מומי זפרן ומאיר יצחקי. נפרדו דרכיהם (שי לוי) (צילום: מערכת ONE)
זפרן ויצחקי. איך תסתיים מערכת היחסים? (שי לוי)|צילום: מערכת ONE

כשהפועל ניר רמת השרון רשמה בקיץ האחרון עליה ראשונה והיסטורית לליגת העל כולם היו בטוחים שהקבוצה הקטנה משכונת מורשה תשמש בשר תותחים בליגה של הגדולים. בעונה של שלוש יורדות לליגה השניה, עם תקציב נמוך יחסית וללא ניסיון בליגת העל, אף אחד לא ממש הותיר לה סיכוי שתשרוד.

אז נכון, השליש הראשון של העונה עדיין לא הסתיים אבל נכון לעכשיו, רמה"ש היא אחת מהקבוצות היותר מפתיעות בליגה שלנו. 16 נקודות היא צברה עד כה, בדיוק כמו מכבי חיפה ובני יהודה והיא במרחק 9 נקודות מהקו האדום. האוהדים מרוצים, הפרשנים משבחים, השחקנים נהנים וראש העיר, איציק רוכברגר, שמשקיע את רוב הכסף בתקציב הקבוצה, מתמוגג. אז איך למרות כל ההצלחה הגדולה נוצר כל הבלאגן הגדול שבעקבותיו עלול המאמן מומי זפרן לסיים את עבודתו במועדון?  
 
כך היינו בשכונה
כדי להבין את הדברים צריך לרדת לשורש העניין. קבוצת הפועל ניר רמה"ש צמחה בתוך שכונת מורשה בעיר, שכונה שהוקמה בשנות ה-50 עבור עולים ששוכנו עד אז במעברה ורק בשנות ה-90 הורחבה והחלה למשוך לעברה תושבים בעלי מעמד סוציו אקונומי גבוה יותר עד שהגיעה למצבה כיום כאחת השכונות היוקרתיות בארץ. אמנם תושבים חדשים הגיעו אך אלה שגדלו בשכונה נשארו הבסיס של קבוצת הכדורגל שזורמת להם בעורקים. כל חברי הנהלת המועדון הם אנשים שגדלו וצמחו במורשה ובשבילם המועדון הוא בית שני אם לא הראשון. לאורך השנים מאמנים שאימנו במועדון לא זכו ליותר מדי זמן של שקט וחסד וחלקם אף פוטרו למרות הצלחות מקצועיות שעשו בשל חילוקי דעות של ענייני אגו ושליטה עם בני המקום.

"עזבתי בגלל עניינים פוליטיים במועדון", סיפר השבוע המאמן חיים לוי שעבד במועדון לפני שנתיים וחצי, "עד עכשיו אני לא יודע למה לא המשכתי שם למרות שעשינו תוצאות יפות. בזמנו ניהלו את המועדון אנשים אחרים מאלה שנמצאים שם היום אבל הקשר שלי עם כולם היה בסדר ולא יודע מה קרה".

אגב, אחרי לוי הגיע לקבוצה יהודה זגורי שהשאיר את הקבוצה בליגה אבל לא זכה גם הוא ליותר מדי קרדיט למרות שהקבוצה הייתה במקום הרביעי בליגה. זגורי אמר אז ל-ONE: "אין לי שמץ של מושג למה פוטרתי ולמה האנשים האלה בחרו לעשות את מה שעשו. כל מה שאני יודע שפתאום קראו לי לשיחה והסבירו לי שפוטרתי מתפקידי". והרשימה עוד ארוכה: ירון הוכנבוים, גיא לוי, ערן קוליק ובני טבק הם רק חלק מהשמות שלא הצליחו להסתדר בקבוצה עד שהגיע מומי זפרן שהעלה אותה לליגת העל. 

ראש עיריית רמה&
ראש עיריית רמה&"ש, איציק רוכברגר עם היו&"ר, מאיר יצחקי (אלעד ירקון)|צילום: מערכת ONE

האמוציות של יצחקי
בשנים האחרונות מנהל את המועדון היו"ר מאיר יצחקי, שחקן עבר בהפועל רמה"ש, שהקים בתחילת שנות ה-90 את מכבי "ניר" רמה"ש לזכר אחיו החייל שנפטר בגיל 18. מספר שנים לאחר מכן הוחלט כי שני המועדונים יתאחדו. יצחקי היה חבר עמותה אך לא נמנה בין חברי ההנהלה עד שלפני מספר שנים נבחר ליו"ר המועדון בתמיכתו של ראש העיר רוכברגר.

