תעודת הזהות של וויאם עמאשה (צילום: מערכת ONE)
תעודת הזהות של וויאם עמאשה|צילום: מערכת ONE

"וויאם עמאשה אינו נושא תעודת זהות של מדינת ישראל ודרכון ישראלי היות והוא לא מכיר במדינת ישראל", הצהיר בביטחון חבר הכנסת, ד"ר מיכאל בן ארי. במכבי חיפה לא אהבו את פנייתו של בן ארי לפיפ"א בדרישה להדיח עמאשה מנבחרת ישראל ופרסמו הערב (שלישי) תמונה המוכיחה כי מלך שערי ליגת העל דווקא נושא תעודת זהות בצבע כחול.     

מיכאל בן ארי דיבר בתכנית הספורט של ישראל ב-102FM בשיתוף ONE והתייחס לנושא: "הסיפור פשוט. נבחרת ישראל אמורה לייצג את המדינה ואת האזרחים. השחקן המאוד מוכשר הזה לא רואה את עצמו כחלק ממדינת ישראל והוא לא רוצה דרכון ותעודת זהות ישראלית. המדינה אומרת שהיריקות שלו הן גשמי ברכה. אני רואה בזה פשיטת רגל לאומית ובזיון לכדורגל פה. לכן ביקשתי מפיפ"א לבדוק את ההתנהלות הזו. זו הפרה בוטה של הכללים של פיפ"א. מי שמשחק בנבחרת אמור להיות אזרח המדינה".

סוכנו של וויאם עמאשה, שוקי פרנקל, הגיב לדברים: "השתמשו פה במכלול של נתונים שכלל לא דומה למציאות. עמאשה מחזיק תעודת זהות ישראלית, כחולה, כמו כולם בדיוק. אין לו דרכון ישראלי לעומת זאת. אולי בן ארי לא בקיא בנתונים כל כך".

חבר הכנסת הופתע וענה: "ניסינו לפנות להתאחדות לכדורגל, אך התעלמו מאיתנו. אם יש לו אכן תעודת זהות, עכשיו אתנצל על דבריי".

דובר מכבי חיפה, דודו בזק, אמר בתגובה להצעה של בן ארי: "חבר הכנסת המכובד בן ארי קיבל את מנת הפופוליזם שלו. זה לא ראוי. עמאשה לא עוסק בפוליטיקה, אין לי ספק שאם עמאשה יוזמן לנבחרת ישראל, הוא ייצג לא פחות טוב מבן ארי את מדינת ישראל".

איתמר בן גביר, יועץ התקשורת של בן ארי, אמר ל-ONE: "לא רק שבן ארי לא מתכוון להתנצל, אלא שהוא מתכוון לדרוש ממכבי חיפה הבהרות האם הם מועדון ציוני. במספר ראיונות עמאשה ומקורביו הצהירו כי הם רואים ברמת הגולן שטח סורי וכי עמאשה לא יכול לקבל דרכון כי הוא לא מכיר בישראל כמדינה. מכבי חיפה לא הציגו דרכון ולכן היינו מציעים להם להתנהג כמו מועדון במדינת ישראל".

וויאם עמאשה. מחזיק בתעודת זהות (עמית מצפה) (צילום: מערכת ONE)
וויאם עמאשה. מחזיק בתעודת זהות (עמית מצפה)|צילום: מערכת ONE

בנושא אחר. הערב ערך עמאשה בדיקת MRI בעקבות הבקע ממנו הוא סובל ורק מחר יוודאו התוצאות.

בוקעאתא - זכאים לתעודת זהות, אך לא רוצים בה
בוקעאתא, מקום הולדתו של עמאשה היא מועצה מקומית בצפון רמת הגולן. היא הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1982, והיא אחד מארבעת הכפרים הדרוזיים ברמת הגולן שנכבשו מסוריה במלחמת ששת הימים.

תושבי הכפר זכאים לאזרחות ישראלית מתוקף חוק הגולן (1981), אולם רוב תושביו אינם מחזיקים בתעודת זהות ישראלית. היישוב שממוקם בגובה של 1,070 מטר מעל פני הים, הוקם בסביבות 1886 על-ידי משפחות ממג'דל שמס.