס).
כאן צריך לתת הערה כללית: חיזוק צריך להיות בקבוצות שדורשות חיזוק. הפועל באר שבע היא דווקא קבוצה שבה דברים עובדים נהדר - יש הרכב שרץ היטב, עם עשרה נצחונות רצופים, וגם סגל יחסית עמוק ומפוצץ בכישרון. המוב העיקרי של באר שבע היה בהחלפת שני זרים - קיניונס ושושנאצ'ב, במקום קלימלה ופטרסון ששוחררו בגלל המלחמה. בינתיים, זה עוד בסימן שאלה.

8. הפועל ת"א (ציון 6)
הביאה: בובאקר טמבדו, זיו מורגן, סתיו טוריאל, אליאן רוחנא, רז מאיר, איהאב גנאים, דוד קופרמן. שחררה: חוסה רודריגס (אדנה דמירספור), יהב גורפינקל (רונצ'נג), אלון אזוגי (מכבי פ"ת), אביב סלם (מכבי פ"ת), נועם בונה (הפועל עכו), ארי כהן (הפועל כפ"ס), רועי אלקוקין (מכבי הרצליה), דניאל צדיק (הפועל ראשל"צ)
כנראה שהרכש המשמעותי ביותר של הפועל תל אביב הוא לא שחקן - אלא מאמן, וזהו יוסי אבוקסיס שנכנס לנעליים של בורחה למה. שם, בהחלט יש שדרוג משמעותי. בכל הקשור לסגל, הפועל ת"א דווקא השיגה כמה החתמות לא רעות - זיו מורגן, סתיו טוריאל שמראה יכולת טובה וגם רז מאיר הם לא מעט ביחס לסגל שיש להם. יחד עם זאת, עזיבת חוסה רודריגס זו מכה משמעותית לסגל האדום, בעיקר לאור העובדה שלא נמצא תחליף אמיתי.

7. מכבי בני ריינה (ציון 7)
הביאה: מוחמד חטיב, פרדי גונדולה, ניב פליטר, נורי עותמאן, נואף בזיע. שחררה: מרוואן קבהא (מכבי יפו), הנרי ואקה.
גם אצל ריינה עיקר ההישג הוא השמירה על הקיים - וספציפית על מארק קוסטה, שהיתה התעניינות לגביו. בדרך, החתימו שם את פרדי גונדולה - שכבר הספיק לכבוש שער ראשון, וגם את חטיב ופליטר שיעבו את הסגל. שרון מימר ממשיך בעבודה השקטה, עם גיבוי נכון לקבוצה שלו - במטרה אולי לשפר קצת את השחיקה ביכולת בשבועות האחרונים.

אלמגור. הגיע במקום קאסה (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
אלמגור. הגיע במקום קאסה (אלן שיבר)|צילום: ספורט 5

6. הפועל חדרה (ציון 7)
הביאה: גודסוואי דוניו, רוסלן ברסקי, ממאדו אמבוג', ג'יימס אדניי, ניקולה ג'ורקוביץ', אמיר ברקוביץ'. שחררה: דור ג'אן (מכבי הרצליה), קויה מבאה (הפועל ראשון לציון), ספיר איטח (בני יהודה), אוהד ברזילאי (הפועל עפולה), אוראל באייה (הפועל ראשל"צ), יואב תומר (הפועל ראשל"צ).
שני ההישגים המשמעותיים של חדרה הם, בעיניי, השמירה על סמי בורארד - למרות הלחצים הגדולים שהיו עליו לעזוב, וגם ההחתמה של שני זרים שמכירים היטב את הליגה: ג'יימס אדניי וגודסוואי דוניו. חדרה, לטעמי הקבוצה עם הסגל החלש בליגה, בהחלט מצאה לעצמה כמה שחקנים שהיא יכולה להיתלות בהם. עכשיו נראה האם זה יספיק כדי לשרוד.

