מכירת בלקבורן רוברס לתאגיד ההודי Venky's העלתה שוב את השאלה מדוע מדינת הענק בעלת העבר הבריטי מציגה תוצאות גרועות כל כך בכל הקשור לכדורגל.
הודו, המדינה השניה המאוכלסת בעולם, בעלת למעלה ממיליארד איש, שכלכלתה צומחת בקצב מואץ בעשור האחרון, מדורגת על-ידי פיפ"א במקום ה-144 מתוך 208 מדינות.
בתת היבשת עדיין נאבקים על הקמת ליגה מקצוענית, אך הפופולריות האדירה של הקריקט לא מאפשרת עדיין בשלב זה התפתחות של ענף ספורט רווחי נוסף, במדינה הענייה.
"אז מה אם הליגה המקומית לא מספיק טובה? לפרמייר-ליג נחשף קהל הודי עצום וזה מתאים לחברות הודיות". אמר ג'יידיפ באסו, עיתונאי ספורט מעל 25 שנה הנחשב למומחה לכדורגל בהודו.
"כדורגלנים כמו רוני, למפארד ודרוגבה הם שמות מוכרים בכל בית והודים רבים עוקבים באדיקות אחרי מנצ'סטר יונייטד, ארסנל וצ'לסי. בפרמייר-ליג צפו העונה 60 מיליון ברחבי הודו, מה שמוכיח את העניין הגובר במשחק".
הודו העפילה רק פעם אחת למונדיאל, ב-1950 וכבר הוגרלה לבית שכלל את איטליה, פראגוואי ושבדיה, אך פיפ"א פסלה את השתתפות הנבחרת בשל בקשת ההודים לשחק יחפים.
המדינה החביבה כל-כך על תרמילאים ישראלים, חשובה להתפתחות הכדורגל באסיה, כפי שהדגיש לפני כחודש וחצי יו"ר התאחדות הכדורגל ביבשת, מוחמד בין חמאן מקטאר: "אנחנו לא יכולים לפתח את הכדורגל באסיה בלי שיתוף פעולה, שחייבת לחזור לשחק תפקיד מרכזי כבעבר".
בינתיים נראה כי הנציגים הבכירים של הכדורגל ההודי יהיו נציגי תאגיד העופות Venky's בדירקטוריון בלקבורן, לאחר שהחברה רכשה את המועדון האנגלי הוותיק השרוי בחובות תמורת 72.77 מיליון דולר.
בתוך כך מפרסם היום אתר האינטרנט sportzpower כי שוק חסויות (ספונסרשיפ) הספורט בהודו צפוי להכפיל את עצמו עד 2019 ולהגיע ל-4 מיליארד דולר. ענפי הספורט שצפויים לזכות בחלק הארי של כספי הספונסרשיפ הם אגרוף, אתלטיקה והיאבקות.
הודו היתה תחת כיבוש אנגלי מאז 1818, ממנו השתחררה רק ב-1947. השליטה של התושבים האנגלים באנגלית הפכה את המדינה ליעד מוביל לעבודה במיקור חוץ (outsoursing) והיום כלכלת הודו היא הרביעית בעולם במונחים של כוח קנייה.