אם תשאלו את אוהדי הקבוצה ואנשיה שמסתובבים כל העת במתחם גרונדמן בו מתאמנת רמה"ש, הם יספרו לכם שלולא יצחקי המועדון הזה היה מתפרק לגמרי. אגב, גם ראש העיר רוכברגר דאג להדגיש את הדבר מספר פעמים. יצחקי מסור באופן כמעט טוטאלי למועדון. הוא מגיע לכל אימוני הקבוצה, מבקר באימוני מחלקת הנוער, עוזר ללא מעט ילדים מיעוטי יכולת ודואג שכלום לא יחסר לשחקנים שלו בפרט ולמועדון בכלל.

אחד מהאוהדים היותר ותיקים של הקבוצה סיפר השבוע: "יצחקי הוציא מהרחוב לא מעט אנשים ודאג להם לקורת גג ומיטה חמה. אין מישהו שיבקש ממנו משהו והוא לא ירתם לעזרתו". יצחקי נחשב לבחור אמוציונאלי מאוד בכל הקשור לקבוצה שלו אך רגשיות היתר הזו גורמת לו להתנהג לעיתים דיי תכופות באופן אימפולסיבי למדי. האירועים של השבועות האחרונים בהם השתלח היו"ר במאמן שלו זפרן בכלי התקשורת הם ממש לא דברים חריגים בשביל יצחקי. בדצמבר 2009 הוא העליב את המאמן שלו זגורי לעיניי כל השחקנים לאחר 1:1 מול כפ"ס ולאחר מכן פיטר אותו. גם מהמאמן שהגיע אחריו, ערן קוליק, יצחקי לא חסך שבטו ואמר לו בחדר ההלבשה את שהוא חושב עליו. מקורבים לקוליק סיפרו שבדיעבד המאמן התחרט על כך שלא התפטר לאחר התקרית למרות שבהמשך הוביל את הקבוצה לעונה גדולה עם העפלה לחצי גמר גביע המדינה וכמעט עליית ליגה.

העונה, חוץ מהעימות האחרון עם זפרן, הוא כבר הספיק להשתלח בשחקנים אחרי משחק ההפסד בקרית שמונה, ולהתעמת עם שני שחקנים מרכזיים בקבוצה: הקפטן גל ניר והקשר אלן מסודי. האחרון אף זכה לביקורת נוקבת מהיו"ר לפני כשבועיים במחצית המשחק מול בית"ר ירושלים, הוריד את חולצת המשחק, ולא רצה בכלל לעלות לשחק בחצי השני. רק לאחר בקשת חבריו לקבוצה מסודי השתכנע ועלה לשחק אך הפגין יכולת ירודה והוחלף כעבור 20 דקות. גם הקפטן זכה למנת צעקות מיצחקי במחצית אחד המשחקים אך לא ענה לו ובחר להתעמת איתו באימון הקבוצה יממה לאחר מכן לעיניי כל השחקנים. 

מאיר יצחקי (יניב גונן) (צילום: מערכת ONE)
מאיר יצחקי (יניב גונן)|צילום: מערכת ONE

דבר השחקנים
איפה השחקנים בכל המצב הזה? הם לא ממש מעודדים ממה שקורה במועדון שלהם. "פשוט לא ייאמן שכל פעם קורה משהו במועדון שאין לו קשר לכדורגל בכלל", אמר שחקן בכיר בקבוצה. "אנחנו בכותרות ולא בגלל התוצאות הטובות שלנו. זה קצת מעיב על ההצלחה שלנו על הדשא אבל כנראה שהדברים האלה נמצאים ב-DNA של המועדון", אמר שחקן אחר. כיום, שכל צד מנסה למשוך את השמיכה לכיוון אחר, השחקנים נמצאים איפשהו באמצע. הם שומרים על קשר טלפוני רציף עם זפרן אך מצד שני נאלצים להתמודד עם השמועות על פיטוריו הקרבים ומצד שלישי באימונים ובמשחקים הם נשמעים להוראות של מנחם קורצקי שעד עכשיו היה החבר הטוב והאוזן הקשבת של השחקנים וכעת הפך לסמכות מקצועית בכירה שצריכה לשמור על קצת יותר דיסטנס.  
 
