ברוסיה מעלים הילוך בכל הקשור להכנות למונדיאל ב-2018. בניגוד למדינה קטנה כמו קטאר שתארח את מרבית משחקי אליפות העולם בעיר הבירה דוחא, רוסיה משתרעת על פני שטח עצום ויש לשמור על מרחקים סבירים בין מוקדי האירועים, הן כדי להקל על הנבחרות המשתתפות והאוהדים והן כדי לחסוך בהוצאות התפעול של הטורניר.
יו"ר מונדיאל 2018, ויטאלי מוטקו, הודיע כי פסטיבל הכדורגל הנחגג פעם בארבע שנים ייערך ב-12 אצטדיונים ב-11 ערים שונות ברחבי רוסיה, במקום 13 ערים ו-16 אצטדיונים, כפי שהוצע בפנייה המקורית לפיפ"א של רוסיה, שגברה על אנגליה וההצעות המשותפות של בלגיה והולנד וכן ספרד ופורטוגל.
בינתיים הודיע מוטקו על רשימה מורחבת של 15 אצטדיונים ו-13 ערים, המחלוקות על פי מפתח גיאוגרפי: מרכז (מוסקבה), צפון (סט. פטרסבורג וקלינינגרד), אזור הוולגה (קאזאן, סמארה, יארוסלאבל, ניז'ני נובוגראד, וולגוגראד וסראנסק), דרום (רוסטוב, סוצ'י וקרסונדר) וכן יקטרינבורג למרגלות הרי אוראל.
ההצבה של קלינינגרד בין הערים המועמדות לאירוח הינה החלטה פוליטית מובהקת, שכן מדובר בעיר מרוחקת וקטנה במונחים רוסיים, 430 אלף נפש הממוקמת כמובלעת בין פולין וליטא, מדינות החברות באיחוד האירופאי ובברית נאט"ו. קלינינגרד נבנתה על חורבות העיר הגרמנית קניגסברג, שנהרסה במלחמת העולם השניה.
מוטקו, המחזיק גם בתיקי הספורט, התיירות והנוער בממשלה הרוסית, הדגיש את חשיבותה של השקיפות בכל הקשור להוצאות רוסיה לקראת המונדיאל. "אנחנו רוצים שאליפות העולם תהיה ציבורית כך שכל אזרח ידע כמה זה עולה למדינה. הגדרנו את הצרכים שלנו עבור כל אזור והאצטדיון שלו. אנחנו לא מתכוונים לבנות 'אצטדיוני רפאים' שלא יעשה בהם שימוש בתום המשחקים", אמר אתמול.
מזכ"ל פיפ"א הוסיף כי שיתוף הפעולה עם רוסיה לקראת 2018 החל. "עבור אנשים זה יראה מוקדם מדי, אבך כפי שלמדנו מהמקרים של דרא"פ וברזיל, צריך זמן רב כדי להתכונן. יש הרבה עבודה והרבה דברים לעשות ברוסיה".