sportFive897191 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
מה מחכה לניסנובים והפועל ת
מה מחכה לניסנובים והפועל ת"א ביום שאחרי? (צילום: אלן שיבר)|צילום: ספורט 5

אחרי שנתיים של עבודת חקירה אינטנסיבית, הבוקר (שלישי) המפרקים של חברת הראל אחזקות, עו"ד שאול קוטלר ורו"ח שאול ברדיצ'ב, יגישו לבית המשפט המחוזי את דו"ח הפירוק שישפוך אור על הנעשה במועדון בשנים האחרונות ויענה על השאלה כיצד מועדון כמו הפועל ת"א הגיע לפירוק ומי הם האשמים בכך.

כפי שכבר פורסם כאן בערוץ הספורט, על כ-20 גורמים שונים תוטל אחריות כספית, דהיינו המפרקים יבקשו מבית המשפט לדרוש מהם כספים (להגיש תביעות), כשבין היתר תימתח ביקורת על הבקרה התקציבית ועל הוועדה להעברת זכויות ניהול של ההתאחדות לכדורגל. חשוב לציין כי המטרה של המפרקים היא להכניס כמה שיותר כסף לקופת הפירוק על מנת לשלם כמה שיותר לנושים הרבים של הפועל.

כזכור, למועדון ישנם נושים בארץ וגם בחו"ל (התביעות שהוגשו במוסדות אופ"א ופיפ"א במוערכות בכשלושים מיליון שקלים). כיצד המפרקים יכניסו כסף לקופה? בזכות גבייתו מאותם גורמים האחראים לטענתם על הקריסה הכלכלית. ככל שיצליחו לגבות יותר, כך יוכלו לשלם יותר לנושים וזהו היעד הראשון של המפרקים. נשיא בית המשפט המחוזי השופט איתן אורנשטיין, שאחראי על התיק הזה, אמור לאשר את הדו"ח והדיון בעניינו נקבע ל-20 לינואר.

לדו
לדו"ח הפירוק אין קשר לקבוצה הנוכחית (אלן שיבר)|צילום: ספורט 5

עוד חשוב להדגיש כי לדו"ח הפירוק אין קשר למועדון הפועל ת"א הנוכחי, ולא תהיה לו השפעה על התפקוד השוטף של המועדון. ההשפעה היחידה והחיובית שעשויה להיות קשורה לחובות חו"ל. כשקבוצת ניסנוב לקחה לידה את המועדון בינואר 2017 היא התחייבה לקחת על עצמה את הטיפול בחובות של אופ"א ופיפ"א. אם המפרקים יצליחו לגבות מספיק כסף הם יוכלו לשלם גם לנושים מחו"ל (על פי החוק הישראלי העדפת נושים אסורה ועל כן יש לשלם לכל נושה לפי חלקו היחסי) דבר שכמובן יקל על האחים ניסנוב, מאיר תושב וזאב גרינברג.

עו"ד רועי רוזן, שייצג את עובדי המועדון והשחקנים בהליך הפירוק, סיפר לערוץ הספורט: "כנראה שמדובר בדו"ח דרמטי מכיוון שחלפו שנתיים ממועד הפירוק. המפרקים עמלו לילות כימים על הדו"ח, חקרו הרבה אנשים, אספו ממצאים ומכל מיני רמזים שאני קורא אני מבין שיש ממצאים מרחיקי לכת, לזה כולם מחכים למה הם ידווחו לבית המשפט. מי שלא עשה שום דבר לא בסדר , אין לו ממה לחשוש. מי שעשה משהו לא בסדר מן הסתם יש לו ממה לחשוש. כל אחד צריך לעשות את חשבון הנפש שלו".

"הניסיון מלמד שבמקרים כאלו כנראה שרוב הנושים לא יקבלו את רוב כספם", המשיך עו"ד רוזן. "זה תלוי ביכולת של המפרקים להכניס כסף לקופה. הסיכוי שהנושים יקבלו את רוב הכסף הוא מאוד נמוך. יש פה שחקנים, מאמנים, אנשי צוות מקצועי ועובדים (חלקם ותיקים) שהפסידו סכומים עצומים כתוצאה מהפירוק הזה, סכומים שלצערי הם ככל הנראה לא יראו. חשוב להגיד שהדו"ח של המפרק הוא לא תורה מסיני - יכול להיות שהוא טועה ויכול להיות שיהיו השגות לגבי הדו"ח. אם יהיו תביעות בעקבות הדו"ח לאותם אנשים תהיה הגנה ויהיה להם מה להגיד".

אחת המטרות של הדו"ח היא שמקרים כאלו בעתיד לא יקרו ומועדונים לא יגיעו למצב של פירוק. "אני רואה את הכדורגל הישראלי, חי אותו, רואה התנהלות של קבוצות, מנסה לראות הפקת לקחים, לצערי גם אם יש הפקת לקחים מסוימת אני חושב שזה לא מספיק. כמה חודשים לפני הפועל ת"א התפרקה מכבי נתניה, מישהו למד ממקרה מכבי נתניה להפועל ת"א? אני לא חושב. האם אני רואה אלמנט מרתיע? לא. אני לא רואה שום סיבה שמקרה הפועל ת"א לא יחזור על עצמו. גם הפועל פ"ת, מועדון ענק, נכנס לפירוק. לא ראיתי שום צעד שיש בו כדי למנוע הישנות של מקרה כזה. אולי בעקבות הדו"ח יהיה כדור שלג חיובי של מסקנות אופרטיביות איך למנוע את זה ושהמקרה הזה לא יקרה שוב".