אצטדיון וומבלי. האירוח המוצלח השנה משחק לטובתו (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
וומבלי. להתראות במונדיאל 2018? (GettyImages)|צילום: מערכת ONE

בכל הקשור לספורט לונדון עסוקה מעל הראש בשני פרוייקטים מהגדולים ביותר המצפים לה. ב-2012 היא תארח את האולימפיאדה שבה היא כל כך חפצה וההכנות לאירוע הזה נמשכות כבר כשלוש שנים. האנגלים מצפים לאולימפאדת ענק למרות שנות המיתון הנוכחיות ובמיוחד אחרי ההצגה הגדולה של הסינים בקיץ 2008. 
 
הפרוייקט השני הוא ההכנות למכרז הגדול על מונדיאל 2018. לונדון עדיין לא זכתה בו אבל היא תגייס את כל מה שיש לה לכדי לזכות במכרז היוקרתי. אחרי מונדיאל 2010 שייערך בדרום אפריקה, ב-2014 הוא מגיע לברזיל - והפרשנים בטוחים כי מונדיאל 2018 יהיה באירופה, זאת למרות שפיפ"א הודיעה כי אין לה שום מחויבות לשיטת רוטציה כזו או אחרת. 
 
בשבוע הקרוב, קצת לפני כניסת חג המולד יודיעו ראשי הוועדה המארגנת את שמות האצטדיונים שנבחרו לארח את המשחקים. אוהדי הכדורגל באנגליה ושאר חובבי הספורט ממתינים במתח לקראת ההודעה. 15 ערים ו-18 אצטדיונים הגישו את המועמדות שלהם להיות בין אלה שיארחו את המונדיאל העתידי. ההתמודדות בין הערים האנגליות צמודה ותהיה מעניינת מאוד.  

לונדון ברשימה כמובן וגם מנצ'סטר וליברפול – שתי ערים עם מסורת כדורגל ארוכה.

לצידן הגישו מועמדות גם לידס, לסטר, האל, דרבי, בריסטול ובירמינגהאם. ערים נוספות הן סנדרלנד, ניוקאסל, נוטינגהאם ושפילד. אפילו עיר כמו מילטון קינס מצפון ללונדון שהיא עיר שנבנתה בצורה מודרנית וחדשה יחסית רוצה לארח מונדיאל. 

אולד טראפורד (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אולד טראפורד (GettyImages)|צילום: מערכת ONE

בחודש שעבר סיימו הערים המתחרות להגיש את הפרזנטציות שלהן ועתה כולם ממתינים במתח להחלטה. ללונדון יש מתקנים בולטים כולל שני אצטדיונים חדשים כמו האמירויות של ארסנל והאצטדיון הלאומי - וומבלי. לונדון הציעה גם את האצטדיון האולימפי שהולך ונבנה במזרח העיר וגם את האצטדיון של טוטנהאם שייבנה בעתיד ויחליף את וייט הארט ליין. לונדון זכתה כבר באירוח גמר הצ'מפיונס ליג בוומבלי ב- 2011. 

ממשלת אנגליה כבר חתמה על התתחייבויות הקשורות למכרז הכוללות התייחסות לשיעורי המס, לנושאי ויזת כניסה למדינה וגם לתקציב מינימלי הכרחי. הבריטים סיכמו על תקציב של 300 מיליון ליש"ט כדי לנצח במכרז הזה.