וולקוט, נאסרי ופברגאס. משמשים דוגמא (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
וולקוט, נאסרי ופברגאס. משמשים דוגמא (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

באופ"א מודאגים מהבזבוזים של מועדוני אירופה על שכר. בארגון האירופי הצביעו על עליה של עשרה אחוזים בהוצאות על שכר בקצב העולה על ההכנסות. 

מזכ"ל אופ"א, ג'יאני אינפטיו, בחר להביא דוגמה למועדון שמצליח להגדיל את הכנסותיו באופן ניכר מבלי להשתגע בהוצאה על שכר הכוכבים: "לפני עשר שנים לארסנל היתה הכנסה נמוכה משל צ'לסי, ליברפול וניוקאסל. כעת יש לה הכנסות גבוהות יותר מאשר המועדונים הללו, וב-2009 הכנסותיה היו כפולות משל ניוקאסל. זה מראה לאן ניתן להגיע באמצעות ניהול טוב והשקעה זהירה". 

דבריו של אינפטיו הושמעו בעקבות דו"ח של אופ"א המתייחס לנתונים הכלכליים של מועדוני הכדורגל ביבשת ב-2008/9. הדו"ח מציג תמונה עגומה, לפיה 56 אחוזים ממועדוני הכדורגל נמצאים בהפסדים, כאשר כחמישית מכלל המועדונים, "בהפסדי ענק", לפי אינפטיו, לרוב בשל הוצאה מוגזמת על שכר. 

לפי תקנות אופ"א החדשות, חוקי ה'פייננשייל פייר פליי' (הוגנות כלכלית), קבוצות כדורגל יוכלו לסיים עונה בהפסדים של 45 מיליון יורו בלבד בשלוש השנים הראשונות (מ-2013/4), כשבאופן מדורג ידרשו להגיע לתקציבים מאוזנים והפסדים מינימלים. קבוצות שלא יעמדו בחוקים יורחקו מהמפעלים האירופים. 

על מנת להמחיש כמה הקבוצות רחוקות מיישום התקנות ניתן להביא את הדוגמה הקיצונית של מנצ'סטר סיטי שהפסידה בשנת העסקים האחרונה 121 מיליון ליש"ט (145 מיליון יורו). 

אדין דזקו. זה עלה 27 מיליון ליש&
אדין דזקו (GettyImages)|צילום: מערכת ONE

מהנתונים עולה כי אם התקנות היו מיושמות היום, 11 מועדונים המשתתפים בליגת האלופות ובליגה האירופית העונה היו מורחקים מהם. שליש מהמועדונים מוציאים לפחות 70 אחוזים מההכנסות על שכר השחקנים 

גם הנשיא מישל פלאטיני הגיב על הממצאים: "אנחנו רוצים לשמור על כדורגל הוגן ותחרותי. מעתה, כשהמועדונים יחליטו על אסטרטגיה וישבו עם הסוכנים שלהם, הם יתחשבו בחוקים הללו". 

מישל פלאטיני. צרפתי שבאמת מועיל לכדורגל שלנו (אלעד ירקון) (צילום: מערכת ONE)
פלאטיני (אלעד ירקון)|צילום: מערכת ONE

עוד עולה מהנתונים כי אמנם לפרמייר ליג היתה את ההכנסה הגבוהה ביותר ב-2008/9 עם 122 מיליון יורו בממוצע למועדון, אך רק שש קבוצות סיימו ברווח או הגיעו לאיזון תקציבי, כשכל היתר הפסידו.