כל מי שהיה באצטדיון בלומפילד במשחק השבוע בין מכבי תל אביב למכבי חיפה או בהתמודדות בליגה האירופית מול דינמו קייב, ראה מקרוב כי מצב המשטח של האצטדיון ביפו בכי רע, תוצאה של עומס משחקים. שלוש קבוצות משחקות באצטדיון (הפועל, מכבי ובני יהודה, הן בליגה והן באירופה), שגם הפך למגרש הביתי של נבחרת ישראל והדשא לא עומד במעמסה.
בעיריית ת"א מודעים לבעיה וחושבים על פיתרון ארוך טווח. ל-ONE נודע כי במסגרת תוכנית המתאר לעיר, הוקצה שטח לבניית אצטדיון עתידי בשטח שברשות העירייה בצומת חולון, באזור השכונות נווה עופר (אבו כביר) וקרית שלום.
לפי התוכנית, באזור זה יוקם אצטדיון גדול עבור מעל ל-20 אלף צופים. תוכנית המתאר צפויה להיות מאושרת בחודשים הקרובים, אך בעירייה מודים כי גם לפי התסריט האופטימי ביותר, עבודה על איצטדיון כזה, אם בכלל, תחל בעוד חמש שנים לפחות.
במקביל מדגישים כי אם יבנה האצטדיון החדש הוא לא יבוא במקומו של בלומפילד, אלא בנוסף. בעירייה תכננו בעבר להפוך את אזור בלומפילד למתחם עבור מגורים אך החליטו לבסוף לוותר על העניין.
בנוסף לאצטדיון הגדול בצומת חולון, מתכננת עיריית ת"א במסגרת התוכנית למתאר העיר גם אצטדיון קטן יותר, בן 5,000 מקומות, בפארק אריאל שרון שבאזור חירייה, עבור בני יהודה, שיוכל לשמש גם קבוצות נוספות מסדר גודל בינוני, כמו קביליו יפו.
יו"ר ועדת הספורט העירונית, אלון סולר, מסר בתגובה: "בתוכנית של עיריית ת"א-יפו נמצאים מתקנים נוספים לפיתוח הספורט בעיר וזאת עדות לחשיבות הגבוהה לה זוכה הספורט".
בנוגע למצב המשטח בבלומפילד, אמרו בחברה העירונית המחזיקה באצטדיון כי מתקיימות עבודות תחזוקה מיוחדות בין משחק למשחק והזכירו כי בנובמבר יעבור בלומפילד שזרוע ובאיצטדיון יושתל דשא חדש.