הסינים מסתכלים רחוק. אחרי האולימפיאדה המוצלחת והמרשימה, הענק מהמזרח רוצה דריסת רגל גם על פני מפת הכדורגל העולמית. הליגה המקצוענית בסין הוקמה לפני 16 שנה בלבד
הסינים כזכור לכולנו, לא מתנהלים בשליפות מהשרוול וכשבאימפריה מהמזרח מחליטים לעשות משהו, הם דואגים לתכנן מראש כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר. בסין מעוניינים לארח את המונדיאל ב-2026 ולמרות האיכות הטעונה שיפור של הכדורגל בה, בפיפ"א לא יוכלו להתעלם מפוטנציאל השיווקי במדינה המאוכלסת ביותר בעולם.
לפי ידיעות בתקשורת הסינית, יו"ר התאחדות הכדורגל המקומית וויי די, יציג בקרוב תוכנית מפורטת עבור האירוח בפני שר הספורט של סין. "אני חושב שסין צריכה להגיש בקשה לאירוח הגביע העולמי. נערוך מסמך רשמי בנושא ונציג אותו למשרד הספורט במהרה", אמר וויי בבייג'ין.
"יש לנו כל כך הרבה אוהדים שמשוגעים על כדורגל והנבחרת הלאומית חשובה להם. כך שעלינו לעשות מאמץ כדי לאפשר להם לצפות במשחקים קרוב לבית", הוסיף יו"ר ההתאחדות הסיני.
לאחר ההצלחה של אולימפיאדת בייג'ין, התכוונו הסינים להתחרות על אירוח המונדיאלים ב-2018 ו-2022 ואף זכו לברכתו של נשיא פיפ"א ספ בלאטר, אך לבסוף החליטו לגנוז את הרעיון.
ליגת כדורגל מקצוענית בסין נוסדה רק ב-1994, עשור אחר כך נערך שינוי במבנה הליגות, במסגרתו הוקמה ליגת העל המקומית, הסופר ליג הסינית. כחלק מהשינוי הוקמו במדינה ארבעה איצטדיוני ענק המסוגלים להכיל למעלה מ-60 אלף צופים, ביניהם זכור לכולנו איצטדיון "קן הציפורים" המרהיב בבייג'ין.
הכסף הגדול שזורם לליגה כמעט בלא השגחה מצד השלטונות, דבר נדיר בסין, גרם ללא מעט שערוריות, כגון פרשות של קניית משחקים, הימורים בלתי חוקיים ומקרי אלימות. עם זאת, בסוף השנה שעברה העניקה פיפ"א להתאחדות הסינית אות הוכרה על פיתוח הכדורגל במדינה, בשל פרוייקט לטיפוח כדורגלנים צעירים בסין.
כזכור, את המונדיאל הבא, ב-2014, תארח ברזיל, כאשר בסוף השנה תתקבל בפיפ"א החלטה על זהות המארחות ב-2018 וב-2022.