מנצ'סטר יונייטד, שמשכה בשבוע האחרון את מירב תשומת הלב התקשורתית בסאגת פרגוסון-רוני, מעוררת את העניין הרב ביותר בקרב הצופים גם בכל הקשור למתרחש על כר הדשא. השדים האדומים זכו לנתח השמן ביותר מהכנסות זכויות השידור בבריטניה, 51.9 מיליון ליש"ט (58.2 מיליון יורו) לעונת 2009/10.
הכנסות הפרמייר ליג מהסכמי שידור הסתכמו בעונה החולפת ב-796 מיליון ליש"ט והחלוקה נעשית לפי מודל שיויוני שמבטיח סכומי מינימום ומונע פערים רחבים בהכנסות בין המועדונים הגדולים לקטנים, בדומה לבונדסליגה ובשונה מאוד מההסכמים האינדיבידואלים הנהוגים בליגה הספרדית למשל.
מחצית מההכנסות מחולקות שווה בשווה בין כל 20 מועדוני הפרמייר ליג. 25 אחוז נוספים מתחלקים לפי נתוני הרייטינג, כך שהקבוצות שזכו לשיעור צפייה גבוה יותר זוכות לנתח גדול יותר. עוד 25 אחוז מגיעים לקבוצות בהתאם להישגיהן.
שנייה אחרי יונייטד מדורגת ליברפול עם 50.6 מיליון ליש"ט הכנסות, נתון מעודד במיוחד עבור הבעלים החדשים ג'ון הנרי וטום וורנר, המוכיח כי למרות ההווה האפרורי, המותג של ליברפול עדיין שווה הרבה מאוד כסף. צ'לסי שלישית עם 48 מיליון ליש"ט ואחריה מדורגת יריבתה הגדולה מלונדון, ארסנל, עם 46.8 מיליון ליש"ט.
הבאות בתור, לפי הסדר, הן אברטון (45.1 מיליון ליש"ט), אסטון וילה (44.8 מיליון), טוטנהאם (42.8 מיליון) ו-ווסטהאם (40.7), קבוצתו של אברם גרנט. מנצ'סטר סיטי במקום העשירי בלבד עם הכנסות של כ-40 מיליון ליש"ט בלבד.
האחרונה מבחינת ההכנסות היא מידלסבורו, שירדה לליגה השנייה, אך נפרדה מהפרמייר ליג עם סכום נאה של 31.3 מיליון ליש"ט (34 מיליון יורו) מהכנסות טלוויזיונית משידורי הליגה בלבד.
לשם השוואה, בליגה הספרדית, שתי הגדולות, ריאל מדריד וברצלונה, זכו ל-140 מיליון יורו כל אחת, כתוצאה מהסכם השידורים האישי. לעומת, קבוצות כמו טנריפה, גיחון או מלאגה, קבלו 12 מיליון יורו כל אחת. ממוצע ההכנסות מהשידורים בליגה הספרדית עומד על 30 מיליון יורו, לעומת 44.6 מיליון יורו בממוצע בליגה האנגלית. בליגה הגרמנית הכנסה ממוצעת עומדת על 20 מיליון יורו, כשבאיירן מינכן כצפוי מובילה את רשימת המרוויחות עם 28 מיליון יורו.
הנתונים מתייחסים להכנסות מזכויות השידור בליגה בלבד, לא כולל מפעלים אירופיים וגביעים.