איך ייראה העתיד?
אחרי כל הסאגה של השבועות האחרונים בהם היה זפרן בחופשת מחלה בביתו, השבוע נפגשו השניים לשיחת הבהרה שבה נכח גם חבר הנהלת המועדון, בירן רוכברגר, בנו של ראש העיר שבאותו הזמן שהה בחו"ל. לשניים עבר ורוד יחד: הם הספיקו בעונה שעברה לזכות בגביע הטוטו בלאומית ולהעפיל לליגת העל ולמרות המחלוקת האחרונה, ניתן להגדיר את תקופת העבודה שלהם כטובה מאוד.

יצחקי כיבד את זפרן לאורך כל הדרך והמאמן החזיר לו באותו מטבע. גם בקיץ האחרון שקמו לא מעט קולות במועדון שקראו לפטר את המאמן שיצא לחופשת קיץ בת שבועיים בארה"ב, יצחקי נתן לזפרן גב גדול ודאג לשקט מוחלט סביב הקבוצה. בהנחה כי היחסים בין השניים אכן יחזרו למסלול בשל ההיסטוריה המשותפת והמאמן ימשיך, הוא לא יקבל יותר מדי ימי חסד וזאת בשל העובדה שישנם חברי הנהלה אחרים שלא מעוניינים לראות אותו ממשיך בתפקיד.

אחד מהאוהדים המקורבים ביותר למועדון אמר: "הוא לא מתאים למקום. יש כאן אנשים שלא רוצים לראות אותו כבר בתפקיד המאמן". מצד שני ישנם אוהדים שסבורים גם אחרת: "חייב לתת למומי לחזור. הוא בנה את הקבוצה והביא אותה לאן שהיא נמצאת. חוץ מזה, אחרי מה שהוא עבר זה לא אנושי לפטר אותו. איך היו מרגישים אותם אנשים שקוראים לו לעזוב אם היו עושים להם כך?".

שחקני רמה
שחקני הפועל ניר רמה&"ש באימון (יניב גונן)|צילום: מערכת ONE

בשבועיים שזפרן שהה בביתו מי שאימן את הקבוצה היה מנהל הקבוצה ושוער העבר, מנחם קורצקי, אחת הדמויות היותר מזוהות עם המועדון שנכנס לתפקיד המנהל לאחר שפרש וקיבל סמכויות רבות. לתפקיד ממלא מקום המאמן הוא נכנס בעל כורחו, מבלי שירצה אפילו, כדי לעזור לקבוצה להמשיך ולתפקד כרגיל.

קורצקי, שמחזיק בתעודת מאמן (לא פרו), נחשב לאהוב מאוד בקרב אנשי הקבוצה והשחקנים ובעקבות ההצלחות האחרונות בליגה בהיעדרו של זפרן, במועדון מעוניינים לראות אותו משתלב כדרך קבע בצוות המקצועי. בשבוע האחרון הועלתה האופציה שימונה לעוזר המאמן של זפרן אך שני הצדדים לא ממש אוהבים את הרעיון. אם זפרן ישוב בתחילת השבוע הבא לתפקיד המאמן אזי קורצקי ישוב לתפקידו כמנהל.

מצד שני, אם יוחלט בפגישה עם ראש העיר בתחילת השבוע הבא כי זפרן יסיים את עבודתו, עשוי קורצקי למצוא עצמו מוקפץ לעמדת המאמן הראשי באופן קבוע וזאת בכפוף לכך שיגיע לקבוצה עוזר מאמן בעל תעודת מאמן פרו. חוץ מאופציית קורצקי ישנם שני שמות נוספים שמועמדים לתפקיד: משה סיני ובני טבק. האחרון, אימן בעבר את הקבוצה אך מערכת היחסים שלו עם יצחקי רעועה. היו"ר מעוניין לראות את משה סיני שאימן בעונה שעברה את מכבי הרצליה בתפקיד.  

מנחם קורצקי. ימשיך לעמוד על הקווים (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
מנחם קורצקי, מאיר יצחקי (יוסי ציפקיס)|צילום: מערכת ONE

בכל מקרה, גם אם הקבוצה לא תיאבק נגד הירידה, מה שמסתמן כרגע, המועדון לא יספק רגע דל אחד.