5. מ.ס. אשדוד (ציון 7)
הביאה: אזקיאל הנטי, עמרי בן הרוש, סתיו נחמני. שחררה: זוהר זסנו (בית"ר ירושלים), סתיו טוריאל (הפועל ת"א), שביט מזל (בני יהודה), עוביידה חטאב (מכבי פ"ת), דוד קופרמן (הפועל ת"א), לוקאס סלינאס, ג'וזף גנדה (בני סכנין).
גם באצטדיון הי"א היתה בחורף הזה עבודה סולידית ושקטה. עוד קבוצה שהיתה צריכה חיזוק - ובסופו של דבר די השיגה אותו. בראש ובראשונה אזקיאל הנטי, שמסתמן כשחקן טוב מאוד, אבל גם סתיו נחמני שאולי יקבל מקום להתפתח כחלוץ ועמרי בן הרוש שיוסיף מעט מהניסיון שלו לסגל. בסך הכל, אשדוד יצאה טוב מהחלון הזה - יחסית למצבה.

4. הפועל ירושלים (ציון 7.5)
הביאה: אוהד אלמגור, קווין סוני. שחררה: ליאור קאסה (מכבי חיפה), אונדז'יי באצ'ו (דיוסגור), איתי זדה (עירוני טבריה), אמיר אריאלי (הפועל עכו).
גם עשתה "אקזיט" על שחקן בן 18, גם הביאה כישרון לא קטן במקומו, גם מצאה עוד חלוץ זר - הפועל ירושלים גם בחלון הזה עבדה שקט ונכון. זיו אריה איבד לא הרבה והרוויח יפה לסגל שלו, שהולך ומשתפר בדרך לעוד עונה בליגת העל.

3. הפועל פ"ת (ציון 7.5)
הביאה: שובל גוזלן, דניס אדניראן, ניקו אנטוניץ', חמזה שיבלי, רז כרמי, גילברט קומסון. שחררה: אנדרה טישיירה (קיפיסאס), ריצ'רד בואטנג, ניקוס ינאקופולוס.
עוד קבוצה עם סגל חלש, שהצליחה להתחזק במקומות הנכונים. שמה את ידיה על חמזה שיבלי המוכשר ממכבי חיפה (שכבר הספיק לתת לה דיבידנד משמעותי עם שער שוויון נגד בית"ר בטדי), הביאה שני זרים שעל הנייר נראים טוב, והצליחה להתחזק עם שובל גוזלן. ההפסד של אנדרה טישיירה בגלל המלחמה הוא בהחלט בעל ערך, אבל בסוף - שכרה יצא ברווח.

2. מכבי ת"א (ציון 7.5*)
הביאה: רז שלמה, יונס מלדה, עדן קארצב, מתן בלטקסה, הנרי אדו. שחררה: איבן מאסון (סנט אטיין)
רובי קין, בסך הכל, יכול להיות מרוצה מהחלון הזה - גם אם לא ממצב הקבוצה. קארצב בהחלט מחזק את הקישור האחורי, מלדה יוכל לתרום משהו לעומק ההתקפי - ובעיקר, רז שלמה ובלטקסה נועדו לסדר את מרכז ההגנה שנחלש מאוד עם הפציעות המרובות. בנוסף, גם הנרי אדו הגיע - וזו יכולה להיות החתמה משמעותית. סימן השאלה הגדול הוא סביב שגיב יחזקאל - אם הוא יגיע למכבי ת"א, זה כנראה יהיה החלון הכי טוב שלה הרבה שנים.

1. מכבי חיפה (ציון 8)
הביאה: ליאור קאסה, דניל לסובוי, גדי קינדה, קני סייף, תומר חמד. שחררה: דיא סבע (אמירייטס קלאב), צ'ארון שרי (ניימיכן), חמזה שיבלי (הפועל פ"ת)
כי בסופו של דבר חלון ההעברות הוא הצורך לתקן את מה ששבור. וגם בחלון הזה, השלישי ברציפות - מכבי חיפה איבדה שני נכסים משמעותיים, אבל ידעה לענות להם. גדי קינדה עשוי להיות ההחתמה של ינואר, ליאור קאסה עושה סימנים טובים, קני סייף נוטע יתד בהרכב - וגם תומר חמד עוד יתרום את שלו. מסאי דגו השתדרג בחלון הזה, וזה משהו שאולי יוכל לעזור לו להגיע להישג מדהים בעונת 2023/24.