קינד. הוא מעודד כניסה של הכסף הגדול (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
קינד. הוא מעודד כניסה של הכסף הגדול (GettyImages)|צילום: מערכת ONE

זה אולי נשמע מוזר, אבל הגרמנים לא משתגעים אחרי הכסף הגדול בכדורגל במיוחד כאשר הוא מגיע מידיים פרטיות. האמונה כי כדורגל חייב הרבה משקיעים פרטיים שיכניסו כסף לקבוצות מקובלת אולי באנגליה (ובישראל) – אולם בגרמניה היא דבר לא רצוי. 
 
קבוצות הבונדסליגה הצביעו נגד האפשרות שמשקיעים פרטיים יוכלו להשתלט על קבוצות בשתי הליגות הבכירות בגרמניה, תמורת השקעתם הכספית. 
 
הגרמנים מנהלים את הליגה שלהם עם שורה של תקנות וחוקים השומרים על מצבם הפיננסי של המועדונים, על ניהול שמבטיח למשל מחירי כרטיסי כניסה הוגנים לקהל ועל מאמץ לשמור על מקסימום תחרות והוגנות.

בתמורה קיבלה הבונדסליגה בעונות האחרונות דחיפה משמעותית והיא נחשבת היום לפחות לליגה השלישית בטיבה באירופה אם לא למעלה מכך.

האצטדיונים משופצים אחרי המונדיאל האחרון ב-2006, הקהל מגיע בהמוניו והליגה מראה את נתוני מכירות הכרטיסים הטובים ביותר בממוצע שכולל את כל קבוצות הליגה יחד, וחוזי השידור בשיאם. 

האליאנץ´ אירנה משמאל, אאודי מימין. באיירן נהנת מהשניים (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אאודי באליאנץ (ONE)|צילום: מערכת ONE


נשיא קבוצת האנובר 96, קבוצה ותיקה וקטנה מצפון גרמניה, מרטין קינד, היה זה שהעלה את הרעיון לאפשר למשקיעים יותר שליטה בקבוצות במטרה למשוך יותר מזומנים לכדורגל הגרמני.

החוקים הנוכחים בליגה מונעים אפשרות של שליטה כזו. אולם, כאמור הקבוצות הצביעו נגד וראשי הבונדסליגה אמרו כי הליגה תישאר נאמנה לעקרונות שהנחו אותה בעשור האחרון. עקרונות אלה כוללים יציבות, המשכיות ומחויבות לאוהדים.
בתגובה לכך אמר קיינד כי מדובר בטעות והוא ישקול את צעדיו כולל אפשרות לפנות לבית משפט.