מנכ
מנכ"ל סוני, סטרינגר. לא שותף של פיפ"א (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

ענקית האלקטרוניקה, סוני, שוקלת להפסיק את שיתוף הפעולה עם פיפ"א בעקבות פרשת השחיתות האחרונה בארגון הכדורגל העולמי.

"אנחנו לא רואים עצמנו כשותפים של פיפ"א. אנחנו אומרים שאנחנו שותפים של המונדיאל", אמר ל'בלומברג' טובי שואו, מנהל חסויות הכדורגל של סוני אירופה. "אנחנו מודאגים אם זה נכון לעסק שלנו להמשיך בשותפות הזאת", הוסיף.

סוני אירופה היא אחת משש הספונסריות הראשיות של אליפות העולם בכדורגל, כשההסכם של החברה עם פיפ"א כולל גם את המונדיאל שיתקיים בברזיל בעוד פחות מארבע שנים.

פרשת השחיתות הנוכחית פרצה בעקבות תחקיר של הסאנדיי טיימס הבריטי, ששלח שני כתבים במסווה לבדוק מה מניע את חברי פיפ"א לתמוך במדינות המתמודדות על אירוח המונדיאלים ב-2018 ו-2022. שניים חברי פיפ"א המכריעים בנידון הוקלטו כשאמרו לעיתונאים כי ישנו את החלטתם בתמורה לתשלום כספי. הארגון החליט להשעות את השניים מכל פעילות בפיפ"א.

ארבעה חברי פיפ"א נוספים הושעו מהארגון בגלל שנתנו הסכמתם לקבלת טובות הנאה בתמורה לתמיכתם באחת המתמודדות על האירוח. במקביל, החלה פיפ"א לחקור שתיים ממגישי ההצעות לאירוח, קטאר וכן ספרד ופורטוגל המציעות לארח במשותף, בשל החשד כי שתי הקבוצות עשו דיל ביניהם, בניגוד לתקנות האתיקה של פיפ"א.

בלאטר בטוויטר: &
בלאטר (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

במונדיאל האחרון סוני היתה אחת משש הספונסריות הראשיות, יחד עם יונדאי-קיה, אדידס, קוקה קולה, ויזה וחברת התעופה של האמירויות. סך כל הזכויות המסחריות לגביע העולמי בדרא"פ נמכרו ב-3.4 מיליארד דולר, עלייה של 30 אחוז לעומת המונדיאל בגרמניה.

מונדיאל הוא עסק רווחי למדי עבור המדינה המארחת. מחקר בארה"ב מצא כי אירוח אליפות עולם שווה כחמישה מיליארד דולר למדינה בשטחה הוא מתקיים.

לפיכך, בלי או עם קשר לפרשות השונות, אין פלא שהמרוץ בין הפייבוריטיות לאירוח ב-2018, אנגליה ורוסיה, הולך ומתחמם. בכיר במשלחת הרוסית הגדיר את לונדון כבירת החוליגניזם וכמקום של פשע וצריכת אלכוהול מוגברת, שאינו מתאים לאירוח אירוע הכדורגל הגדול בעולם. בתגובה, אנגליה התלוננה בפני פיפ"א. בארגון יכולים להתנחם בכך שבתחילת דצמבר יפסק כאב הראש הזה כאשר יוחלט על זהות המארחות.