בעוד שבכל העולם הכנסות הכדורגל ממכירת זכויות שידור רק עולות, בישראל הסתמנה השנה מגמה הפוכה. הכנסות זכויות השידור של ליגת העל בשנה הבאה יסתכמו בכמעט 37 מיליון שקלים בלבד, כ-7.3 מיליון יורו.
כבר לפני כשנה רכשה רשות השידור את הזכויות למשחק המרכזי השבועי מליגת העל תמורת 46 מיליון שקל לשלוש שנים, 15.33 מיליון שקל לעונה. כאן מדובר על גידול בהכנסות מזכויות שידור לעונה, משום שבחוזה הקודם שולמו 13.5 מיליון שקל לעונה עבור הזכויות, אך זה מתקזז עם הרידה בתשלום מצ'רלטון.
מפעילת הערוצים בתשלום חתמה בתחילת ספטמבר על חוזה חדש עם ההתאחדות לכדורגל, לפיו תשלם 70 מיליון שקל לחמש שנים עבור המשחקים המשניים, 17.5 מיליון שקל לעונה, ירדה משמעותית לעומת הסכום העונתי בחוזה הקודם, 24 מיליון שקל.
סך הכל, יחד עם זכויות השידור לסלולר, תקצירים באינטרנט ושידור משחקי הגביע, מתקבלת הכנסת של קרוב ל-37 מיליון שקל.
ברור שמדובר במרחק רב מהכנסות מזכויות שידור בליגות המובילות באירופה, כגון אנגליה עם יותר מ-1.5 מיליארד יורו לעונה או איטליה (כמיליארד יורו לעונה), אך מסתבר שישראל רחוקה בקטגוריה זאת גם מליגות חלשות בהרבה.
בליגה הבלגית לדוגמה, שמרבים להשוות אליה את ליגת העל שלנו, יש הכנסות של 14.9 מיליון יורו בעונה, פי שניים מבישראל. בליגה הרומנית ההכנסות כבר גבוהות פי ארבעה, 28.3 מיליון יורו ואילו בליגת העל של פולין מסתכמות ההכנסות מזכויות שידור ב-33.8 מיליון יורו.
גופי השידור בישראל משלמים מעט מאוד באופן יחסי גם על זכויות השידור של משחקי הנציגות המקומיות במפעלים האירופאיים, מה שפוגע באופן ברור בהכנסות הקבוצות שלנו בחלוקת ה'מרקט פול' מאופ"א.