הבעלים לשעבר של בית"ר ירושלים, גד זאבי, יזכה לפיצוי על סך שישה מיליון שקלים. את הכסף ישלמו יו"ר הקבוצה לשעבר וחבר העמותה שבפירוק, משה דדש, עורך דינו לשעבר ניסים אבולוף וכן גזבר יו"ר עמותת בית"ר ירושלים, אהוד פדרמן. כך החליט אתמול (רביעי) בית המשפט המחוזי בבירה.
בפסיקתו, העביר השופט אהרון פרקש ביקורת על דדש, אשר השתמש בכספי העמותה והעביר אותם לחשבונותיו הפרטיים. פרקש כתב על פדרמן כי "הגזבר ויו"ר העמותה אמר 'אמן' אחר כל מה שאמר דדש".
בנובמבר 1999 מכרה עמותת בית"ר ירושלים את זכויות הניהול בקבוצה לבית"ר ירושלים. העסקה לא הושלמה ובמאי 2000 מכרו בן גור והעמותה את זכויות הניהול לחברה של זאבי, 'בית"ר ירושלים אחזקות', במה שמכונה 'ההסכם המשולש'.
לטענת התובעת 'בית"ר ירושלים אחזקות', זמן קצר לאחר שרכשה את חובות העבר, הגיעו אליה עשרות נושים של העמותה ושל כשבז, החברה שבבעלות בן גור. בעקבות זאת נקטה התובעת בהליך של הקפאת הליכים ובהמשך ניתן נגדה צו פירוק.
בתביעה נטען כי מעשיהם של חברי העמותה של המוזכרים וכן של בן גור, גרמו לחברה שבבעלות זאבי נזקים כספיים כבדים. התביעה נגד בן גור נדחתה והוא לא נדרש לשלם דבר.
מכתב התביעה עולה כי למרות שמגרשי הקבוצה בבית וגן נמכרו לחברה פרטית כדי לכסות את חובות בית"ר, עו"ד אבולוף העדיף להעביר את הכספים מהמכירה לקופת העמותה ולא לנושים. עוד עולה מכתב התביעה מעורבותו של אהוד אולמרט, אז ראש עיריית ירושלים, כמתווך שעודד את זאבי לסגור את העסקה.
בהערה בסיום פסיקתו, הוסיף פרקש כי במהלך עבודתו על התיק נחשפה בפניו "תמונה עגומה ביותר של ניהול בית"ר ירושלים". כן השתמש בפראפרזה על דבריו המפורסמים של יורם ארבל כדי לסכם את הפרשה בשלושה משפטים - "ככה לא מנהלים קבוצה, ככה לא מוכרים קבוצה וככה לא קונים קבוצה".
משה דדש, ששוהה בלונדון, אמר בתגובה: "עוד לא החלטתי כיצד לפעול אך אין ספק שאגיש ערעור".
עו"ד יוסי ארנון ממשרד כרמלי ארנון, שיצג את ניסים אבולוף בתביעה, מסר בתגובה: "קראתי את פסק הדין, וכנראה שאני והשופט היינו בעולמות אחרים. זהו פסק דין הזוי שאין לו ולא כלום עם העובדות שהובאו בפני בית המשפט. אין ספק כי ניסים אבולוף לא עשה ולו אחד מהמעשים שיוחסו לו, ואין גם בחומר הראיות טענה כזו. לפיכך בוודאות נגיש ערעור, ואנחנו בטוחים כי בית המשפט העליון יתקן את המעוות, כי פסק הדין פשוט הזוי ושגוי".