התקופה הנוכחית, בה צ'לסי דוהרת ורומסת כל יריבה, היא הזמן הטוב ביותר עבור רומן אברמוביץ' להכין את המועדון ואוהדיו ליום שאחרי עזיבתו. עם רקורד מושלם של חמישה נצחונות בליגה ומאזן שערים של 1:21, כולל רביעייה בצ'מפיונס, זה העיתוי המושלם של הבוס להקטין חלקו במועדון.
לאחרונה מפזר אברמוביץ' יותר ויותר רמזים על עזיבתו הצפויה. השבוע פורסם בתקשורת הבריטית כי איש העסקים הרוסי הודיע לצ'לסי כי ימי הבזבוזים הגדולים במועדון חלפו להם.
בשבע השנים לפני שאברמוביץ' השתלט על צ'לסי, המועדון הוציא 106 מיליון ליש"ט על שחקני רכש ומספר הקהל בסטמפורד ברידג' עמד על 39,784 בממוצע. מאז רכש את המועדון ב-2003, הוציא המילארדר המוחצן 457 מיליון ליש"ט על הבאת רכש לצ'לסי, אך מספר הצופים עלה רק ל-41,423, הבדל של 1,639 אוהדים בלבד.
מדובר על הוצאה של 278,828 ליש"ט עבור כל אוהד. השקעה גדולה למדי, ודאי אם מחשיבים את ההישגים של צ'לסי בתקופת אברמוביץ': שלוש אליפויות, מספר זהה של גביעי אנגליה וחמש הופעות בארבע האחרונות של ליגת האלופות.
אחת האפשרויות של צ'לסי להגדיל את הכנסותיה היא להרחיב את האיצטדיון, המכיל כרגע 42,449 מקומות בלבד או לעבור למתקן חדש. כך עשתה היריבה העירונית ארסנל, שנטשה את הייבורי על 38 אלף כיסאותיו לטובת ה-60 אלף של האמירויות, מעבר שהפך אותה לאחד המועדונים העשירים בעולם.
במסגרת תוכניותיו להחזיר את ההשקעה העצומה שלו במועדון, החל אברמוביץ' לקצץ את הוצאות הקייטרינג ומספר האנשים בצוות המקצועי. הבוס הרוסי הרגיע את חששותיהם של השחקנים כשהבהיר כי בכל מקרה, גובה הבונוסים של השחקנים שחתמו לפני 2009 לא יפגע ומה שהובטח ישולם.
רומן בן ה-44 נהג בתחילה בצ'לסי כמו בצעצוע יקר להשוויץ בו בפני החבר'ה. בשנתיים הראשונות שלו במועדון השקיע 230 מיליון ליש"ט על רכש, בין היתר על שחקנים שהפכו לעמוד השדרה של המועדון כמייקל אסיין, דידייה דרוגבה וריקרדו קרבאליו, אך גם על אכזבות כאדריאן מוטו ודמיאן דאף.
היום האיש הנחשב לעשיר בין האוליגרכים הרוסים, מדורג 50 בין עשירי תבל לפי פורבס עם הון של למעלה מ-11 מיליארד דולר, מחפש את הצעצוע הבא.
פרט לכך, בצ'לסי יכולים להתגאות בכך שכבר שאינם זקוקים לכיסים העמוקים של רומן ויכולים להתנהל בצורה מסודרת, בשעה שמנצ'סטר סיטי משמשת כמחליפה כבזבזנית התורנית. כמובן שבצ'לסי גם מתכוננים לכניסת תקנות ה'פייננשל פייר פליי' של פלאטיני, שיכנסו בהדרגה החל מ-2012, לפיהם כל מועדון יתנהל תקציבים על פי יכולתו, ללא תלות בגורמים חיצוניים.