"אתה רוצה לשחק באירופה או בספרד?", לא, זאת לא שאלה שמטרתה להקניט את אלון מזרחי, אלא שאלה שעלתה על לשונם של מרבית מסוכני השחקנים בעולם הכדורגל בשנים האחרונות.
ההתלבטות היא פשוטה. שיעורי המס הנהוגים באירופה גבוהים מאוד ובעלי הכנסה גבוהה, כדורגלנים למשל, נאלצים להיפרד כמעט מחצי מהמשכורת שלהם. אלא שהמדינה היחידה ששמרה על שוני בנושא היתה ספרד, בה היה נהוג עד היום שיעור מיסוי נמוך, כזה שמשך יותר שחקנים גדולים לליגה הספרדית ודחף ואתם החוצה ממדינות אחרות. דוגמא בוטלת אפשר למצוא בקיץ האחרון בכרסטיאנו רונאלדו, שעזב את האי הבריטי לטובת ריאל. כסף היה סוגיה משמעותית שם.
אך החגיגה הפיננסית של השחקנים הגדולים בליגה הספרדית עומדת כנראה בפני סיום. הממשל בספרד אינו מעריץ גדול של שיטת המיסוי, שכן הוא מפסיד ממנה הכנסות ענק. לדוגמא, שחקני כדורגל שעד כה השתכרו מעל 600,000 יורו בעונה, נדרשו לשלם מס מהנמוכים באירופה בשיעור של 24 אחוזים בלבד.
כעת, שרי האוצר והכלכלה של המדינה דורשים שינוי ומתעקשים כי תשלום המס יותאם כיאה להכנסה כשהמס הנדרש הוא בשיעור של 43 אחוזים. המשמעות היא כמעט הכפלת שיעור המס מבחינת השחקנים, שיאבדו נתח רציני מהכסף שיישאר בידם בסופו של דבר.
כמובן שאנשי הכדורגל הרימו קול זעקה נגד ההחלטה החדשה, והשתמשו בנשק המוכר כל כך: "עתיד הכדורגל הספרדי". הפוליטיקאים מנגד לא מתרגשים וטוענים כי הליגה הספרדית תמשיך להיות מהמובילות באירופה גם עם המיסוי הגבוה. בינתיים, הם שומרים על הכוכבים והסכימו כי החוזים הנוכחיים יכובדו בשנים הקרובות אבל, חוזים חדשים ישלמו את המס החדש.
השחקנים עצמם טרם התייחסו לגזירה החדשה אבל אין ספק כי הנושא הזה ישפיע על התכנונים לקראת החוזים החדשים בחלון העברות בחורף הקרוב ולקראת העונה הבאה.