התאחדות הכדורגל האירופית, אופ"א, קיימה הערב (רביעי) ישיבת חירום נוכח התפוצצות פרשת השחיתות בפיפ"א. בסיום הישיבה, הוציא הארגון הודעה לפיה הוא דורש מפיפ"א לדחות בשישה חודשים את קיום הקונגרס בשוויץ, בו אמורות להתקיים הבחירות לנשיאות הארגון וההצבעה על השעיית ישראל ממשחקים בינלאומיים.
חשוב לציין, כי אם הקונגרס יתקיים ללא הנציגים האירופיים, אלו חדשות רעות מאוד עבור ישראל, שכן רבים ממתנגדי ההצעה הפלסטינית מגיעים מאירופה.
בהודעה הרשמית שפרסמה אופ"א נכתב: "האירועים היום הם אסון לפיפ"א והם מכתימים את תדמית הכדורגל בכללותו. אופ"א מזועזעת מהדברים. אירועים אלה מראים שוב שהשחיתות מושרשת עמוק בתרבות של פיפ"א. יש צורך באתחול של הארגון הזה ולרפורמה אמיתית שתצא לפועל".
בארגון האירופי התייחסו לקונגרס שאמור להתקיים ביום שישי: "קונגרס פיפ"א הקרוב יכול להפוך לפארסה ולכן על הנציגים האירופיים לשקול בזהירות את השתתפותם בקונגרס, כי אם הדבר הזה ימשיך סופו להרוג את הכדורגל. הארגונים החברים באופ"א ייפגשו מחר לפני הקונגרס כדי לדון באילו עוד צעדים יש לנקוט כדי להגן על הכדורגל".
לסיום נאמר בהודעה: "בינתיים, חברי הוועד הפועל של אופ"א משוכנעים שיש צורך אמיתי בשינוי בהנהגתה של פיפ"א ומאמינים כי הקונגרס צריך להידחות, ובחירות חדשות לנשיאות הארגון צריכות להיות מאורגנות תוך שישה חודשים".
בקונגרס אמורה לעלות גם ההצעה הפלסטינית להדחת ישראל ממשחקים בינלאומיים. במשלחת הישראלית לשווייץ ממשיכים לפעול על מנת להוריד מסדר את היום את הצעת הפלסטינים להדיח את ישראל מפיפ"א והמאמצים עשויים לשאת פרי בזמן הקרוב.
בין הצדדים ישנן הבנות על מספר נושאים, שימנעו מהנושא לעלות לדיון. להבנות הגיעו לאחר מספר דיונים בין ראשי ההתאחדויות, עופר עיני וג'יבריל רג'וב ובין ראשי הממשלות, אבו מאזן מצד אחד ובנימין נתניהו מהצד השני, במטרה לפתור את המשבר.
המסמך כולל את ההבנות הבאות:
1. פעם בחודש תתכנס ועדה שתורכב מנציג הרשות נציג ההתאחדות ונציג פיפ"א לדון במצב הקיים ולמצוא פתרונות להכנסתם של שחקנים ומאמנים פלסטינים דרך המעברים.
2. לכל אחד שיקבל אישור תונפק תעודה שתאפשר לו לעבור בחופשיות.
3. ישראל תסייע להקמת אצטדיונים חדישים, כשלא תטיל מכס צרכי האצטדיונים ברשות.
הנושא היחיד שעדיין לא הוסכם על שני הצדדים הוא שילובן של חמש הקבוצות שמעבר לקו הירוק בהתאחדות הישראלית, כאשר בנימין נתניהו הטיל וטו על העניין.
אם ייחתם מסמך ההבנות, ההצעה לסלק את ישראל מסדר היום, אך גם אם תועלה ההצעה, המשלחת הישראלית תציג ל-209 המדינות את המסמך בניסיון להראות כי נעשה מאמץ להגיע להבנות.