שרת הספורט לימור ליבנת היא הכל מלבד טירון פוליטי. בתור אחת שנמצאת בכנסת כבר 18 שנה היא יודעת לכוון את עצמה לדיוני התקציב ולהפגין כישורים פוליטיים מחודדים כדי לזכות בנתח שמן ממשרד האוצר. הפעם זה עבד לטובת משרד הספורט, שתקציבו יוכפל תוך שלוש שנים.
תקציב המשרד, שעומד השנה על כ-60 מיליון שקל, יגדל ב-20 מיליון בכל אחת משלוש השנים הקרובות. "מה שחשוב זה שהכל נעשה בהדרגה, עד שנגיע ל-120 מיליון שקל, כש-60 מיליון מתוך זה יוקדש למועצת הספורט", אמרה לבנת בראיון ל-ONE.
לטענתה, משמעות מועצת הספורט אדירה. "מדובר ברפורמה מבנית שתביא להתייעלות וחלוקה צודקת יותר. כל הגופים יחלקו את המשאבים לפי תוכנית ארוכת טווח". היא הדגישה שמדובר בפעם ראשונה בו כל הגופים יעבדו יחד ויחליטו החלטות ממבט על עבור כלל הענפים ויחליטו על ההקצאות הכספיות.
אחד הנושאים החשובים שזקוק להזרמה תקציבית הוא מתקני הספורט, שנמצאים ברמה ירודה יחסית לשאר העולם. לבנת הבטיחה לשנות זאת. "אושרו שורה של איצטדיונים חדשים - בחיפה, פתח תקווה, נתניה ובאר שבע. בנוסף, יש מהלך שמובילים ראש עיריית רמת גן צבי בר יחד עם ניר פרצלינה, להקים מחדש את האצטדיון הלאומי בר"ג".
לפי לבנת, המהלך תלוי באישור על ידי מנהל מקרקעי ישראל. עלות הפרוייקט כ-800-900 מיליון שקל. רוב הכסף, לדבריה, "יגיע מהטוטו-ווינר, כזרוע הביצועית של הממשלה". בנוסף, הזכירה שעיריית ירושלים עובדת על הרחבה דרמטית של אצטדיון טדי.
הבעיה לעיכובים בבניית האצטדיונים, שההקמה שלהם אושרה עוד בקדנציה הקודמת, בגלל ש"לא בוצעו התאמות מול הרשויות". לדברי השרה, "לא תמיד ניתן לעשות הערכות מראש. הטוטו נותן סכום מסויים והרשות המקומית או העירייה צריכות להשלים, מהלך די מורכב. בעיריית ב"ש למשל לא רצו אבל לאחר שראש העירייה התחלף הם כן מעוניינים להשקיע באצטדיון".
האם עדיף להשקיע בענפי ספורט בהם ישראלים מצטיינים או דווקא בעל בהם אנחנו טעוני שיפור, כדורגל למשל?
"משקיעים גם וגם. עשינו תוכנית תלת שנתית לקראת אולימפיאדת לונדון, הכנה מראש באתלטיקה, משקיעים בספורטאים ובמאמנים. יש מקצועות באתלטיקה שניתן להגיע בהם להישגים, יש פוטנציאל. החלטנו להשקיע 7.5 מיליון שקל בשלוש שנים, 2.5 מיליון כל שנה".
משרד הספורט בראשות לבנת מעוניין גם לסייע בתוכנית ההתאחדות הכדורגל להקמת אקדמיות. בהתאחדות עובדים על הקמת בית נבחרות בשפיים שיהיה גם פנימייה לשחקנים מצטיינים בגילאי 14-18, שישהו במקום מיום ראשון עד רביעי. "אנחנו בונים תוכנית אסטרטגית בכדורגל. להתחיל מגיל צעיר ולאתר ילדים מוכשרים ולקדם אותם".
במקביל, לבנת לא מוותרת על הבייבי שלה, הספורט הנשי. "טיפוח ספורט עם הקצאה כספית נדיבה ב-13 ענפי ספורט, לספורטאיות מגיל 12".
שרת הספורט התייחסה גם לחוק איסור אלימות בספורט, שאמור להיות מיושם השנה במגרשים. במסגרת החוק יחליפו בהדרגה סדרנים את נוכחות השוטרים ביציעים. בתגובה לטענה שאין כסף לפתוח את הקורסים להכשרת סדרנים, כפי שדורשת המשטרה, אומרת לבנת: "יש כסף, יש הכשרה. בעונה הבאה יהיו יותר סדרנים ופחות שוטרים", הבטיחה.