כוכב העבר, אייל ברקוביץ' חוזר לקורס הפרו, כך קבע בית המשפט המחוזי בפסק דין תקדימי ויוצא דופן. "הקוסם" שב לספסל הלימודים באופן קבוע ואף יוכל לסיים את הקורס כמתוכנן, בחודש מארס הקרוב.
יש לציין כי לצד הביקורת של ביהמ"ש על בית הדין של ההתאחדות לכדורגל במקרה הספציפי של ברקוביץ', השופט איתן אורנשטיין העביר ביקורת חריפה על תקנון המשמעת של ההתאחדות ופסק באופן תקדימי על ביטולם בשל אי חוקיותם, לטענתו.
בנוסף, השופט אורנשטיין ביטל את העונש שהטיל בית הדין העליון של ההתאחדות לפני חודש על ברקוביץ', הרחקה מקורס הפרו, וקבע כי הסעיפים בתקנון השוללים את זכות הערעור, בטלים. במקביל, "הקוסם" זוכה ב-20 אלף ש"ח. אין ספק כי מדובר בניצחון גדול של ברקו ועורך דינו שהצליחו לבטל את העונש שבית הדין של ההתאחדות הטיל על אייל.
"על ההתאחדות לפעול לתיקון תקנון המשמעת, באופן שיקנה ערעור בזכות לפרט שהורשע ונגזר עליו עונש הרחקה מעל חודש", גם אם עדיין לא ריצה חצי מזמן ההרחקה, כך נכתב בפסק הדין שלמעשה מבטל כמעט לחלוטין את בית הדין של ההתאחדות. "אין מנוס אלא להורות על ביטול ביטול התקנות כדי לאפשר בידי המבקש (ברקוביץ') להביא את ערעורו לפני הערכאה הגבוהה של מוסדות השיפוט הפנימי של ההתאחדות".
עד כה זכות הערעור ניתנה למורשעים בדין שהורחקו רק לאחר מחצית הזמן מתקופת ההרחקה שנפסקה להם. מדובר בתקדים חשוב בכל הקשור לדיני משמעת בכדורגל הישראלי.
הפרשה החלה אחרי שברקוביץ' נענש ע"י בית הדין בעקבות התבטאות שלו נגד הדיינים, זאת אחרי שהוא עצר משחק ילדים בחום של למעלה מ-30 מעלות כדי לאפשר הפסקת שתיה לילדים. שופט המשחק סירב ואייל הורה לילדים לרדת מהמגרש כדי שיוכלו לנוח ולהתרענן.
בעקבות זאת, הואשם באי ציות והעלבת שופט והתנהגות בלתי הולמת. בעקבות זאת נגזר עליו עונש הרחקה לשישה שבועות וקנס כספי.
לאחר ההרשעה, כך בפסק הדין, ברקוביץ' ביקר את הדיינים ובשל כך הורשע ב-13 באוקטובר בביזוי המערכת השיפוטית ונגזר עליו עונש הרחקה מכל פעילות במסגרת קבוצות ו/או מוסדות ההתאחדות, כולל קורס מאמני הפרו בו החל בספטמבר ועתיד להסתיים במרץ 2011.
שבועיים לאחר מכן אף החליט ביה"ד העליון כי אין לערער על עונש ההרשעה. ביהמ"ש המחוזי, כאמור, העביר ביקורת על הסמכות לאסור ערעור וקבע כי יש לתקן את התקנון.
עוד קבע אורנשטיין כי טענותיו של אייל, על כך שלבית הדין אין סמכות להרחיקו מקורס המאמנים, הם בעלי טעם רב, אך קודם על ביה"ד העליון לדון בכך. במקרה שביה"ד העליון לא ישנה את ההחלטה, יחזרו הצדדים בשבועות הקרובים לאולם ביהמ"ש המחוזי.