מנכ"ל פורטסמות', פיטר סטורי, חשף בפני כלי תקשורת בבריטניה את הסכום שהוציא המועדון הנמצא בחובות על משכורות בשלוש העונות האחרונות ובהחלט ניתן להבין כיצד נקלעה פומפי למשבר הכלכלי הפוקד אותה.
העונה הרוויחו שחקניו של אברם גרנט 37 מיליון ליש"ט, בעונה שעברה הוציא המועדון 52 מיליון על משכורות ולפני שתי עונות 42 מיליון ליש"ט נכנסו לכיסים של השחקנים.
שאר ההוצאות הגדולות של פורטסמות', כפי שהציג סטורי לבית המשפט ולמשקיעים הפוטנציאליים מדרום אפריקה, 40 מיליון ליש"ט להחזר הלוואות והשאר השקעה בשוק ההעברות.
בעל המשכורת הגבוהה במועדון הוא השוער דיוויד ג'יימס, אשר מרוויח 50 אלף ליש"ט בשבוע. החלוץ ג'ון אוטקה אינו נהנה ממשכרות של 80 אלף בשבוע כפי שפורסם, אלא כשליש מכך, הדגיש סטורי.
בהנחה שבית המשפט העליון לא יקבל ב-1 במרץ את דרישת רשות המס להכריז על פומפי כעל חדלת פירעון, תלך פורטסמות' להליך של כינוס נכסים.
למרות שצעד זה יביא להורדת תשע נקודות ויקרב את פורטסמות', הנמצאת כרגע במקום ה-20 והאחרון בטבלת הפרמייר ליג, אל הליגה השניה, יש בו פוטנציאל להבראת המועדון.
לפי הערכות בבריטניה, כדי להמשיך ולתפקד כגוף בעל יכולת לנהל את ענייניו המסחריים, צריך המועדון לגייס 22 מיליון ליש"ט עד סוף העונה הנוכחית במאי. זאת בהנחה שבדרך נס קבוצתו של אברם גרנט תינצל מירידה ותגיע לחוף מבטחים, מקום 17 בפרמייר ליג. כעת המרחק של פומפי ממקום שיבטיח עונה נוספת בליגה הבכירה עומד על 8 נקודות.
במקרה שפורטסמות' תסיים במקום האחרון יהיה עליה לשלם, לפי הערכות, 26 מיליון ליש"ט. לפי התסריט האופטימי, פורטסמות' תכניס לקופת המועדון עד סוף השנה בין 15 ל-20 מיליון ליש"ט מזכויות שידור, מכירת כרטיסים ועוד.
יש להדגיש כי אם פומפי תלך לכיוון כזה של כינוס נכסים יהיה עליה למכור שחקנים במחיר נמוך מערכם בשוק. אפשרות פיננסית נוספת של הבעלים בלראם צ'יינראי היא למכור את הזכות לבעלות על האיצטדיון הביתי, פראטון פארק, תמורת כ-10 מיליון ליש"ט.
בתוך כך, הצטרף אתמול מנג'ר ארסנל, ארסן ונגר, לקריאה שהשמיע בשבוע שעבר יו"ר ווסטהאם דיוויד גולד, לסייע לפורטסמות'. ונגר הדגיש כי "לליגה יש אחריות לדאוג לכך שפורטסמות' תפעל עד סוף העונה".
יש לציין כי במקרה ודרישת רשות המס תתקבל בביהמ"ש, הנקודות שהשיגו קבוצות הפרמייר ליג במשחקים מול פומפי יופחתו ממאזנן.